PROTOTHEMA

Blogs

Πανηγύρια για την χαζοαριστερά: 1,62% η διετία

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 
Ούτε μια ημέρα δεν πέρασε απο το νέο χρόνο κι ο έγκλειστος πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2019, για να κριθεί καλύτερα το “έργο” της διακυβέρνησης απο το συνοθύλευμα των Σύριζα- Ανελ.


Τέτοια είναι η αγκούσα ( άγχος ) του, προκειμένου να ασχολείται μόνο με τις δουλειές με την μικρή κλειστή ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όλα θυσιάζονται στο βωμό της μιας και μοναδικής προτεραιότητας, δηλαδή να παραμείνει στην εξουσία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μια μικρή ομάδα να καθορίζει ποιοί θα κάνουν τις δουλειές σ αυτή την καλύτερη γωνία της Ευρώπης. Καμμία σημασία δεν έχει αν δεν μπορεί ουδείς ( σώφρων ) να δημιουργήσει επιχείρηση στην Ελλάδα, αρκεί να κάνουμε μόνο εμείς και να τις ελέγχουμε.

  Ακόμη και το Σκοπιανό αποτελει για τον έγκλειστο “παράθυρο ευκαιρίας” λες και πρόκειται να ψωνίσει κανείς στις επερχόμενες εκπτώσεις. Σημασία, για τον ίδιο δεν έχει τι θα αποφασίσει αυτό το ιδιότυπο μόρφωμα που μας κυβερνά για τα Σκόπια, αλλά τι θα πεί η αντιπολίτευση, παρόλο που ο εταίρος του ( Καμμένος ), άλλα έλεγε στον παρελθόν, κι άλλα σήμερα για το Σκοπιανό. Τις δυο επόμενες ημέρες μάλιστα, για να ασχολείται ο κόσμος με την μικροπολιτική με νέα συνέντευξη προστέθηκε και η σύντροφος του στο παιχνίδι. Μπαζιάνα αντί Πολλάκη, Σβίγγου αντί Καρανίκα δεν έχει σημασία.

Ο κόσμος, όμως, δεν ενδιαφέρεται εαν κλαίει η κα Μπαζιάνα στην επέτειο της 5 Ιουλίου, αλλά εαν υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα εξασφαλίζει σ όλους ένα λογικό πλάσιο ( φόροι ) και φυσικά ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση, προκειμένου να επιχειρήσουν. Χθες Παρασκευή, όμως, ένα παράδοξο στην ελληνική αγορά ομολόγων εξασφαλίζει στο έγκλειστο το “έργο” που θέλει να παρουσιάσει : Η ελληνική διετία στα ομόλογα έχει  απόδοση 1,62% και η αμερικανική 1,94% !! Είναι χαμηλότερο το ρίσκο στην Ελλάδα απο τις  ΗΠΑ ;  Απορίας άξιον είναι πως ο Τσακαλώτος ή ο Πολλάκης δεν έκαναν τουϊτ αυτή την παραδοξότητα στους οπαδούς της χαζοριστεράς. 

Καλή φώτιση 

ANTILOGOS07/01/201819:24

Πριν την ανταλλαγή των ομολόγων (swaps) το ομόλογο του 2042 είχε κολλήσει στις 72.000 και σήμερα είναι στις 93.000 . Τι δεν καταλαβαίνεις? Ο Τσακαλώτος αποδείχτηκε μάγκας. Money talks bull shit walks.

Απάντηση
nikol_n07/01/201818:24

Υπάρχει μια "παραδοξότητα" στις τιμές των Ομολόγων της Ευρωπαικών κρατών...Και αυτό το έχει δει ο Alan Greenspan και έχει πει να είναι "οι αγορές" πολύ προσεκτικές στις επενδύσεις σε Ευρωπαικά Ομόλογα, γιατί υποκρύπτεται μια πολύ-πολύ μεγάλη φούσκα...Σαφώς και δεν είναι τα Ελληνικά Ομόλογα ασφαλή και σαφώς υπάρχουν τρομερά ερωτηματικά για τις αποδόσεις τους, γιατί ενώ βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολόγηση από αυτά των Ινδιών πχ που θεωρείται πολύ πιο ισχυρή οικονομία από την Ελληνική, είναι κατά 400% φτηνότερα...Και μην πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, γιατί τα Ελληνικά ομόλογα είναι-και θα είναι για πολύ ακόμα- JUNK δηλ. σκουπίδια...Απλά οι τιμές τους έχουν πέσει για 2 λόγους: ο πρώτος είναι πως οι Εκδόσεις τους είναι σύμφωνα με το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ δηλ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΙΔΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (αυτή που υποθήκευσε ο ΣΥΡΙΖΑΣ για 100 χρόνια) και ο δεύτερος είναι πως υπάρχει άφθονο ρευστό στις Ευρωπαικές τράπεζες λόγω ποσοτικής χαλάρωσης και θα το επενδύσουν σε ομόλογα ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ...Και να ξέρουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πως ακόμα και έτσι τα Ελληνικά ομόλογα έχουν επιτόκιο 300% παραπάνω από τα Πορτογαλικά που εκδίδονται σε ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ...

Απάντηση
.....07/01/201814:34

Όταν το μισος ξεχειλίζει και οι εκφράσεις ρέπουν στη χυδαιότητα, τοτε πως μπορείς να διαβάσεις ενα άρθρο;;

Απάντηση
Η πλύση εγκεφάλου 07/01/201812:07

Μνησθητι μου Κύριε. Να βγάζει και δελτίο τύπου η Σταλινικη πτέρυγα του συριζα και να την χαζεύουν όλοι εμείς, είναι άξιο παρατήρησης. Φανταστείτε τι εξέλεξε ο λαός, την μεγαλύτερη εγκληματική πολιτική οργάνωση διαχρονικα παγκοσμίως, για να μην χασουν τα προνομια από ρουσφέτια, ο έτερος φασισμό, ο πελατειακος.Με ποταμους ανθρώπινου αίματος στο ενεργητικό τους. Πιστοί στην κόσμοθεωρία του φασιστοκομμουνισμου,ονειρεύονται καινούργιες μαζικές εκκαθάρισεις των καπιταλιστων .Είναι τόση η φανατιλα , η σχιζοειδης παράνοια που τούς διακατέχει, που δεν μπορουν να δουν ουτε τι γίνεται στον κόσμο, ούτε το τίμημα σε ψυχές που πλήρωσε η ανθρωπότητα. Έτσι βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις τα πιο ανώμαλα ψυχικά ατομα.Απορροια της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία