Το καλό το μπλέντερ όλα τα αλέθει
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Το καλό το μπλέντερ όλα τα αλέθει

Το παιδί αυτό που παριστάνει τον εκπρόσωπο Τύπου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ντε, όφειλε να το γνωρίζει.

 Να το ψάξει. Να ενημερωθεί. Πρόχειρος όμως – όπως συνηθίζεται  στο μπουλούκι αυτό που λέγεται κυβέρνηση - αμόλησε μια κοτσάνα και όποιον πάρει ο χάρος.
 
Γεμάτος με την αυτοπεποίθηση του αδαούς ανθρώπου ο Τζανακόπουλος επιχείρησε να συνδέσει την Μαρέβα Μητσοτάκη με τον μεσάζοντα και σκοτεινό Τζον Σφακιανάκη. Είπε με νόημα και κλείνοντας το μάτι το παιδί που για να βρει το Αιγάλεω χρειάζεται GPS, πως ο τελευταίος συμμετείχε στον ίδιο οργανισμό με τη Μαρέβα Μητσοτάκη άρα….
 
Ο πονηρός εκπρόσωπος επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός βέβαια ο οποίος μη απαντώντας τίποτα για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών αρκέστηκε στη θολούρα και τη λάσπη.
 
Κλείσιμο
Ότι δηλαδή «Μαρέβα και Σφακιανάκης είναι και οι δύο μέλη μιας εταιρείας που λέγεται Endeavor». Ο αγράμματος περί τα επιχειρηματικά εκπρόσωπος όμως έδρασε κυριολεκτικά ως σκευωρός. Όλοι όσοι γνωρίζουμε την επιχειρηματική κοινότητα και τα φόρα της εδώ και χρόνια, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την καινοτομία και τα νιάτα μας δεν τα φάγαμε σε καταλήψεις αλλά στα συνέδρια, ξέρουμε πως η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια 3 χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. Έχει ανεξάρτητα γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες. Και πως δύσκολα υπάρχουν σχέσεις μεταξύ του γραφείου Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας.
 
Για να το κάνουμε πιο λιανά, είναι σαν να καταγγέλλει ο αδαής ένα πρόσωπο πως επειδή συμμετέχει στην ελληνική Unicef ή την Unesco (γιατί τέτοια είναι η Endeavor παγκοσμίως στον τομέα της καινοτομίας και της ανάδειξης της επιχειρηματικότητας κι όχι κάποια εταιρεία με στόχο το κέρδος που δίνει μίζες) και κάποιο στέλεχος στην Unicef …Σαουδικής Αραβίας έκανε μια κουτσουκέλα, είναι συνυπεύθυνος.
 
Το ψέμα όμως και η λάσπη είχε και άλλη συνέχεια. Ο Τζον Σφακιανάκης αναφέρθηκε ως «σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κι ας μην ήταν. Σου λέει ο Τζανακόπουλος που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει «πες - πες κάτι θα μείνει».
 
Τα παραπάνω τα γράφω όμως όχι για να καταδείξω το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και ο Τζανακόπουλος. Αυτό το ξέρουμε. Περισσότερο θα πρέπει να προβληματιστεί το σύνολο της αντιπολίτευσης που μέχρι στιγμής ασκεί αστική και με το γάντι αντιπολίτευση απέναντι σε μια παρέα που καθημερινά πετάει μπανανόφλουδες. Που φέρεται, σαν η Ελλάδα να έχει μια υπεύθυνη ευρωπαϊκή κυβέρνηση.
 
Όμως με τον εκτσογλανισμό και εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής, με τη διαστρέβλωση και το ψέμα διαρκείας, η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής οφείλουν να ξυπνήσουν. Στον βούρκο δεν απαντάς με Channel νούμερο 5. Απαντάς με θάρρος κι ενδεχομένως με αντίστοιχο θράσος. Σε έναν πρωθυπουργό που ψεύδεται με ταχύτητα φωτός κι ευτελίζει το ρόλο και τη θέση που ο λαός του εμπιστεύτηκε, απαντάς με επίθεση και κύρος. Με αποκαλύψεις και θάρρος. Η αντιπολίτευση λοιπόν οφείλει να περάσει σε μια νέα φάση ωριμότητας και να κατέβει στο πεζοδρόμιο. Να παίξει πολιτικό ξύλο, να τζατζάρει την παρέα που λέγεται κυβέρνηση και να τις δώσει – πάντα μεταφορικά και πολιτικά – «τα δόντια στο χέρι». Κι αυτό διότι όταν κάποιος με το ψέμα ξυπνάει και με το ψέμα και τη διαβολή κοιμάται, τότε δεν μπορείς να το φέρεσαι λες κι έχεις απέναντι Βρετανό λόρδο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK