Σχεδιασμός αλα Πιραντέλλο
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Σχεδιασμός αλα Πιραντέλλο

Μόνο έξι λεπτά χρειάστηκε χθες ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να “σκοτώσει” όλα τα σενάρια διάλυσης του κυβερνητικού σχηματισμού, αλλά και τις φήμες για πιθανή αλλαγή της στάσης του, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει σε ένα συμβιβασμό στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

“Θα πάω κανονικά στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, δεν θα έχουν προλάβει οι γείτονες να ολοκληρώσουν όλες τις συνταγματικές διαδικασίες” δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αποκαλύπτοντας άθελά του και την στρατηγική του.

Με άλλα λόγια ο Πάνος Καμμένος, απειλεί πως δεν θα δεχθεί μέχρι τέλους την χρήση της λέξης “Μακεδονία”, επειδή πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει την απειλή του! Λέει πως θα την καταψηφίσει, επειδή ελπίζει οτι θα κάνουν πίσω οι γείτονες!

Διότι αυτό θέλει να συμβεί κι έχει πείσει τον εαυτό του πως αυτό θα συμβεί.

Το παθαίνουν συχνά αυτό οι πολιτικοί.

Προβλέπουν τις πολιτικές εξελίξεις κατά πως τους βολεύει. Γι αυτό και συχνά αιφνιδιάζονται από τα γεγονότα, όταν αυτά διαψεύσουν τις προσδοκίες τους.
Κλείσιμο

Το ίδιο έκανε το Σάββατο κι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, άφησε σαφώς να εννοηθεί πως δεν τον ενοχλεί που μια πιθανή λύση στο ζήτημα της ονομασίας δεν θα την ψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛ. Διότι είναι βέβαιος πως όταν θα έλθει η συμφωνία στη Βουλή, θα την ψηφίσουν πολλοί περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης, από τους εννέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Και δεν του περνάει από το μυαλό, πως τα συλλαλητήρια μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Δεν του περνά επίσης από το μυαλό, πως αν ο Πάνος Καμμένος καταψηφίσει, τότε η αντιπολίτευση θα καταθέσει αμέσως πρόταση μομφής στη Βουλή. Και τότε ο κυβερνητικός εταίρος ή θα πρέπει να ταπεινωθεί δημοσίως, ή να αναγκαστεί να ρίξει την κυβέρνηση.

Γιατί δεν τα σκέφτεται αυτά ο κ. Τσίπρας; Επειδή δεν τον βολεύει!

Και ο Πάνος Καμμένος λοιπόν, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, προβλέποντας πως τα γεγονότα θα εξελιχθούν όπως τους συμφέρει. Ο πρώτος πιστεύει πως το Σκοπιανό θα ξαναμπεί στο ράφι γιατί έτσι θα αποφύγει να κάνει πράξη την δέσμευσή του. Κι ο δεύτερος πως θα το λύσει εύκολα, κι ας έχει απέναντι του έναν εταίρο που αν χρειαστεί, θα συγκρουστεί μετωπικά μαζί του. Γιατί πιστεύει πως ακόμα κι αν διαφωνήσει δεν θα τον ανατρέψει.

Εμείς τι να πούμε; Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, που λέει κι ο Πιραντέλλο.

Κι άλλοι σχεδίαζαν με βάση τους πόθους τους και τα όνειρά τους. Μέχρι που ξύπνησαν μια μέρα κι είδαν απότομα την πραγματικότητα...   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ