Και τα γαϊδούρια ψηφίζουν...
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Και τα γαϊδούρια ψηφίζουν...

Όλοι το λένε χρόνια τώρα: Το βάρος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το σηκώνει μόνη της η μεσαία τάξη.

Τις τελευταίες μέρες το φωνάζει η Ευρώπη. Το επισημαίνει το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής. Το ομολογούν ακόμα και οι αρμόδιοι υπουργοί στη Βουλή.


Η μεσαία τάξη και οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να κλέψουν την εφορία, όπως είναι οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι, υπερφορολογήθηκαν γιατί ήταν η εύκολη λύση.

Κλείσιμο
Ο ΣΥΡΙΖΑ που φώναζε για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης όσο ήταν στην αντιπολίτευση, τους φορολόγησε ακόμα παραπάνω, όταν αναγκάστηκε να υπογράψει το δικό του μνημόνιο. Γιατί ούτε αυτός τόλμησε να φορολογήσει τα μεγάλα εισοδήματα. Ούτε αυτός μπόρεσε να συλλάβει τους φοροφυγάδες.

Και την πλήρωσαν και πάλι τα συνήθη υποζύγια. Τα γαϊδούρια που δεν διαμαρτύρονται όσο κι αν τα φορτώνεις...


Διότι, τι να σου κάνει ο μισθωτός, όταν του παίρνεις τον φόρο πριν πάρει τον μισθό του; Τι να σου κάνει ο συνταξιούχος, όταν τον αναγκάζεις να πληρώνει κι αυτός φόρο επειδή εισπράττει τις εισφορές μιας ζωής;

Κι άντε. Ας πούμε πως μέχρι τώρα καλά τους έκαναν.

Αλλά τώρα που η οικονομία αρχίζει να αναπνέει, γιατί κανείς στη κυβέρνηση δεν διαμαρτύρεται που εξακολουθούν να φορτώνονται οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια βάρη;

Γιατί δικαιούται μέρισμα ο οικονομικά αδύνατος - που μπορεί να μην είναι καν αδύνατος αλλά φοροφυγάς - και δεν το δικαιούται εκείνος που τόσα χρόνια πληρώνει κανονικά τους φόρους του και μετά κοιτάζει τι θα φάει;

Γιατί δικαιούται μέρισμα μόνο ο συνταξιούχος, αλλά όχι κι εκείνος που ακόμα δουλεύει, μεγαλώνει παιδιά, φροντίζει γέροντες κι ανέργους στην οικογένειά του κι εξακολουθεί να πληρώνει και τις υποχρεώσεις του;


Η απάντηση είναι απλή: Διότι αυτοί δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποφασίσει πως οι παροχές και οι ευεργετικές ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες μόνο σε ειδικές κατηγορίες πολιτών που είναι πιο πιθανό να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιληφθεί πως έγινε κυβέρνηση και με την ψήφο της μεσαίας τάξης. Της τάξης που οργίστηκε από την θέσπιση του ΕΝΦΙΑ από την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να τους αποδοκιμάσει. Των πολιτών που κάθε φορά ψηφίζουν την αντιπολίτευση, επειδή αδιαφορεί γι αυτούς η εκάστοτε κυβέρνηση.


Τώρα φαίνεται πως η μεσαία τάξη δεν ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή την θεωρεί χαμένη υπόθεση. Η μεσαία τάξη δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση, επειδή φοβάται πως θα ψηφίσει άλλα κόμματα.

Και ξεχνά πως και τα γαϊδούρια ψηφίζουν. Και ψηφίζουν θυμωμένα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK