PROTOTHEMA

Blogs

Το προσφυγικό, η Ευρώπη και τα χαζοβιόλικα του Τατσόπουλου

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Προ ημερών η Νατάσσα Μποφίλιου είπε διάφορα και ενδιαφέροντα, με τα οποία οι περισσότεροι διαφωνούν, αλλά και πολλοί συμφωνούν. 

Εκείνο όμως που πείραξε κάποιους είναι που τόλμησε να θίξει την… Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία περίπου χαρακτήρισε δικτατορία. Εξοργίστηκαν οι ευρωλάγνοι κάθε είδους και φυλής. Ο Τατσόπουλος ο γνωστός, εφαρμόζοντας το δόγμα του «όσο μεγαλύτερη βλακεία πω, τόσο θα με προσέξουν περισσότερο», την αποκάλεσε «χαζοβιόλα», για να το πάρει μετά πίσω, κάνοντας και κάτι κακαρίσματα, που ακούστηκαν στη… μισή Αθήνα! Μείνανε όλοι με την απορία σχετικά με το αν η Ευρώπη είναι δικτατορία ή παράδεισος.


Δεν πρόλαβε όμως να κλείσει η συζήτηση στην Ελλάδα σχετικά με τη σημερινή Ευρώπη και ήρθε η ίδια η Ευρώπη να δείξει πόσο… Ευρώπη είναι! Με κυνισμό και ωμότητα οι ηγετικές δυνάμεις, τις οποίες εκφράζει ο πρόεδρος τους ευρωπαϊκού συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ προωθεί την κατάργηση των λεγόμενων ποσοστώσεων στην απορρόφηση προσφύγων. Ουσιαστικά δηλαδή ακυρώνει τη μόνη απόφαση για το προσφυγικό, που διέσωζε κάπως τα προσχήματα και εμφάνιζε ότι η Ένωση είναι όντως μία κάποια Ένωση και όχι ένα συνονθύλευμα κρατών, στο οποίο κάνει κουμάντο ένα νεοφιλελεύθερο και κατά βάθος εθνικιστικό κονκλάβιο και ένα διευθυντήριο, που νοιάζεται μόνο για τα προνόμιά του.

Ως δια μαγείας η Ευρώπη έδωσε μόνη της την απάντηση και στην Μποφίλιου (μάλλον δικαιώνοντάς την) και στον Τατσόπουλο (μάλλον εκθέτοντάς τον)!

Μία δράκα γραφειοκρατών, συντασσόμενη με ακραίες συντηρητικές και περίπου δεξιές εξτρεμιστικές δυνάμεις της Γερμανίας, του «Βίζεγκραντ» και άλλων βόρειων και «εκλεκτών» κρατών, ρίχνουν το «ανάθεμα» του προσφυγικού στους πιο αδύναμους κρίκους, τα κορόιδα της παρέας εν ολίγοις: την Ιταλία και την Ελλάδα, οι οποίες τυγχάνει να είναι πιο κοντά στην διακεκαυμένη ζώνη. «Φορτωθείτε εσείς τους πρόσφυγες, πάρτε και κάτι λεφτουδάκια και κόψτε το λαιμό σας, εμάς μη μας ενοχλείτε» είναι το μήνυμα των κύκλων αυτών, προς τις δύο χώρες του νότου, που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού χρόνια τώρα.

Σκίζει δηλαδή από αλληλεγγύη και ανθρωπισμό η Ευρώπη του Τατσόπουλου και των άλλων ευρωλιγούρηδων, που θίχτηκαν από την «βλασφημία» της Μποφίλιου.

Κι αν πει κανείς ότι με το προσφυγικό ειδικά έχουν πρόβλημα πολλοί, μεταξύ των οποίων και η Μέρκελ, θα έχει σκοπίμως αγνοήσει το εξής: ότι και στα άλλα θέματα, την ίδια συμπεριφορά έχουν οι ισχυροί της Ευρώπης, που διαμορφώνουν και τη στάση της. Έτσι διαχειρίστηκαν για παράδειγμα την κρίση χρέους. Φορτώνοντας τα βάρη στους ανίσχυρους και τα πρόθυμα κορόιδα.

Και επειδή διάφοροι που εξυμνούν τη σημερινή Ευρώπη, καταδικάζουν ταυτόχρονα διάφορα «ολοκληρωτικά» καθεστώτα, ας ρωτήσουν τι συμβαίνει για παράδειγμα με την κοινή αγροτική πολιτική. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι ο κεντρικός έλεγχος της αγροτικής παραγωγής είναι πιο ασφυκτικός κι από της Σοβιετικής Ένωσης! Το μοντέλο του υπαρκτού σοσιαλισμού με την από πάνω ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη οργάνωση της παραγωγής δεν πιάνει μία μπροστά στα όσα επιβάλλει και εξαναγκάzει το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Ας ρωτήσουν και κανέναν αγρότη σχετικά, μην έχουν μόνο τις επιδοτήσεις στο μυαλό τους.    

Δεν ξέρω αν είναι δικτατορία η ΕΕ, όπως είπε η Μποφίλιου. Αλλά σίγουρα δεν είναι και καμία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της προόδου, όπως διατείνονται διάφοροι χαζοβιόληδες.

Αριστερές ανοησιες14/12/201701:16

Όλο ανοησιες λέει ο αριστερός κοτσιδακιας δημοσιογραφος ο κομμουνιστολαγνος

Απάντηση
Πολίτης και όχι οπαδός 13/12/201723:41

Γράφεις αγαπητέ αρθρογράφε ότι "μείναμε όλοι να αναρωτιόμαστε εάν η ΕΕείναι δικτατορία ή παράδεισος". Όχι δεν αναρωτιέται κανείς μας! Μόνο κάτι μειοψηφικοί Σοβιετο-λάγνοι σαν την αφεντιά σου. Εμείς δεν έχουμε τσίμπλες στα μάτια, μας δίδαξε το τοίχος του Βερολίνου σε ποια πλευρά ήταν ο παράδεισος και σε ποιο οι δικτατορίες. Άπλά εάν είχες τον ελάχιστο σεβασμό στα τόσα θύματα που προσπάθησαν να δραπετεύσουν χάνοντας τη ζωή τους από του φύλακες των κομμουνιστικών παραδείσων δεν θα αράδιασες όσα έγραψες πάνω στα πτώματά τους. Μόνο ντροπή!

Απάντηση
Χάρης Μπάμπης13/12/201720:04

Αστο ρε φίλε, πάρε ένα μπουζούκι και δοκίμασε εκεί την τύχη σου. Για αρθρογράφος δεν τό 'χεις.

Απάντηση
Ε.Π13/12/201717:02

Αυτά που γράφεις δεν θα μπορούσες να τα γράψεις πουθενά αλλού. Συγχαρητήρια στο δημοκρατικότατο ΠΘ που σου δίνει την ευκαιρία να εκφράζεσαι ελεύθερα, ενώ ξέρουμε ότι διαφωνεί. Κατά τ άλλα βαριέμαι να κάνω διάλογο με ανιστορητες αοιδούς ή ανώριμους δημοσιογράφος

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία