Novarαρπαχτικά, Novarβολικά
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Novarαρπαχτικά, Novarβολικά

Ολοι εναντίον διαφθοράς και διαπλοκής. Ολοι βολεύονται με τη διαφθορά. Ολοι κανιβαλίζουν το κουφάρι της διαφθοράς.

Αποτέλεσμα; Ο Ακης, μόνος και δυστυχής, αναρωτιέται και απορεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής: «Μα τόσο μακάκας είμαι που πιάστηκα κορόιδο από τα συντρόφια της πράσινης Αλλαγής;».

Απαντες άμεμπτοι, κατάλευκοι. Σχεδόν αδέκαροι. Να βγάλουμε δίσκο στην εκκλησία μπας και μαζέψουμε μερικά φραγκοδίφραγκα για να λαδώσουμε το αντεράκι τους με φακές και ρεβίθια!
Πόσες οι εισπράξεις από τη λίστα Λαγκάρντ; Κάτι ψιλά. Μπροστά στον ορυμαγδό των πολιτικών αντιπαραθέσεων και μπροστά στη φοροκλοπή επικών διαστάσεων, τα χρήματα που εισπράχτηκαν από το Δημόσιο είναι τόσα όσο κοστίζει μια φιάλη ουίσκι. Μηδέν εις το πηλίκον.

Και ποιοι οι υπεύθυνοι της υπέρογκης φαρμακευτικής δαπάνης που κατέστρεψε τα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία; Ξέρω κι εγώ. Ετσι, περίπου, σου λέει κάθε πολιτικός. Και στη συνέχεια προσθέτει, ως επιχείρημα, τη ραγδαία περικοπή δαπανών από τον Αδωνη Γεωργιάδη. Μα, ρε μπαγάσα, πώς γίνεται το ίδιο φάρμακο που σήμερα πωλείται μόλις 10 ευρώ πριν από μερικά χρόνια να κόστιζε για τον πελάτη 80 μέχρι και 100 ευρώ; Πώς;
Κλείσιμο

Ακρα του τάφου σιωπή. Γιατί ναι μεν όλες αυτές οι καταγγελίες σε βάρος των οκτώ πολιτικών μπορεί να αποδειχτούν μια φούσκα αποπροσανατολιστική και λάσπη «αριστερή». Διόλου απίθανο. Μάλλον το πιο πιθανό. Ομως, πώς γίνεται η τιμή ενός φαρμάκου να κατρακυλάει τόσο χαμηλά; Ποιοι ήταν αυτοί που ενέκριναν την υψηλή, την αλμυρή, την εφιαλτική και καταστρεπτική τιμή; 

Και άραγε αυτοί οι αρμόδιοι υπουργοί, όποιοι κι αν είναι, ακόμα και της κομμουνιστικής και λαϊκής πολιτικής, όλοι αυτοί ενέκριναν τόσο υψηλές τιμές επειδή τους κορόιδευαν οι φαρμακευτικές;

Δηλαδή όλοι αυτοί δεν είχαν συμβούλους, δεν είχαν επιτελεία, δεν είχαν ειδικούς; Δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν τις ελληνικές με τις αντίστοιχες γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τιμές; Τίποτα; Τόσο ανίκανοι; Τόσο ρεμπεσκέδες; Τόσο αραχτοί; Τόσο άχρηστοι;

Είτε οι φαρμακευτικές είναι οργανώσεις φιλανθρωπικές, οπότε αυτοί οι καλοί άνθρωποι συναποφάσισαν να μειώσουν δραστικά τις τιμές των φαρμάκων ώστε να σωθεί η χώρα από το χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Είτε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι πολιτικοί όλων αυτών των δεκάδων ετών ήταν ανίκανοι, άχρηστοι και χωρίς να το θέλουν μετατράπηκαν σε όργανα της αχόρταγης απληστίας των φαρμακευτικών. Οπότε πρέπει εδώ και τώρα από όλα τα κόμματα να εκτοπιστούν και στη χλεύη του λαού να παραδοθούν.

Είτε όλοι αυτοί μπήκαν στον πειρασμό και έβαλαν την κουτάλα τους στο μέλι το γλυκό. Οπότε πρέπει στη Δικαιοσύνη να προσαχθούν και να τιμωρηθούν.

Τα δισεκατομμύρια που όλα αυτά τα χρόνια κατασπαταλήθηκαν χάριν φαρμάκων ήταν τόσα πολλά όσα περίπου το 1/3 των δανείων των ευρωπαϊκών.

Και είμαι βέβαιος για ένα πράγμα εντελώς νεοελληνικό. Ο βολικός, για τον Τσίπρα, επικοινωνιακός εκτροχιασμός. Η μετάθεση της ατζέντας από τα καθημερινά βάσανα των πολιτών. Το στρίμωγμα των πολιτικών αντιπάλων του. Και ταυτόχρονα, όλος αυτός ο ορυμαγδός θα καταλήξει στον κανιβαλισμό και στο μηδέν εις το πηλίκον το γνωστό.

Τι έγινε, ρε παιδιά; Τίποτα. Να λέμε καμιά μπούρδα, να στριμώχνει ο ένας τον άλλον, να κάνει «τς τς τς» ο λαός και να περνάει η ώρα μέχρι το επόμενο στάδιο εναντίον της διαφθοράς και των διαπλεκόμενων πολιτικών.

Γιατί όσο περισσότερο ωρύεται κάποιος εναντίον της διαφθοράς, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά κουκουλώνεται στο τέλος κάθε σκάνδαλο πολιτικό. Ετσι η σήψη προχωράει αργά αλλά σταθερά. Ετσι, η απαξίωση υπονομεύει τους θεσμούς. Κι έτσι στο τέλος ο σώζων εαυτόν σωθήτω και γαία πυρί μειχθήτω!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK