Διαγωνισμός... πατριωτισμού: Από το «βάστα Σόιμπλε» στο «έξω Ερντογάν»
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Διαγωνισμός... πατριωτισμού: Από το «βάστα Σόιμπλε» στο «έξω Ερντογάν»

Αναρωτιούνται πολλοί -οι περισσότεροι- ποια ήταν η σκοπιμότητα, ποια η χρησιμότητα της έλευσης του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο και μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Μα, είναι προφανές: η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα δεν είχε άλλο στόχο, παρά να τονώσει το... εθνικό μας φρόνημα.

Ρίξτε μια ματιά στα μέσα ενημέρωσης, στα social media, στις αντιδράσεις των πολιτών, όπου είχαν την ευκαιρία να βρουν βήμα. Από το «βάστα Σόιμπλε», το «σκίστους Άνγκελα» και το «Γερούν γερά», οι Έλληνες ενώθηκαν απέναντι στον Τούρκο εχθρό και τον απώθησαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, ενώ πήραν πάλι πίσω και την Αγιά Σοφιά -από... πληκτρολογίου και στα λόγια, βεβαίως-βεβαίως.

Έστω για λίγο, έστω και για «δυο μέρες μόνο» -που τραγουδούσε η Γαλάνη και έκανε επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ ο Παπακαλιάτης- οι Έλληνες «φαντασιώθηκαν» ότι δεν είναι κάτοικοι ενός γερμανικού προτεκτοράτου, «τίγκα» στα χρέη και τον δανεισμό, αλλά περήφανοι απόγονοι του Οδυσσέα Ανδρούτσου, που αντιστάθηκαν και πήραν... φαλάγγι τα «φουσάτα» του Ομέρ Βρυώνη -με συγχωρείτε, του σουλτάνου Ερντογάν.

Στο πλευρό αυτής της μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού έσπευσαν πρόθυμα, όπως ήταν αναμενόμενο, να συνταχθούν και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, τα κόμματα των οποίων έχουν παραδώσει, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, «μαθήματα» διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής, ειδικά όσον αφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Ως... εθνικοί μειοδότες σε αυτήν την «πλειοδοσία» πατριωτισμού και υψηλού φρονήματος αναδείχθηκαν, φυσικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Τι κι αν ο κ. Παυλόπουλος επέμεινε, ενώπιον του Τούρκου προέδρου, ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη»; Τι κι αν ο κ. Τσίπρας έθεσε ανοιχτά ζήτημα στον Ερντογάν για τις ισλαμικές προσευχές στην Αγιά Σοφιά;

Ούτε... ζεϊμπέκικο χόρεψαν, με τον Τούρκο πρόεδρο να τους βαράει παλαμάκια, ούτε καμιά «κουμπαριά» έκαναν, ούτε παρέδωσαν στον σουλτάνο κανέναν «Οτσαλάν»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ