Ποιός θα μας σώσει;
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Ποιός θα μας σώσει;

Η Κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει με κυνισμό συγκεκριμένη τακτική διχασμού του ελληνικού λαού.

Στοχεύει κοινωνικές ομάδες που θεωρεί ότι η πλειοψηφία τους δεν στηρίζει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και συστηματικά τους εξουθενώνει φορολογικά. Αυτοί γίνονται  τα υποζύγια που ο κυβερνητικός σχεδιασμός τους επιβάλλει να σηκώσουν το φορολογικό βάρος και των κοινωνικών ομάδων με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει συμμαχίες.

Πληροφορηθήκαμε  ότι η Κυβέρνηση  ετοιμάζει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), ο οποίος μάλιστα θα επιβάλλεται σε οικογενειακή κλίμακα, ώστε να τιμωρηθούν όσοι μεταβίβασαν στα παιδιά τους δικαιώματα επί ακινήτων. Η σκοπιμότητα οφθαλμοφανής. Όπως η Κυβέρνηση έχρισε φορολογικά πλούσιο όποιον έχει εισόδημα  25.000-30.000 το χρόνο, έτσι τώρα θα επιβάλει στους μισούς έλληνες να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ των υπολοίπων.

Υπάρχει ένα  ζήτημα φορολογικής τρομοκρατίας και σύγχυσης, καθώς  οι κυβερνητικοί παράγοντες λένε αβασάνιστα δημοσίως την ιδέα τους (όπως πχ έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας)  που μπορεί τελικά να αποδειχθεί πρακτικά ανεφάρμοστη. Υπάρχει ένα ακόμη σοβαρότερο ζήτημα, ότι η αριστερή μας κυβέρνηση αποδέχεται για τον ΕΝΦΙΑ (που δήθεν θα καταργούσε) να χρεώνει τους πολίτες αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια επιπλέον ώστε  να πιάσει το στόχο των 2,6 δις.

Κλείσιμο
Στον ΣΥΡΙΖΑ όσο δεν υπάρχουν οργανωμένες κοινωνικές αντιδράσεις τόσο επιδιώκουν να ενισχύουν  την κομματική τους πελατεία με παροχές σε βάρος των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων που   καλούνται να τις χρηματοδοτήσουν. Η Τρόικα δεν στέκεται εμπόδιο στην φορολογική εξόντωση των πολιτών. Δεν τους ενδιαφέρει. Δεν είναι η δουλειά τους. Αυτοί θέλουν απλώς να βγαίνουν τα νούμερα. Το πώς θα συμβεί  αυτό είναι επιλογή  της Κυβέρνησης.  

Μπορεί όμως οργανωμένες  αντιδράσεις να μην υπάρχουν, αλλά ο προυπολογισμός καταγράφει υστέρηση από τους στόχους στο φόρο εισοδήματος. Μειώνονται επίσης και οι φόροι στην περιουσία, όπως και οι φόροι στην κατανάλωση.  Η κοινωνία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φορτώσει τα φορολογικά βάρη άρχισε να γονατίζει…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ