Και τώρα το πρωτάθλημα με ψυχολογία «Do or Die»
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Και τώρα το πρωτάθλημα με ψυχολογία «Do or Die»

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν και τυπικά το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λίγκ, Γιουβέντους.

Η πορεία της ομάδας και κυρίως η εικόνα που έδειξε σε αυτούς τους έξι αγώνες στον όμιλο δεν ήταν αυτή που ήθελαν η διοίκηση και οι παίκτες. Όμως οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα βήμα πιο πάνω σε σχέση με πέρσι. Μπορεί να φαίνεται σαν οξύμωρο όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Οι Πειραιώτες κλήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ μέσω προκριματικών. Κάτι που είχαν πολύ καιρό να το κάνουν. Αυτό τους έθεσε ενώπιον νέων προκλήσεων τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούν. Πέρσι αποκλείστηκαν. Τώρα κατάφεραν να περάσουν.

Μεταγραφές έγιναν. Όμως ο Χάσι που πήρε τα κλειδιά της ομάδας την προετοίμασε σε μία λογική ότι όλα στην Ευρώπη τελειώνουν στους προκριματικούς. Απέκλεισε από την ευρωπαϊκή λίστα παίκτες που μπορούσαν να βοηθήσουν ενώ έκανε κακή διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Η έλευση του Τάκη Λεμονή έγινε αφενός για τη διαχείριση της ζημιάς όσον αφορά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και αφετέρου για ανασύνταξη στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Κλείσιμο
Η επιθετική προσέγγιση του παιχνιδιού με τους Ιταλούς, δείχνει αλλαγή της ψυχολογίας, εγκατάλειψη της φοβικής συμπεριφοράς και αποτελεί το έναυσμα για αντεπίθεση διαρκείας στην Ελλάδα.Το χειροκρότημα των φιλάθλων στο «Γ.Καραϊσκάκης»  έδειξε τον δρόμο και ότι το μήνυμα ελήφθη.
 
Το κέρδος από χθες είναι ότι οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο για να διεκδικήσουν την νίκη, να κοιτάξουν τους αντιπάλους στα μάτια. Το ότι έχασαν έχει να κάνει με την ποιότητα της ιταλικής ομάδας αλλά και με την όχι καλή εικόνα που είχαν οι ίδιοι στη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία. Γιατί η Γιούβε με καλύτερη σύνθεση έχει δενοπαθήσει και χάσει από τον Ολυμπιακό. 

Το ξεκαθάρισμα στα αποδυτήρια είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο οργανισμός των ερυθρόλευκων αντιδρά. Τα μαθήματα έγιναν μαθήματα   Είναι εμφανές πλέον ότι ο Ολυμπιακός  συνεχίζει στο πρωτάθλημα με ψυχολογία και με λογική αμερικάνικη-μπασκετική που περικλείεται στη φράση «do it or die». Περισσότερα επί της οθόνης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK