PROTOTHEMA

Blogs

Οι Ασυγχώρητοι

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Η φθηνή πρόζα της Ράνιας  Αντωνοπούλου και η προσχηματική ευθιξία του Δημήτρη  Παπαδημητρίου έφθασε καθυστερημένα μεν, λυτρωτικά δε, για να καταδείξει την ιδιοσυγκρασιακή τους ακαταλληλότητα για κυβερνητικά αξιώματα. Δεν ήταν οι πρώτοι στη πρωτοδεύτερη φορά αριστερά.

Ο αλλοπρόσαλλος Βαρουφάκης ήταν, τουλάχιστον, εκλεγμένος    
Όμως, το κάζο της εξ ολοκλήρου επιδοτούμενη διαμονής στο Κολωνάκι του πλούσιου Νεοϋορκέζικου ζεύγους φανερώνει και τους μώλωπες στο  εγώ του πρωθυπουργού. Αυτός ,άλλωστε  το επέλεξε να τού εμπιστευτεί υπουργικά χαρτοφυλάκια. Και, ο ίδιος για να καπαρώσει αυτό το ακαδημαϊκό “τεφαρίκι” τού πρόσφερε ως γενναιόδωρη προίκα κάποια υλικά προνόμια. 


 Πώς αλλιώς θα μπορούσαν αμφότεροι να υπηρετήσουν με άνεση το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης; Οι άνθρωποι ήρθαν μεν από την Αμερική αλλά δεν ήταν αφελείς Ινδιάνοι της άγριας Δύσης να δελεαστούν από χνουδωτά πασουμάκια και καπιτονέ ρόμπες. Ακόμη κι αν δεν απαίτησαν, πήραν μισθούς, επιδόματα, τσάμπα ταξίδια, διόδια,  υπηρεσιακά αυτοκίνητα, οδηγούς, ασφάλεια και, δημοσία δαπάνη, ενοίκιο. Όλα νόμιμα, διασφαλισμένα από το κρατικό προϋπολογισμό.

Το κακό, ωστόσο, για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι διαχειρίστηκε την αποπομπή της πρώτης και τη παραίτηση με sms του δεύτερου χωρίς στάλα αυτοκριτικής για την ευνοϊκή ρύθμιση που ο ίδιος προώθησε, υπερασπίστηκε και ψήφισε στη Βουλή. Και  την οποία το ζεύγος εκμεταλλεύτηκε. ¨Όπως ακριβώς μαζί του επωφελήθηκαν και λοιπά περήφανα πατριωτικά “φυτά” που έμαθαν να ποτίζονται από τη γαλαντόμο κρατική γλάστρα.     

Ωστόσο,  η δυσαρεστημένη κοινή γνώμη δεν πρόκειται να ζητήσει τα ρέστα από τους χορτάτο και σνομπ τέως υπουργικό ζεύγος με το ρηχό διαχειριστικό ορίζοντα. Εισέπραξε ήδη την αλαζονεία των ερεθιστικά ψευδών ισχυρισμών της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και προσέλαβε περίπου ως ναρκισσιστική αυτοθυματοποίηση την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας. 

 Έτσι κι αλλιώς οι ταλαιπωρημένοι πολίτες της χώρας γνωρίζουν ότι οι δυο τους τους αναρριχήθηκαν σε υψηλά πόστα χωρίς να κοπιάσουν, να συγκρουστούν, να ματώσουν. Κυρίως, όμως, δίχως να σκεφτούν το κόστος του ελέγχου του ήθους των δημοσίων προσώπων που ενίοτε  εγείρει υποψίες φαυλότητας.  

Προκειμένου, λοιπόν, οι κόσμος να τους παρατηρεί να πλασάρουν ατελείς δικαιολογίες ξεφλουδίζοντας το φλοιό της νομιμότητας, και όχι διαπερνώντας το πυρήνα της προσωπικής ηθικής ευθύνης, τούς παραδίδει απλώς στη δημόσια χλεύη. Μαζί με το ξεφτισμένο μακιγιάζ της έπαρσης που κάλυπτε την όποια ανεπάρκεια τους. 

Η κοινωνία, όμως, είναι υποχρεωμένη να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό. Γιατί δεν της   αρκεί να τον ακούει να σφυρίζει αδιάφορα υποδυόμενος τον δήθεν ενοχλημένο εξ αιτίας μιας νομότυπης ανηθικότητας που εν προκειμένω ο ίδιος με νόμο εισήγαγε.  Πόσο μάλλον όταν προπαγανδιστικά εξαγγέλλει φιρμάνια κατάργησης του για να κατασιγάσει τη κατακραυγή
Ούτε φυσικά επαναπαύεται όταν τον βλέπει να υπερασπίζει με άγονη οίηση την δική του υπόληψη, βολεμένος πίσω από την εξαναγκαστική επίδειξη ευαισθησίας του αποδεδειγμένα μικροπρεπούς, αν όχι εντελώς τσιφούτικου, υπουργικού ζεύγους.; 

Το χειρότερο για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πως  στα μάτια της ζορισμένης κοινωνίας μοιάζει να μην διαφέρει από το εύπορο και αυτάρεσκο υπουργικό ντουέτο. Ειδικότερα, από τη στιγμή που και ο ίδιος δεν αναζητά τη μεταμέλεια στο απόθεμα μιας παλιομοδίτικης συγγνώμης, ούτε ρισκάρει να αντλήσει  γενναιότητα από την ειλικρινή παραδοχή ενός mea culpa.  

Αν διέθετε, στοιχειώδες χιούμορ θα έπρεπε να είχε εκπαραθυρώσει και τους δυο πριν εκτεθεί από τις αποκαλύψεις, λέγοντάς τους ότι “έγραψαν ιστορία”. Άργησε, και τώρα μπαίνει πανικόβλητος μαζί τους στο κάδρο με τους βλοσυρούς ασυγχώρητους, οι οποίοι δεν μπορούν να εξαγνιστούν στη μπουγάδα ενός βιαστικού ανασχηματισμού.    


ΡΙΤΑ (Ν.Σμυρνη)02/03/201814:25

ΒΟΘΡΟΣ κύριοι. ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σου λέει. Το τι ΤΡΩΝΕ εκεί πέρα και το τι ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ σου λέει δε λέγεται. ΒΟΘΡΟΣ. Εμείς εδω είμαστε εν αναμονή κύριοι εκεί στην στον ΤΑΥΡΟ που έχετε πάει που είναι. Η ΝΔ δεν της αξίζει ο ΤΑΥΡΟΣ. Είναι περιοχή η οποία τελος πάντων δεν μπορείτε η ΡΗΓΙΛΗΣ ήτανε πιο καθως πρέπει ΑΞΙΖΕ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όχι αυτό το πράγμα κύριοι το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ τι είναι δεν μπορώ να μια κυρία φίλη που είχε και την κόρη της γραμματεύς του ενός εκεί υπευθύνου τέλος πάντων μου έλεγε ότι όταν ήταν στην Ρηγίλλης είχε ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ. Μετά η ΣΥΓΓΡΟΥ ήταν κι εδω δίπλα μας μας άρεσε αλλά εκεί που πήγατε κύριοι ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΤΕΤΕ; Δεν είδατε που οι άλλοι ΔΙΟΡΙΖΟΥΝΕ, ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝΕ; Εμας ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΚΟ; Να βάλεις ΣΑΜΑΡΑ, να βάλεις ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΛΟΒΕΡΔΟ να υπάρξει ΔΙΕΥΡΥΝΣΙΣ. Η ισχύς εν τη ενώσει κύριοι να τους διώξουμε. Να μπορέσομε να ανακαταλάβομε τέλος πάτων το ΕΘΝΟΣ μας και το ΚΡΑΤΟΣ το οποίο λυμαίνονται οι πιο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ αναρχοκουμουνισταί του καναπέ και του Κολωνακίου.

Απάντηση
Ο ρόλος Παπαδημητρίου...01/03/201823:44

Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016 , κάνει ανασχηματισμό ο Τσίπρας και βάζει στο κομβικό υπουργείο εθνικής οικονομίας τον Παπαδημητρίου, γνωστό και ως geuro ... Ο Παπαδημητρίου ήταν το "όχημα" του Τσίπρα στην Αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα ( είχε αρχίσει να τον σπρώχνει στο ινστιτούτο Λεβι και το Brookings , με "χορηγούς" διαφόρους συν την Αγγελοπούλου). Περίμενε ο Τσίπρας να εκλεγεί η Χίλαρυ και να έχει ανοικτή γραμμή. Απλά βγήκε ο Τραμπ και μας έμεινε το "κελεπούρι" , που μια χαρά έκανε την δουλεία του με τα αμέτρητα συνέδρια του κ@λου που "οργάνωνε" χωρίς κανένα αποτέλεσμα αλλά με τεράστιο κόστος ... ( αξίζει η κυβερνηση ΝΔ να βάλει ορκωτούς να ψάξουν τι στοίχισε ο κύριος αυτός και τι έφερε). Σε όλες τις συζητήσεις για ανασχηματισμό ήταν έκτος αφού και πλέον καλόπιστοι ήξεραν ότι ήταν μπάζο για το νευραλγικό υπουργείο του ΕΣΠΑ και των επενδύσεων ... Τώρα πως έγινε και "ήρωας" ένας "αρπάχτρας" που χρέωνε και την βενζίνη για τα τσιγάρα του είναι απορίας άξιο.. Φυσικά δε είναι ο μόνος από την "συμμορία"... Αλλά αυτά θα τα δούμε μετά την αποχώρηση του Τσίπρα... Και θα τρίβουμε τα μάτια μας ...

Απάντηση
Συγχωρεμένοι να' ναι... ΑΜΗΝ01/03/201823:41

Τουλάχιστον συγχώρεσε τους λαδωμένους της ΝOVARTIS. Ο κύκλος των γαλάζιων λαμογιών έχει στενέψει. Και δεύτερο γαλάζιο υπουργικό ευωδιαστό λουλούδι έχει καταθέσει εμπιστευτικά στο FBI (το πρώτο είναι ο Σαλμάς βέβαια). Συγχώρεσέ τους από τώρα κε ''δημοσιογράφε'' γιατί σε λίγο μόλις ανοίξουν και οι λογαριασμοί στις ΟFF SHORE θα γελάει και ο κάθε πικραμένος...

Απάντηση
ΡΙΤΑ (Ν.Σμυρνη)01/03/201820:42

ΑΙΣΧΟΣ. Είδατε τι πήγανε και κάνανε πάλι με τον κύριο ΚΟΥΒΕΛΗ; Τα κάνανε σαν τα μούτρα τους πάλι. αλλά το θέμα δεν είναι ο κύριος αυτός. Ούτε η κυρία ΡΑΝΙΑ την οποία αντικατέστησε τι έκανε εκεί πέρα με τα λεφτά που τρώγανε από τα ΕΝΟΙΚΙΑ τα οποία σου λέει επήρανε από το ΚΡΑΤΟΣ τα ΛΕΦΤΑ και τα τρώγανε. Το θέμα είναι ότι πρέπει ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΤΩΡΑ. Όλοι τους. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνον ημεγάλη Εθνική Πατριωτική Παράταξις που ονομάζεται ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ουδεις άλλος έχει την ΙΣΧΥ την οποία ΧΡΕΙΑΖΌΜΕΘΑ. Διότι εκείνο που χρειαζόμεθα είναι Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. Αούς Κυριάκο; Να βάλεις να υποχωρήσεις και να δεχτείς των ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ως ΕΠΙΤΙΜΟ ΑΡΧΗΓΟ μας. Ώς ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ είναι ο ΣΑΜΑΡΑΣ. να ενωθούμε ΟΛΟΙ και οι Υπερεθνικισται τέλος πάντων και οι πιο προς το Κέντου που είναι ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ κλπ και τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ να βάλεις μπροστά και τον ΛΟΒΕΡΔΟ για να ενωθουμε όλοι και ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Παναγία μου ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ να ξεκουμπιστούνε να φύγουνε από κει που ήρθανε οι Κουμουνια και τα Ανίδεοι είναι να πάνε στη Σιβιρία από οποπου ήρθανε. ΝΑ ΧΑΘΟΥΝΕ.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία