Έγκλημα και τιμωρία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Έγκλημα και τιμωρία

Πάνω  στον υγρό τάφο  τόσων  ψυχών. Κάτω από την λάσπη  τόσων νεκρών.

Αυτής  της γενοκτονίας,  στην μικροκλίμακα  της Δυτικής Αττικής, πρωτίστως της Μάνδρας. Παίζεται το ανέκδοτο το  γνωστό. Με την δασκάλα και τα παιδάκια της  δευτέρας,  άντε της τρίτης Δημοτικού

Παιδάκια,  ρωτάει η δασκάλα, ποιος το έκανε αυτό; Εσύ  Λάκη; Οχι! Πετάγεται ο μικρός Λάκης. Τότε ποιος; Ρωτάει  η  δασκάλα. Ο  πισινός μου  κυρία. Εσύ το  έκανες  Δημητράκη; Οχι απαντάει ο Δημητράκης. Τότε ποιος; Ο πισινός μου κυρία. Εσύ Τάκη;  Οχι απαντάει ο   Τάκης. Τότε ποιος;  Ο πισινός μου  κυρία!

Από πισινό σε πισινό,  η δασκάλα πέφτει πάνω στον  τοίχο το γνωστό. Ως εκ τούτου. Απαντες του πολιτικού προσωπικού. Απαντες των αποκεντρωμένων  θεσμών. Του πρώτου και του δεύτερου βαθμού. Δήμαρχοι,  δημοτικοί σύμβουλοι, Περιφερειάρχες, αξιωματούχοι και υπάλληλοι της  Πολεοδομίας. Καθώς,  φυσικά και  εργολάβοι. Πρώην και νυν. Ολων των παρατάξεων. Με όλες τις κομματικές σημαίες. Ακόμα και των κομμουνιστών  αλλά και των  Συριζαίων των  γνωστών. 

Κλείσιμο
Γιατί κι αυτοί  συμμετείχαν  στο όργιο το γνωστό. Γιατί κι αυτοί  έκλεισαν τα μάτια και βούλωσαν τ αυτιά. Ολοι λοιπόν παριστάνουν τους αθώους. Τον  μικρό Τάκη, τον Λάκη, τον Γιωργκάκη και τον Δημητράκη. Παίζουν το  άμπε μπα μπλο πάνω στους  τάφους τόσων νεκρών!

Ουδείς  υπεύθυμος. Τίποτα. Οπως  για όλα όσα  συμβαίνουν σ αυτόν   τον  τριτοκοσμικό  Ελλαδιστάν. Κάποιος ξένος, κάποιος  ανθέλληνην, κάποιος συνωμοτήτης, κάποιος ιμπεριαλιστής,  μπορεί και ο Στάλιν, να  φταίει  για τα μπάζα με τα οποία καλύφθηκε ολόκληρη πόλη. Και άνωθεν  ξεφύτρωσαν πρήθος οικοδομών. Ακόμα και το αμαξοστάσιο του Δήμου


Επειδή όμως  πρόκειται για μικρή  γενοκτονία. Επειδή τα  χαρτιά  είναι  αρχειοθετημένα. Επειδή  κάτω από τις αποφάσεις υπάρχουν υπογραφές. Επειδή   οι  υπογραφές  φέρουν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα. Επειδή  η υπόθεση  έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του  εισαγγελέα. Για όλους αυτούς τους λόγους και  για πολλούς άλλους,  οι  ηθικοί αυτουργοί αυτής της μικρής  γενοκτονίας πρέπει να μπαγλαρωθούν και να προσκομιστούν  στο  δικαστήριο. Με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας!

Συμφωνώ  για το αυτονόητο Οτι  τώρα πρέπει το   χάος να  εξαφανιστεί και η λειτουργία να αποκατασταθεί. Ομως φοβούμαι ότι πίσω απ αυτές τις φράσεις, που τις αμολάνε  όλες οι περιφερομένες ασώματες  πολιτικές κεφαλές σε όλα τα  τηλεοπτικά  σόου. Φοβάμαι λοιπόν ότι πίσω απ αυτή την ευχή  υποκρύπτεται  πονηρία νεοελληνική.  Δηλαδή η λήθη. Δηλαδή  «ότι  έγινε έγινε».  Δηλαδή μία από τα ίδια

Και επειδή ο θάνατος  δεν  έχει κομματική σημαία. Επειδή δεν είναι  μπογιττισμένος με  κόκκινο, πράσινο,  γαλάζιο χρώμα. Και επειδή δεν  σε ρωτάει  σε ποιο  κόμμα ανήκεις. Και επειδή  οι  ψυχές  για να  ηρεμήσουν, όπως στην  Αρχαία τραγωδία, πρέπει να συντελεστεί  τιμωρία και λύτρωση. Γι αυτούς τους  λόγους,  εδώ και τώρα,  οι  πληγέντες να μην  εξαγοραστούν από τις «αποζημιώσεις» και να μην  ξεχάσουν  τους νεκρούς

Να οργανωθούν, να  απευθυνθούν σε  όποιους τίμιους και ανιδιοτελείς  νομικούς, να ανακαλύψουν τα ονόματα των ενόχων και να  ζητήσουν περαδειγματική τιμωρία. Κι αν αρχίσει η γνωστή  κωλλυσιεργεία να  ζητήσουν τη  συνδρομή  του Ευρωπαικού  δικαστηρίου. 

Η αποκατάσταση είνα ένα  το κρατούμενο. Η  τιμωρία και η λύτρωση είναι   το δεύτερο το  πιο σημαντικό κρατούμενο. Μόνο έτσι  οι  ψυχές  θα  ηρεμήσουν. Μόνο έτσι  το πολιτικό προσωπικό και οι  θεσμοι  μπορεί να συνετιστούν. Και μόνο έτσι  έγκλημα και τιμωρία πάνε μαζί. Αλλιώτικα, το λέω  δημοσίως, και οι συγγενείς με την λήθη και την αδιαφορία, κι αυτοί ως ηθικοί συναυτουργοί στην  συλλογική, ιστορική  συνείδηση θα  ταξινομηθούν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK