Ολυμπιακός -Μπάρτσα: Κeep the Faith
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ολυμπιακός -Μπάρτσα: Κeep the Faith

Αποθέωση για τον Ολυμπιακό. Επίθετα σε υπερθετικό βαθμό για  παίκτες  και προπονητή.

 Και δικαίως.  Δεν είναι τόσο ο βαθμός της ισοπαλίας απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ. Είναι ο τσαμπουκάς και η αυτοπεποίθηση  που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι μέσα στο γήπεδο.  Δεν έγιναν έρμαιο  των Καταλανών αλλά τους κοίταξαν στα μάτια, πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν το θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφεραν. Keep the Faith που λένε οι αγγλοσάξονες. Συγκεντρωμένοι, με διάθεση να φανούν μέσα στον αγωνιστικό  χώρο, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.  Η αρμάδα του Μέσι έπεσε πάνω σε τοίχο. Έκανε το παιχνίδι της με κοφτές πάσες, μπαλιές  στην πλάτη της άμυνας και τρεξίματα ατελείωτα. Όμως  τον Ολυμπιακό δεν τον έπιασε θάλασσα. Φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι  ήταν και ψυχολογικά προετοιμασμένοι για αυτόν τον αγώνα. Ειδικά στα τελευταία λεπτά όταν οι Καταλανοί πίεζαν αφού δεν πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να  σκοράρουν απέναντι σε μία ομάδα που στο γήπεδό της  δεν δέχθηκε γκολ μόνο  από τον ΠΑΟΚ. Πολλά τρεξίματα, τάκλιν δυνατά  πάνω στην μπάλα και πίστη. 

Ο  Τάκης Λεμονής δικαιώθηκε με το σύστημα που κατέβασε και την επιλογή του να βάλει τον Φορτούνη να παίξει "ψευτοεννιάρι". Τον είδαμε να αδειάζει  με ντρίμπλα τον...Μέσι! Η Μπάρτασ στο Φάληρο άφγησε τον πρώτο της βαθμό  ενώ  μετά από πέντε χρόνια τελείωσε αγώνα της στην Ευρώπη χωρίς να έχει πετύχει γκολ. Φέτος μόνο η Ρεάλ στο ισπανικό Super Cup δεν της επέτρεψε να σκοράρει. Ήταν 17 Αυγούστου 2017 στο Μπερναμπέου.  Γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία  στην προσπάθεια του Ολυμπιακού. 

Κορυφαίος ο Φορτούνης, μαχητικός ο Ρομαό στον άξονα ενώ στην άμυνα οι Μποτία και Ένγκελς ήταν σε τρομερή βραδιά. Φυσικά ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Προτό ο οποίος ήταν  ανίκητος  κάνοντας μεγάλες αποκρούσεις. 

Κλείσιμο
Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στο κυνήγι της τρίτης θέσης διαψεύδοντας εκκωφαντικά όσους υποστήριζαν ότι δεν  θα πάρει βαθμό σε αυτόν τον όμιλο και ό,τι θα κουραστεί να μετράει τα γκολ που θα έτρωγε από την Μπάρτσα. Καλύτερα  να μασάς παρά να μιλάς...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ