Τσίπρας vs Μητσοτάκης, όπως Καραμανλής vs Παπανδρέου
antipas

Γιάννης Αντύπας

Τσίπρας vs Μητσοτάκης, όπως Καραμανλής vs Παπανδρέου

Τα τελευταία στοιχεία για την αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικών φορέων στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκλονιστικά.

Δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Αυτή θα του παραδώσει μαζί με το Μέγαρο Μαξίμου.

Έναν εξαντλημένο από τους φόρους ιδιωτικό τομέα και περισσότερα στόματα για να θρέψει το δημόσιο, είτε ως υπαλλήλους, είτε ως δικαιούχους επιδομάτων, Πραγματικό ναρκοπέδιο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που θα το δούμε. Το είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής στον Γιώργο Παπανδρέου το 2008- 2009. Και το ζούμε ξανά, δέκα χρόνια μετά. 

Για την ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να παραδώσει στο Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο την κυβέρνηση. Όχι την εξουσία. Πιστεύει ότι θα κρατήσει για τον εαυτό του την εξουσία να ορίσει τις πολιτικές εξελίξεις σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το Κίνημα Αλλαγής.

Κλείσιμο
Το αν θα στηρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν θα απαιτήσει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, το αν θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας, όλα αυτά είναι σενάρια χωρίς τον «ξενοδόχο»: τη ψήφο του ελληνικού λαού. Το πραγματικό ερώτημα είναι άλλο: Αν θα συνεργαστούν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής για την ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου;

Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας Βουλής. Και η αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να μη μπορεί κανείς Καραμανλής και κανείς Τσίπρας στο μέλλον να φορτώνει τους επόμενους. Και μπορεί να γίνει: με τη συνταγματική κατοχύρωση των εσόδων και των εξόδων του ελληνικού κράτους. 

Να μη μπορεί κανείς να το παίζει τσάμπα μάγκας στέλνοντας τον λογαριασμό στους άλλους και διχάζοντας την κοινωνία. Γιατί, όσοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη έχουν ανάγκη και από «πιστούς», οι οποίοι θα τους ακολουθούν και θα τους προστατεύουν. 

Η εμπειρία του Αλέξη είναι διδακτική: μίλησε για τους έχοντες, στοχοποίησε τη μεσαία τάξη και όταν την τελείωσε έκοψε το ΕΚΑΣ. Ακολουθούν και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και τα επιδόματα. Αλλά, το ξέχασα. Τότε δε θα είναι στην κυβέρνηση! Αλλά νομίζει ότι θα έχει την εξουσία για να γίνει ξανά. Αφού κάποιος άλλος θα έχει γίνει κακός.

ΥΓ. Η ανάγκη... πιστών, υπάρχει και σε όσους διεκδικούν τη «δικαίωση». Και αυτό θα πρέπει να το προσέξει το Κίνημα Αλλαγής... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK