Στο Μαραθώνα άλλος για… Χίο τράβηξε
spyros-pappas01

Σπύρος Παππάς

Στο Μαραθώνα άλλος για… Χίο τράβηξε

Το 2014, Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες» του Δήμου Μαραθώνος, έλεγαν στους πολίτες, ότι θα άλλαζαν το Δήμο, ότι θα τον εκσυγχρόνιζαν, ότι θα έκαναν έργα υποδομής, ότι θα έκαναν βαθιές τομές στη διοίκηση, ότι θα έκαναν ριζικές αλλαγές στην λειτουργία του Δήμου, ότι… 

Το 2017, τρία χρόνια μετά, οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνος βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, διερωτώνται αν όλα αυτά που έλεγαν είχαν σχέση με την πραγματικότητα ή ήταν λόγος προεκλογικής σκοπιμότητας προκειμένου να εκλεγούν. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, ήταν πλάνος λόγος για την εκλογή τους, και επιπλέον όλοι μαζί, Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, φάνηκαν, κατά τα λεγόμενα των πολιτών, ανέτοιμοι, ανώριμοι και ανίκανοι να πράξουν ακόμα και τα αυτονόητα.  

Που είναι λοιπόν, σήμερα, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έλεγαν ότι θα έκαναν το Μαραθώνα «Μονακό»; 

Κλείσιμο
Ένας εδώ, άλλος εκεί. Άλλος στο Μαραθώνα, άλλος για Χίο τράβηξε.

Οι πολίτες φανερά προβληματισμένοι και φοβερά απογοητευμένοι μένουν άναυδοι μπροστά στα όσα διαδραματίζονται, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, μεταξύ του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας οι οποίοι αντί να μάχονται όλοι μαζί για τα προβλήματα της καθημερινότητας και να προσπαθούν να κάνουν πράξη αυτά που έλεγαν στους πολίτες, αποφάσισαν άλλοι να μείνουν στο περιθώριο, άλλοι να παραιτηθούν και άλλοι να ανεξαρτητοποιηθούν έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. 

Αυτή τη φορά, είναι βέβαιο πως οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα, είναι πλέον καλά ενημερωμένοι και υποψιασμένοι και δεν θα ξαναβρεθούν στην ίδια κατάσταση. Γι΄ αυτό στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, όσοι από αυτούς αποφασίσουν να διεκδικήσουν τη Δημαρχία, οφείλουν πρώτα να κάνουν την αυτοκριτική τους. Οφείλουν να αναρωτηθούν και να προβληματιστούν για το τι έκαναν οι ίδιοι μέχρι σήμερα, τόσο για την ανάπτυξη του Δήμου όσο και για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών. 

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, όλοι και όλα θα κριθούν! 


Υ.Γ. Ο Δήμος Μαραθώνος δε χρειάζεται ούτε σωτήρες ούτε αλεξιπτωτιστές, χρειάζεται άτομα ικανά που θέλουν να δουλέψουν και να δημιουργήσουν για τον τόπο τους.  


* Σπύρος Παππάς 
   Καθηγητής πρώην άμισθος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δήμου Μαραθώνος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ