Τι παιχνίδι θεέ μου
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Τι παιχνίδι θεέ μου

Τι παιχνίδι θεέ μου. Το βράδυ της Τετάρτης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ προσέφερε δυνατές συγκινήσεις καταθέτοντας μέσα στο παρκέ, ψυχή, πάθος, καρδιά και μπασκετική σκέψη, διαψεύδοντας του απαισιόδοξους.

Μεγάλη νίκη των ερυθρόλευκων στην οποία λίγοι πίστευαν πριν το τζάμπολ. Με απουσίες βασικών παικτών λόγω τραυματισμού, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Τίλι, Αγραβάνης, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για δύσκολη έως εφιαλτική βραδιά στη λογική πολλά με λίγα. Υπήρχε μία λογική στο σκεπτικό αυτό.


Οι αναλύσεις ειδικών και μη, αναφέρονταν στο χαμένο, αλά χαρακίρι, αγώνα με την Μπάμπεργκ και τόνιζαν ότι η ήττα από την ΤΣΣΚΑ είναι στο πρόγραμμα αλλά η ήττα στη Γερμανία “στοιχίζει”.


Κλείσιμο
Όλα αυτά ήταν συμβατά με τη μπασκετική λογική. Όμως λίγες ώρες αργότερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και τα “παιδιά” του ήρθαν να ανατρέψουν κάθε προγνωστικό. Άρχισε ο αγώνας πήρε κεφάλι κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός αλλά τελικά στα αποδυτήρια πήγε η ΤΣΣΚΑ προηγούμενη.


Στην ανάπαυλα όλοι είχαν τις επιφυλάξεις τους για τα μελλούμενα. Θα αντέξει ο Ολυμπιακός ή θα μείνει από δυνάμεις; Στο άτυπο γκάλοπ υπερτερούσε η άποψη ότι οι ερυθρόλευκοι θα “σβήσουν” από την υπερπροσπάθεια αλλά και την πίεση των Ρώσων. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις η κατάρρευση θα ερχόταν στο τέταρτο 10λεπτο. Κάποιοι στιγμή οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και με 10 πόντους.


Ο Σφαιρόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα. Χαμήλωσε το σχήμα, ανέβηκε ο Στρέλνιεκ και πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 79-72. Ο Παπαπέτρου 5άρι ελλείψει ψηλών. Οι κερκίδες πήραν φωτιά. Και έρχεται το κομβικό σημείο του αγώνα με τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδιζε ο Ολυμπιακός μετά από χαμένα σουτ. Το ένα πίσω από τ ο άλλο.


Απίστευτα πράγματα. ΠΑΘΟΣ. Αυτά τα ριμπάουντ στο τέλος κλείδωσαν τη νίκη για τους Πειραιώτες. Στα τελευταία δευτερόλεπτα χάθηκαν κρίσιμες βολές, όμως το παιχνίδι αυτό έτσι όπως είχε πάει δεν χανόταν με τίποτα.


Τον αγώνα τον κέρδισε ο Σφαιρόπουλος. Δεν το έκλεψε το παιχνίδι και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία. Ένα παιχνίδι που είναι διαφήμιση για το μπάσκετ που φέρνει κόσμο στο γήπεδο. Και είναι διαφήμιση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.


Σήμερα το πρωί μπαίνει τέλος στους πανηγυρισμούς αφού ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με την Εφές, αύριο Παρασκευή. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση ειδικά μετά την νίκη επί της ΤΣΣΚΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ