“Τσίπα” αλά καρτ!
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

“Τσίπα” αλά καρτ!

Η παραίτηση του Κώστα Ζουράρη από την κυβέρνηση , δημιούργησε ένα ακόμη πρωτοφανές ρεκόρ, ενδεικτικό της “αλά καρτ” πολιτικής ευαισθησίας, των δύο κομμάτων που την απαρτίζουν.

Είναι η πρώτη παραίτηση που υποβάλλει υφυπουργός και η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα για πάνω από 24 ώρες!

Και γιατί παρέμεινε σε εκκρεμότητα; Για να μην διακινδυνεύσει η κυβέρνηση την αρνητική του ψήφο σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο!

Σύμφωνα λοιπόν με την κυβέρνηση, ο Κώστας Ζουράρις θεωρείται ακατάλληλος για το αξίωμα του υφυπουργού Παιδείας, αλλά κατάλληλος για να στηρίζει με την ψήφο του την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως από τις θέσεις που εκφράζει!

Κλείσιμο
Σύμφωνα επίσης με τη λογική της κυβέρνησης, ο Κώστας Ζουράρις μπορεί ανενόχλητα να προσβάλει κατοίκους ακριτικών νησιών λέγοντας οτι δεν τρέχει τίποτα αν τα πάρουν οι Τούρκοι. Μπορεί να προσβάλει ανενόχλητα χιλιάδες μαθητές, υποστηρίζοντας πως πάνε εκδρομές για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ορμές τους. Αλλά δεν μπορεί να προσβάλει τους οπαδούς δύο ποδοσφαιρικών συλλόγων!

Αλλά και σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Κώστας Ζουράρις δεν μπορεί να παραμείνει υφυπουργός μετά το τελευταίο ατόπημά του, αλλά μπορεί να παραμείνει βουλευτής του κόμματος και να διατηρήσει την έδρα του, αφού δεν εναντιώνεται στην κυβερνητική πλειοψηφία. Τη Κυριακή που δεν ήταν σίγουροι οι συνάδελφοί του των ΑΝ. ΕΛ πως θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, του ζητούσαν να παραδώσει και την βουλευτική του έδρα. Μόλις βεβαιώθηκαν πως θα υπερψηφίσει, αποφάνθηκαν πως μπορεί να διατηρήσει την βουλευτική του έδρα!

Αυτή είναι η νέα ηθική στην πολιτική συμπεριφορά, που εκπέμπουν τα δύο κυβερνητικά κόμματα. Όσο ένας βουλευτής πειθαρχεί στις κυβερνητικές επιλογές, είναι μια χαρά, ότι κι αν λέει. Δεν μπορεί να λέει ότι λέει, εφόσον αρνηθεί να υπερψηφίσει!

Παλιά τα κόμματα διέγραφαν βουλευτές, αν η γλώσσα τους έτρεχε πιο πολύ από το μυαλό τους και προκαλούσαν την οργή της κοινής γνώμης. Σε σπανιότερες περιπτώσεις, υπέβαλλαν και μόνοι τους τις παραιτήσεις τους, για εκφράσεις λιγότερο προσβλητικές από αυτές που εκστόμισε η ηγέτης της “Πυρίκαυστου Ελλάδος” και συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αλλά εφόσον ψήφισε χθες όλες τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, όλα τα άλλα διαγράφονται.


Βέβαια στο παρελθόν οι πολιτικοί είχαν “τσίπα”.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ και η “τσίπα” έγινε “αλά καρτ”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ