Κωλοτούμπα από την Αθήνα μέχρι τις Βρυξέλλες
antipas

Γιάννης Αντύπας

Κωλοτούμπα από την Αθήνα μέχρι τις Βρυξέλλες

Είναι συγκινητική η αγάπη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό τους. Για χάρη του (όχι για την βουλευτική αποζημίωση) ψηφίζουν «ναι σε όλα».

Ό,τι και να έχουν ζητήσει οι δανειστές με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε νόμος. Μάλλον στο μυαλό τους μπέρδεψαν τους δανειστές με τους εργάτες.

Οι τελευταίοι μπορούν να δουλεύουν για 300 με 400 ευρώ και να περιμένουν αντίστοιχα επιδόματα και συντάξεις, αν κάτι πάει στραβά στη ζωή τους ή ολοκληρώσουν τον εργασιακό τους βίο. Και αν πεθάνουν στην πορεία, το ταίρι τους θα πάρει 384 ευρώ!

Κοστίζουν, βλέπετε, τα συγχαρητήρια του Σόιμπλε. Όπως κοστίζει και κάθε ταξίδι στις ΗΠΑ. Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τους Έλληνες. Λεφτά υπάρχουν, οι φόροι και οι κατασχέσεις να είναι καλά, για τους Ευρωπαίους τραπεζίτες και για τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των στρατιωτικών βιομηχανιών. 

Κλείσιμο
Αλλά, βρε κουτά, θα βγούμε από τα μνημόνια. Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί και θα το κάνει. Έχει πετύχει τόσα πολλά που πλέον μπορεί να κάνει τζόκινγκ, να πηγαίνει θέατρο και σε σικ εστιατόρια με τη σύζυγό του. (Λεπτομέρεια: το σικ εστιατόριο που πήγε Σάββατο ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα έκλεισε!).

Το μήνυμα είναι σαφές: απολαμβάνει την κανονικότητα για την οποία μιλάει στους πολίτες. Οι πολίτες δεν την απολαμβάνουν, αλλά μπορεί να τη βλέπουν στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Να απολαμβάνουν τον ηγέτη. 

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σωτηρία των Ελλήνων ήταν ο πρώτος στόχος του ηγέτη Αλέξη Τσίπρα. Η πραγματική του φιλοδοξία είναι να αλλάξει την Ευρώπη. Για αυτό θα μπορούσε το 2019 να κάνει ένα διάλειμμα από την εγχώρια πολιτική σκηνή και να κατέβει για την Ευρωβουλή!

Από πρωθυπουργός... ευρωβουλευτής; Γιατί σας κάνει εντύπωση; Μια κωλοτούμπα δρόμος. Σαραντάρης είναι ο άνθρωπος. Έχει χρόνια για να εκπαιδευθεί, να γίνει κοσμοπολίτης, να τελειοποιήσει τα αγγλικά του, να κάνει διεθνείς επαφές και κάποια στιγμή θα επιστρέψει για να μας κυβερνήσει. Μένει μόνο να το αποφασίσει. 

Θα τρέχει έτσι στα πάρκα των Βρυξελλών, θα τρώει τα πασίγνωστα λαχανάκια στα ίδια στέκια που σύχναζε ο Μαρξ και θα πετάγεται για θέατρο στη σκηνή του Λονδίνου. Όνειρο δεν είναι; 

ΥΓ. Πληροφορίες ότι στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Πουτζδεμόν και η Μέι ελέγχονται ως ανακριβείς...  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ