«Η Ελλάδα καθίσταται θύμα bullying»
kostas_xrysogonos_blog

Κώστας Χρυσόγονος

«Η Ελλάδα καθίσταται θύμα bullying»

«Η 3η Δευτεροβάθμια Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου έκανε δεκτή την αίτηση ασύλου για έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν (Ιούλιος 2016).

Στην τεκμηριωμένη απόφασή της (αριθμ. υπόθ. 37.668) η αρμόδια επιτροπή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το σκεπτικό του Αρείου Πάγου, που τον Ιανουάριο του 2017 δεν επέτρεψε την έκδοση των 8 φυγάδων στην Τουρκία. Επικαλούμενη στοιχεία από τη Διεθνή Αμνηστία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και διεθνείς οργανισμούς, η Επιτροπή Ασύλου έκρινε ότι η κατάσταση στην Τουρκία δεν παρέχει τα απαραίτητα εχέγγυα που θα εξασφάλιζαν στον αιτούντα αμερόληπτη και ανεξάρτητη δικαστική κρίση. Αποφάνθηκε επίσης ότι δεν προκύπτουν από τον φάκελο της υπόθεσης συγκεκριμένα στοιχεία ότι ο αιτών είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Η γνωστή αλαζονική και προκλητική αντίδραση του Τούρκου αντιπροέδρου, που ευθέως απείλησε την Ελλάδα, εκφεύγει των ορίων της διεθνούς νομιμότητας. Τούτο όμως εξώθησε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο κατά της επίμαχης απόφασης. Ετσι, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η χώρα μας καθίσταται θύμα bullying από τη γείτονα. Είναι αναγκαία μια αποτελεσματική κοινή εγγύηση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω της οικοδόμησης ενιαίων αμυντικών δομών».

Ευρωβουλευτής, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ