Οφθαλμός αντί οφθαλμού ή Σύριζα Blinders
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Οφθαλμός αντί οφθαλμού ή Σύριζα Blinders

Δεν είναι κακό να ακους τους άλλους, να αλλάζεις γνώμη. Κακό είναι να κοροϊδεύεις κατάμουτρα τον κόσμο που νόμισε ότι το συνοθύλευμα των Συριζα- ΑΝΕΛ δεν θα είναι κατσαπλιάδες.

Από την “νέα σεισάχθεια” για τα δάνεια που ζητούσε ο Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα ο Τσακαλώτος λέει για τους πλειστηριασμούς ότι “ πρέπει να διασφαλιστούν οι τράπεζες”. “Οι κομισάριοι” του Facebook Καρανίκας και ο Πολλάκης κατηγορούν τους πρώην συντρόφους τους διότι με τις συμπλοκές στους πλειστηριασμούς στηρίζουν τους πλούσιους με τις βίλες. 

Τι ακριβώς έλεγε το 2014 ο Τσίπρας για τη νέα σεισάχθεια;

“Πως γίνεται να κεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες με κρατικά χρήματα και την ίδια στιγμή να κυνηγούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζητώντας  στο ακέραιο  τις επισφαλείς απαιτήσεις για την κάλυψη των οποίων λαμβάνουν κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση ; Συνέχιζε μάλιστα ζητώντας εθνικοποίηση των τραπεζών και μιλούσε γιά κίνδυνο αφελληνισμού των τραπεζών !!
Κλείσιμο
Προσέξτε μέσα σε μια πρόταση είχε πει ψέματα καθώς το 2014 τα περισσότερα χρήματα ήταν απο τους ξένους ενω το Δημόσιο έδινε τα δικαιώματα  ( warrants ) για να πάρει πίσω μερικά απο τα κεφάλαια που είχε δανειστεί.  Αντί να προχωρήσουν, όμως, με Σύριζα οι τράπεζες βυθίστηκαν.       
       
Το 2015 λοιπόν ο Τσίπρας – σε αγαστή συνεργασία με τον Βαρουφάκη-  μηδένισαν την αξία των τραπεζών και τις πούλησαν στο 0,30 της λογιστικής αξίας έναντι 5,5 δισ. ευρώ. Ένα ενεργητικό 365 δισ. ευρώ έναντι 5,5 δισ. ευρώ ( το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν χρήμα το οποίο το πληρώνουμε).

Γιατί, όμως, δεν εθνικοποίησε τις τράπεζες το 2015 και παρέδωσε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες σε ξένα χέρια  ; Και στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την άφησε διχως διοίκηση έπι έναν χρόνο και πλέον. Τώρα λοιπόν που οι τράπεζες θα πραγματοποιούν πλειστηριασμούς 2000 ακινήτων ο Τσίπρας, οι τιμές θα καταρρέουν και  ο κόσμος πρέπει να πληρώνει τον ληστρικό φόρο  ΕΝΦΙΑ. Και ο Τζανακόπουλος μαζί με Καρανίκα και Πολλάκη να δίνουν μαθήματα τραπεζικής με ταξικό χρώμα ; Οι πλούσιοι θα χάσουν τα σπίτια.

Δεν γνωρίζουν, όμως, οι καϋμένοι ότι ανάμεσα στα πολλά μικρά επιχειρηματικά δάνεια που κοιτούν τα funds είναι χαμένα. Δεν βγαίνουν οι εταιρείες. Μαζί με τα ξερά ( κακοπληρωτές ) θα καούν και τα χλωρά. Διότι κάποιοι άργησαν να δώσουν λύσεις. Αλλά και κάποιοι ψηφοφόροι νόμισαν ότι τα δάνεια δεν θα πληρωθούν. Θα τα διέγραφαν οι Σύριζα- ΑΝΕΛ. Οφθαλμός αντί οφθαλμού λοιπόν, όπως τραγουδά ο Nick Cave στην μουσική υπόκρουση Mercy seat του Peaky Blinders. Και με εξαίρεση τους κακοπληρωτές των δανείων, στους μη έχοντες η βια των πλειστηριασμών θα γεννήσει βια και εδω η Ένωση Τραπεζών πρέπει να θέσει όρια.    


                   

                                           

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network