Alexis come to daddy
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Alexis come to daddy

Μερικά αυτονόητα «πραγματάκια» εντελώς ρεαλιστικά. Κάτι περισσότερο από ρεαλιστικά. Ας πούμε κυνικά. Οπως ταιριάζει με το σαβουάρ βιβρ των Αμερικανών επιχειρηματιών. Μου δίνεις τόσααααα σου δίνω τόσα. Πολλά εσύ, λίγα ψίχουλα εγώ

Ο αριστερός Τσίπρας στον Λευκό Οίκο του «ακροδεξιού» και «παράφρονα» Ντόναλντ Τραμπ. Πριν τον έβριζε τώρα τον γλείφει. Καλά κάνει. Και οι Νεοδημοκράτες που τον χλεύαζαν ταίδια θα έκαναν. Είναι ζήτημα συσχετισμού δυνάμεων. Από «αρχαιοτάτων» που λέει ο λόγος. Εσαεί «προσκυνημένοι» αλλά πάντα ελεύθεροι και ωραίοι. Στα λόγια! Οι βάσεις του θανάτου έχουν μετεξελιχθεί σε βάσεις σωτηρίας για την ακεραιότητα της χώρας. Ετσι και τις διώχναμε, ο Ερντογάν θα εφορμούσε και θα τσιμπολογούσε μερικά νησιά και ίσως ολόκληρη την περιοχή της Θράκης. Αμφιβάλλεις; Θα σου λεγα εγώ τι θα είχαμε πάθει! Ο αχόρταγος, ανταγωνιστικός Αμερικανικός καπιταλισμός έχει μεταβληθεί σε σανίδα σωτηρίας. Ελάτε να επενδύσετε κι εμείς θα σας τα δώσουμε όλα. Τι θα μπορούσε άλλο να κάνει; Να μην παρακαλάει; Τον αριστερό κομμουνιστή να παριστάνει;

Προφανώς κάποιο μέρος του Αμερικανικού κεφαλαίου επιθυμεί να επενδύσει στην Ελλάδα. Για δύο λόγους. Φυσικά για κερδοφορία. Οπως οι πολυεθνικές. Και φυσικά με στόχο να περιοριοριστεί η παρουσία της Κίνας.

Προφανώς η Ουάσινγκτον και το Αμερικανικό Πεντάγωνο θέλουν να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την παρουσία τους στην Σωρρακώσταινα. Γιατί, ως γνωστόν, ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, είναι «τρελός» και τώρα είναι εχθρός. Και είναι εχθρός γιατί, εκτός των άλλων ψωνίζει πυραυλικά συστήματα από τον Πούτιν και τη Μόσχα. Επομένως σ αυτή την περιοχή το μόνο σταθερό «ερωτικό» τρίγωνο που φλερτάρει με τις ΗΠΑ είναι Ισραήλ, Κύπρος Ελλάδα. Γι αυτό ο αριστερός Τσίπρας αγκαλιά με τονΜπενιαμίν Νετανιάχου και τον Νίκο Αναστασιάδη.

Κλείσιμο
Και προφανώς σ αυτή την ελληνοαμερικανική αγοροπωλησία σπουδαίο ρόλο παίζει, η αναβάθμιση των F16, που θα κοστίσει κάτι παραπάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια Alexis Come to Dadd. Ολοι οι Ελληνες πρωθυπουργοί, έπεφταν στην αγκαλιά του Daddy. Και όσοι έκαναν τσιριμόνιες βρέθηκαν εκτός εξουσίας. Οπως ο Κώστας Καραμανλής junior.

Ολοι πέφτουν στην αγκαλιά του Daddy Από την εποχή που η Βρετανική αυτοκρατορία μας «εγκατέλειψε» και μας παρέδωσε στις ΗΠΑ. Το «οικόπεδο» είναι αμερικανικής ιδιοκτησίας. Περί αυτού ουδεμία αμφιβολία. Με απλά λόγια αυτό που τώρα λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας, το ίδιο ακριβώς έργο έχει επαναληφθεί πάμπολες φορές επί όλων των κυβερνήσεων.

Για εσωτερική κατανάλωση παριστάνουμε τους καμπόσους. Ομως στην Ουάσινγκτον ήμαστε τα καλά, τα ήσυχα, τα υποταγμένα παιδιά. Σ αυτό το έργο που άρχισε από το Σικάγο και ολοκληρώνεται στην Ουάσινγκτον, ουδεμία σχέση έχουν Πολάκης, Γαβρόγλου, Καρανίκας και πολλοί άλλοι, πρωταθλητές της φασαρίας. Ο Αλέξης άφησε πίσω, στην Αθήνα, τους κομπάρσους και πήρε μαζί του τους πρώτους ρολίστες. Αυτούς δηλαδή που κάνουν την «δουλειά». Στα παλαιότερα των υποδημάτων του Ντον Τραμπ. Τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Νίκος Καρανίκας.

Μωρέ δε πα να γαβγίζουν. Το ζήτημα είναι η Σούδα, οι πύραυλοι, οι βάσεις, τα «οικόπεδα» με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και η αναβάθμιση των F16. Οι αριστερές παρλαπίπες είναι για τα χαιβάνια. Οι Businnes για χα υποταγμένα παλικάρια. Αλλωστε, όπως έλεγε και κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος προς τον Ρόλαντ Ρίγκαν που ανησυχούσε με τις φραστικές μπαλοθιές του Ανδρέα Παπανδρέου «κύριε Πρόεδρε μην ακούτε τι λένε, σημασία έχει τι κάνουν και ποιες συμφωνίες υπογράφουν».

Και ως γνωστόν ο Νεοέλληνας είναι αρστερός στα λόγιαΑμερικανος στο στομάχι! Ρεπλίκα του Ανδρέα ο Τσίπρας. Ρεπλίκα του σχεδίου Μάρσαλ η σημερινή αμερικανική
«βοήθεια»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα