Ο βασιλιάς είναι γυμνός
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Τι ακούγαμε μέχρι τώρα; Πως ο Τσίπρας είναι μακιαβελικός. Πως έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι. Πως είναι μέγας τακτικιστής και πως είναι το αγαπημένο παιδί των ξένων δυνάμεων καθώς δίνει λύσεις στους ξένους εταίρους καθώς «περνάει τα πιο σκληρά μέτρα αναίμακτα». Πως για κάθε δυσκολία έχει τη λύση.

Να όμως που  ο βασιλιάς με το Μακεδονικό ζήτημα αποδείχθηκε γυμνός. Σαν το παραμύθι ένα πράγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά στην ιστορία χρησιμοποίησε ένα εθνικό ζήτημα με μικροκομματική διάθεση να στριμώξει τον αντίπαλο του. Έπαιξε κοινώς με τη φωτιά. Και τελικά άμαθος σε τέτοια ζητήματα και με έναν επικίνδυνο υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά που και στο παρελθόν πειραματίστηκε όπως για παράδειγμα με τα δανεικά που έψαχνε η Ελλάδα το 2015 σε Ρωσία, Κίνα και Ιράν, τελικά κάηκε. Γιατί το συλλαλητήριο της Κυριακής του γύρισε μπούμερανγκ.

Σε έναν προφανή πολιτικό παλιμπαιδισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τις καταβολές του. Το 4% που έβριζε ως ακροδεξιούς όσους ανησυχούσαν για κάποιο εθνικό δίκαιο. Η Μακεδονία αλλά και όλη η Ελλάδα αυτή τη στάση της κυβέρνησης θα τη θυμηθούν στις κάλπες. Όπως θα θυμηθούν όλους εκείνους όπως οι κ.κ. Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου (η οποία μαθαίνω πως θέλει να πολιτευτεί στη βόρεια Ελλάδα), τον Γαβρόγλου κλπ που ανέφεραν το 2008 τα Σκόπια ως Μακεδονία. Ούτε καν ως …Νέα Μακεδονία. Όπως οι οικογενειάρχες που πήγαν με τα παιδιά τους ή οι παλαίμαχοι της ζωής, τα νεαρά παιδιά θα θυμηθούν ότι ο κ. Τζανακόπουλος τους κατήγγειλε ως «φασίστες».

Κλείσιμο
Βέβαια αυτή η νέα κατάσταση αποκάλυψε και κάτι άλλο. Αυτή τη φορά προς τους εταίρους μας όπου ο Αλέξης Τσίπρας τάζει τα πάντα. Αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλα όσα τάζει. Το είχε πάθει εξάλλου και με τις υποσχέσεις του προς τον Ταγίπ Ερντογάν πως θα του παραδώσει τους 8 στρατιωτικούς λησμονώντας τον παράγοντα ελληνική Δικαιοσύνη. Τώρα, στους εντολείς του από το εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται ανακόλουθος καθώς δεν μέτρησε σωστά τη μακεδονική συνείδηση. Δεν λογάριασε τις αντιδράσεις και την έκταση τους. Και τώρα έρχεται η ώρα να το πληρώσει. Η επόμενη δημοσκόπηση στη Μακεδονία εξάλλου θα του δείξει ποιος είχε δίκιο…

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός για αλλού κίνησε κι αλλού η πραγματική ζωή τον πήγε. Να θυμίσουμε το ποντάρισμα Τσίπρα στο κοινωνικό μέρισμα το οποίο δημοσκοπικά απέφερε πενιχρότατα αποτελέσματα, την υπόθεση Μαρέβα που τελικά εξελίχθηκε σε σκάνδαλο των εξοπλιστικών με εμπλοκή του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ, το Βατερλό σε κάθε προσπάθεια να μεταστραφεί η ατζέντα από τη δύσκολη καθημερινότητα και φυσικά τους πλειστηριασμούς που αποτελούν μείζον αγκάθι για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Όπου λοιπόν και να ποντάρισε ο Αλέξης Τσίπρας έχασε. Όμως κάποιοι εμμονικά, σχεδόν προβοκατόρικα, ακόμα κι εντός της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να τον θεωρούν ως «μέγα τακτικιστή». Κι αυτό το κάνουν μέχρι να πέσει. Μόλις ο πρωθυπουργός θα ηττηθεί και θα περάσει στο – κατά τον αγαπημένο του Αλέξη Τσίπρα Ανδρέα Παπανδρέου –χρονοντούλαπο της ιστορίας, όλοι τους με στόμφο θα αναλύουν και θα γράφουν για το πόσο «τα είχαν πει» και για το πόσο «καταστροφικός πρωθυπουργός ήταν…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ