PROTOTHEMA

Blogs

Γιατί όχι και, βραβείο ειλικρίνειας και σταθερών απόψεων

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό το βραβείο “σθένους” που αποφάσισαν κάποιοι τύποι στο Παρίσι  να απονείμουν στον πρωθυπουργό μας μέσω του συλλόγου τους και γιατί το θεωρεί τιμητικό ο δικός μας, ώστε να πάρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να μεταβεί στην πόλη του φωτός.

Υποθέτω πως θα είναι κάτι όντως σημαντικό και απλά, ημών των κακεντρεχών, μας διαφεύγει η σπουδαιότητα του και η σηματοδότηση αυτής της διεθνούς εμβέλειας βράβευσης!
Γι αυτό και μέχρι να μάθουμε τις λεπτομέρειες και ποιες άλλες πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης το έχουν πάρει, δικαιούμαστε να του απονείμουμε τα “εύσημα” του απύθμενου θράσους, να αναλώνει τον χρόνο του σε τέτοιες εκδηλώσεις, όταν δεν του περισσεύει μια ώρα να πάει να  δει με τα μάτια του  την ανείπωτη καταστροφή στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο. Να πει ένα παρηγορητικό λόγο στους δύσμοιρους συμπολίτες μας που έχασαν σε μια στιγμή τα πάντα και θρηνούν πάνω από τα 21 μνήματα.


Θα μου πείτε κι όταν πήγε, δεν βρήκε χρόνο να περπατήσει μέσα στις λάσπες, κι έμεινε  στην  εθνική οδό, ίσα-ίσα για να φωτογραφηθεί ( να μη λένε πως δεν τόλμησε να πάει όπως στις καλοκαιρινές πυρκαγιές τη;ς Αττικής) κι έφυγε  εσπευσμένα για να πάει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας όπου είχε άφθονο χρόνο για ήσυχους περιπάτους και selfies στα γραφικά δρομάκια, χωρίς το κλάμα και τον οδυρμό των πλημμυροπαθών.

Έτσι είναι. Ο  πρωθυπουργός μας ανήκει πλέον σε όλον τον πλανήτη και πρέπει να  αναγνωρίζουν το έργο του παντού. Να μοιράζεται τη σοφία και την αποφασιστικότητα του, όντας ένας ζωντανός θρύλος. Να τον συγχαίρουν όλοι για την μεγάλη του επιτυχία που έσκισε τα μνημόνια, έδιωξε την τρόικα, επανέφερε την αξιοπρέπεια  στους Έλληνες, πάταξε την ανεργία, αύξησε τους μισθούς και τις συντάξεις, εφάρμοσε τη  σεισάχθεια και κατάργησε τους επαχθείς και παράλογους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ!

Λεπτομέρεια προφανώς πως η στάση των ξένων απέναντι του, άλλαξε απλώς γιατί  έκανε μια θεαματική κωλοτούμπα το 2015 και έκτοτε μετατράπηκε  στον καλύτερο συνεργάτη των δανειστών που δέχεται όλους τους όρους που βάζουν στο τραπέζι και γιατί καταφέρνει με τους 153 ορκισμένους κοινοβουλευτικούς σωματοφύλακες του, να τα εφαρμόζει χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Δεμένοι σε ένα όρκο που συνοψίζεται στο “ένας για όλους και όλοι για ένα , μέχρι να εξαντληθεί και η τελευταία  μέρα παραμονής στην εξουσία” .

Ένα όρκο που προς στιγμήν λησμόνησε ο πρωθυπουργός με το βραβείο “σθένους” και που προφανώς του το θύμισε ο κυβερνητικός του εταίρος καθώς έχει κάποιους ανοικτούς λογαριασμούς στη Βουλή, για τα βλήματα που πήγε να πουλήσει στους Σαουδάραβες και γι αυτό μόλις του  το θύμισε, έσπευσε να αναβάλλει τη συζήτηση προκειμένου να επαναβεβαιωθεί ο όρκος , μαζί μέχρι τέλους.

Και μπορεί επί του παρόντος να μην ξέρουμε πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι αυτό το τέλος, αυτό που όμως θάχει αξία, είναι τι βραβείο θα του απονείμει ο ελληνικός λαός, όταν θα σταθεί μπροστά στις κάλπες. Γιατί εκτός από τα όσκαρ υπάρχουν και τα τιμωρητικά βατόμουρα.
Όπως έχει σημασία και η επόμενη μέρα και αν θα υπάρχουν πολλοί συμπαραστάτες στον πόνο της απεξάρτησης από τις εξ-ουσίες, από τους σημερινούς συνοδοιπόρους και  συν-νομείς των αγαθών  της διακυβέρνησης.


VAGANEMOS 23/11/201718:49

Οι ξένοι δεν τους ενδιέφερε να συμμαζευτεί χώρα μας,αν θέλανε θα το είχαν επιβάλει σε χρόνο ντε ντε που λένε γιαυτό βραβεύουν και ότι να ναι,αλλά εδώ βράβευσαν τον Τσίπρα όταν έγιναν τα Capital control οι Έλληνες, οι ξένοι μας φαίνεται περίεργο που τον βραβεύουν!!

Απάντηση
Ναι δυστυχώς ομως23/11/201718:24

Δεν βλέπω και κάτι διαφορετικό αλλού. Θα υπενθυμίσω ότι το μέρισμα το κατέκριναν όλοι της αντιπολίτευσης, όλοι συμφωνήσαμε ότι είναι ληστρικό απόθεμα και λάφυρα από το αίμα της μεσαίας τάξης που αντί τουλάχιστον να κρατηθούν σαν διαθέσιμα για την επίτευξη μιας κάποιας οικονομικής ανεξαρτησίας, σκορπουνται σε ημέτερους με την ελπίδα μιας παραπάνω ψήφου. Μόνο ένας τόλμησε τελικά να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του μερίσματος, πιστός στα λόγια και κάνοντας τα πράξη...

Απάντηση
Γιάννης 23/11/201715:34

Γιατί το βραβείο αυτό το δίνει, σιωπηλά,η κοινωνία.Τα βραβεία τύπου πολιτικού σθένους;(Τσίπρας)και ηγετικής προσφοράς;(Παπανδρέου) τα δίνουν,βροντερά, οργανωμένα συμφέροντα,γιατί εξυπηρέτησαν τους βρώμικους σκοπούς τους.

Απάντηση
μάκης23/11/201713:54

Κάτι τέτοια "βραβεία" είχει μαζέψει και ο γιωργάκης...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία