NOVARTIS: Τα τρία … θεσμικά ατοπήματα της κυβέρνησης
Ελίζα Βόζεμπεργκ

Ελίζα Βόζεμπεργκ

NOVARTIS: Τα τρία … θεσμικά ατοπήματα της κυβέρνησης

Το άρθρο 86 του Συντάγματος είναι συγκεκριμένο: σε περίπτωση που κατά τη δικαστική διερεύνηση υπόθεσης προκύψουν στοιχεία που σχετίζονται με ποινικά αδικήματα που τελέσθηκαν από άτομα που διατέλεσαν ή διατελούν μέλη της Κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από εκείνον που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.

Το ίδιο ακριβώς θεσπίζεται και με το άρθρο 4 του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, καθώς και από το άρθρο 153 του Κανονισμού της Βουλής. 

Πρώτον: Αμελλητί. Χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναβολή, χωρίς χρονοτριβή. Χωρίς κοινοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν στους κ.κ. Παπαγγελόπουλο και Τζανακόπουλο.Ακόμα και ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να λάβει γνώση της δικογραφίας, παρά μόνο να τη μεταβιβάσει αρμοδίως στη Βουλή. Σίγουρα όμως, στην έννοια του όρου «αμελλητί» και του Συντάγματος δεν χωρά ενημερωτική συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ούτε και μερική άτυπη ενημέρωση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου! 
 
Δεύτερον:Ποιος διαβιβάζει τα στοιχεία αυτά στη Βουλή;Εκείνος που έχει την υποχρέωση και αρμοδιότητα να διαβιβάσει τη δικογραφία, είναι όποιος ενεργεί ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση. Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ λειτουργός της Δικαιοσύνης. Χωρίς «εντολή του Πρωθυπουργού». Γιατί, απλούστατα, είναι παράνομο ο Πρωθυπουργός να δίνει εντολές στη Δικαιοσύνη. 

Κλείσιμο
Τρίτον: «το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», δήλωσε ο  Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος, προτρέποντας μάλιστα, όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μη μιλούν γιατί εκτίθενται.
 Πώς, από ποιον, με βάση ποια διαδικασία και γιατί είναι σε θέση ο κ. Παπαγγελόπουλος να αξιολογεί το περιεχόμενο της δικογραφίας, όταν με βάση το άρθρο 4 του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ούτε ο ίδιος ο Εισαγγελέας ή ο Ανακριτής, που εντοπίζει κατά την έρευνά του τα στοιχεία που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, κατά ρητή νομοθετική απαγόρευση, δεν δικαιούται να τα αξιολογήσει; 
Το περιεχόμενο της δικογραφίας, που θα κριθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς εκείνη είναι η ΜΟΝΗ αρμόδια για να ασκήσει ή όχι ποινικές διώξεις, πριν ακόμα διαβεί το κατώφλι της, έχει γνωστοποιηθεί τουλάχιστον στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο, στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Τζανακόπουλο και φυσικά, στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Συνειδητή περιφρόνηση του Συντάγματος και των νόμων του κράτους, με μία ακόμη επέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης… 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK