Σουλτανία τουρκοαλβανική
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Σουλτανία τουρκοαλβανική

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των βουλευτικών κουκιών.

Συνήθως, εν Ελλάδι, τα κουκιά απo δω, η πραγματικότητα από κει. Αλλωστε με τα κουκιά, και εντελώς θεόγυμνοι και απροστάτευτοι, εισήλθαμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Με τα κουκιά ο Σημίτης ασφαλτόστρωνε τους δρόμους και την ίδια στιγμή εγκατέλειπε την ξεχαρβαλωμένη κρατική μηχανή στη μοίρα και το πεπρωμένο της. Και με τα κουκιά οι βουλευτές στο «πόθεν έσχες» παριστάνουν τους νομοταγείς. Χωρίς φυσικά να είναι αναγκασμένοι να δηλώσουν με πόσα μπήκαν στη Βουλή και πόσα κατέχουν τώρα. Follow the money, που λένε και οι Αμερικανοί!

Οι τοποθετήσεις περιγράφουν και αποκαλύπτουν μια εφιαλτική πραγματικότητα. Δηλαδή υποκρισία επικών διαστάσεων. Καθυστέρηση επίσης επικών διαστάσεων. Και κομματική ιδιοτέλεια επίσης επικών διαστάσεων.

Προφανώς οι «γαλάζιοι» της φιλελεύθερης παράταξης χρησιμοποιούν την αλλαγή του φύλου ως οχυρό έναντι των επιθετικών και σκληροπυρηνικών προθέσεων της Χρυσής Αυγής. Να μη χάσουν ψηφαλάκια. Γιατί είμαι σίγουρος, κόβω τον σβέρκο μου, ότι ο Κυριάκος συμφωνεί μεν, αλλά διαφωνεί δε. 

Κλείσιμο
Με απλά λόγια, μια ιστορία τόσο απλή, τόσο αυτονόητη, τόσο ευρωπαϊκή και τόσο φυσική κατέληξε στην κατηφόρα τη γνωστή. Οτι οι φιλελεύθεροι της «γαλάζιας» παράταξης ουδεμία σχέση, επί της ουσίας, έχουν με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους. Οτι μεγάλο μέρος της αστικής τάξης είναι κομπραδόρικο, μεταπρατικό και άκρως συντηρητικό. Και ότι από την εποχή που οι Μαυρομιχαλαίοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια μέχρι σήμερα, ελάχιστα τα βήματα που έχουμε διανύσει προκειμένου να ενταχθούμε και να συγχρονιστούμε οργανικά, ιδεολογικά και ουσιαστικά με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Γιατί δεκάδες έφηβοι υφίστανται μαρτύρια στα σχολεία. Μερικοί δε εξ αυτών φλερτάρουν με την αυτοκτονία. Ενώ πολλοί άλλοι επιθυμούν να «ξεριζώσουν» τη φύση τους. Γιατί η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων δεν έχει να κάνει με τη μάζα, την αγέλη, το πλήθος. Κυρίως έχει να κάνει με κάθε άτομο ξεχωριστά. Επειδή, σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε, ο Χριστός έχει διδάξει «αγάπα τον πλησίον σου». Οπως επίσης «οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Και όπως η εκπορνευμένη και εκμαυλισμένη Μαρία Μαγδαληνή ήταν η ευνοούμενη του Ιησού!

Επειδή ακόμα η παιδοφιλία και η ομοφυλοφιλία σουλατσάρουν ανεμπόδιστες, κουκουλωμένες κάτω από το «χαλί» της Εκκλησίας, σε πλείστους «παντελονάτους» ιερωμένους. Ελάτε τώρα! Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Και επειδή ακόμα και στη συντηρητική Ιρλανδία, όπου απαγορεύονται οι αμβλώσεις, ακόμα και εκεί επιτρέπεται η αλλαγή φύλου από τα 14 χρόνια.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιοι είστε όλοι εσείς που θα μου πείτε τι να κάνω και με ποιο φύλο θα πορευτώ στη ζωή μου; Στο κάτω-κάτω της γραφής, όπως έλεγε και κάποιος σε ελληνική ταινία, «εγώ νταβατζή στο βρακί μου δεν βάζω κανέναν». Και στο κάτω-κάτω της γραφής, εσείς και η δική σας κοινωνία, όπως την έχετε φτιάξει, μ’ έκαναν έτσι. Ου να μου χαθείτε, υποκριτές, γραμματείς και Φαρισαίοι!

Και τέλος, μια υποσημείωση για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Που προφανώς θέλει να ξεχνάει ότι οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές έχουν εφαρμοστεί από τη φιλελεύθερη, δεξιά παράταξη της Ευρώπης. Που προφανώς θέλει να ξεχνάει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν με την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων, με τις απολύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν να κάνουν, πριν απ’ όλα, με την παιδεία, την καλλιέργεια και τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Καράβλαχοι ήμασταν, καράβλαχοι παραμένουμε. Μόνο που τώρα κυκλοφορούμε με «φουστανέλα» Zara και με «τσαρούχια» πολυτελείας Prada. Εκεί, εκεί στη σουλτανία την τουρκοαλβανική!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK