Έχασε 40 δισ. η χαζο-αριστερά και κυνηγά την Ξαφά
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Έχασε 40 δισ. η χαζο-αριστερά και κυνηγά την Ξαφά

Λίγο έλειψε να οδηγηθεί σε λαϊκά δικαστήρια. Ο λόγος για την κ. Μιράντα Ξαφά που τόλμησε, ενώπιον ξένων επενδυτών σύμφωνα με μια εφημερίδα, να σπιλώσει την κυβέρνηση των Σύριζα - ΑΝΕΛ, αυτή την κορωνίδα της χαζο - αριστεράς.

Η ανακοίνωση απο το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων την Κα Ξαφά θυμίζει άλλες εποχές και διχάζει. “Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει” υπογραμμίζει το Μαξίμου.”. Ποιοί ακριβώς τα λένε όλα αυτά ; Η κυβέρνηση η οποία έχει διαπράξει όχι απλώς διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά ποινικά αδικήματα απάτης σ ότι αφορά την περιουσία των τραπεζών και των επενδυτών. Επί 6- 7 μήνες η αλλοπρόσαλλη πολιτική το 2015 οδήγησε στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων. Ορισμένοι το προσπερνούν αυτο λες και πρόκειται για λεπτομέρεια όπως και όλα τα άλλα που ακολούθησαν. Η κυβέρνηση με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη υπέγραψε τα Capital Controls μια Κυριακή απόγευμα, που είχε δύσει ο ήλιος. Ακολούθησε η υπογραφή του κ. Ε. Τσακαλώτου και του κ. Γ. Δραγασάκη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στο 0,30 της λογιστικής τους αξίας – διότι οι επενδυτές δεν τοποθετούσαν τα χρήματα διαφορετικά. Ένα ενεργητικό 356 δισ. ευρώ πωλήθηκε έναντι 5,6 δισ. ευρώ και μέσα σε μια νύκτα μεταφέρθηκαν 40 δισ. ευρώ στις πλάτες των φορολογουμένων ( εκτός τις καταθέσεις που χάθηκαν ) και με απόφαση της κυβέρνησης  διαγράφηκαν οι παραστατικοί τίτλοι ( warrants ). Τα δικαιώματα που έδωσε σε επενδυτές να  αποκτήσουν  έναντι τιμήματος που κατέληγαν στο ΤΧΣ. Σε μια νύκτα έγιναν μηδέν -ενω το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο εκτίμησε ότι θα επιστρέψουν μόνο 5,7 δισ. ευρώ. Επιπλέον με τη νέα ανακεφαλαιοποίηση επιτάθηκε η πώληση των “κόκκινων” δανείων και σήμερα θα ξεπουληθούν τα πάντα.  Αν πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη είναι για αυτό που έγινε το 2015 ή καλύτερα να πραγμα
τοποιηθεί Ειδικό Δικαστήριο όπως ζήτησε ο Γιάννης με το ένα ν . Ο τελευταίος γνωρίζει ότι έχει επέλθει παραγραφή, αλλά όταν επιβάλλεις περικοπή συντάξεων 11 δισ. δισ ευρώ γιατί να μην ψάξεις τα 40 δισ. ευρώ που χάθηκαν στις τράπεζες; Όποιοι θεωρούν διχαστικά τα παραπάνω τότε απλά δεν γνωρίζει που βρίσκεται και με ποιούς έχει να κάνει. 

Όπως είπε ο Βουλευτής του Σύριζα κ. Θεοφύλακτος – στην ακρόαση στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ- που δεν θα έμπαινε ούτε στο κυλικείο της Βουλής “'Ο νόμος είναι αυτός που πιστεύουμε εμείς !!”  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ