Τα ανοιχτά παράθυρα
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Τα ανοιχτά παράθυρα

Ένα ανοιχτό παράθυρο στην ελπίδα και το όνειρο ίσως να είναι το πιο σημαντικό στην λίστα με τα δικαιώματα ενός νέου πολίτη αυτής της χώρας.

Στις σημερινές πραγματικότητες η παροχή της δυνατότητας για πρόσβαση – αυτό σημαίνει «ανοιχτό παράθυρο»- στην εργασία και τη δημιουργία για νέους επιστήμονες και επαγγελματίες είναι το κλειδί και αυτό το κλειδί μπορεί και να αποδειχθεί απολύτως χρήσιμο σε ένα περιβάλλον πολλαπλών, ελεύθερων και ισότιμων ευκαιριών.

Προσοχή! Δεν αναφέρομαι -γενικώς και αορίστως- σε θέσεις εργασίας ή σε προσλήψεις με καθεστώς μονιμότητας του αλήστου μνήμης «δημοσίου τομέα» αλλά για τη δυνατότητα ενός νέου επιστήμονα και επαγγελματία να αδράξει την ευκαιρία και να διαμορφώσει – εκείνος ή εκείνη- το δικό της μέλλον.

Τα τελευταία 24ωρα κέρδισαν την προσοχή και το ενδιαφέρον μου τα δεδομένα ενός διαγωνισμού και μιας διημερίδας αναζήτησης /ανίχνευσης νέων στελεχών.

Κλείσιμο
Στο διαγωνισμό- 8ος κατά σειρά διαγωνισμός « Καινοτομίας & Τεχνολογίας- της Εθνικής Τράπεζας συμμετείχαν 639 άτομα υποβάλλοντας 362 ατομικές ή ομαδικές προτάσεις, ενώ συνολικά τα 8 χρόνια του διαγωνισμού υποβλήθηκαν 3.062 προτάσεις από 5.139 συμμετέχοντες.

Στη διοργάνωση TechSaloniki oι συνολικές αιτήσεις/εγγραφές ξεπέρασαν τις 800, ο αριθμός των υποψηφίων που πέρασε από τα screens ήταν 723, το πλήθος των βιογραφικών που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά ήταν 604, το πλήθος των screening tests που πραγματοποιήθηκαν έφθασε τα 1428, το πλήθος συνεντεύξεων που προγραμματίσθηκαν έφθασε τις 487 και από αυτές πραγματοποιήθηκαν 419.

Από τους 400 και πλέον που βρέθηκαν face to face με στελέχη των πιο δυναμικών εταιρειών τεχνολογίας και καινοτομίας της Θεσσαλονίκης γύρω στους 100 είναι ήδη χαρούμενοι και ανακουφισμένοι και μπορούν να γίνουν και ευτυχισμένοι όταν βρεθούν να εργάζονται μαζί με συνομηλίκους τους στις εταιρείες που εκείνοι έχουν διαλέξει... Στη σχετική πρόσκληση μπορούσε κανείς να διαβάσει το εξής: «Ελάτε στο διήμερο του TechSaloniki να μας γνωρίσετε, να μιλήσουμε για την τεχνολογία στον τομέα μας με ένα και μοναδικό σκοπό: να έρθετε να δουλέψετε μαζί μας σε μια από τις δεκάδες θέσεις που προσπαθούμε να καλύψουμε! Web Developers, Mobile Developers, Engineers, Data Scientists, Consultants, Project Managers, QA Consultants, Quality Test Engineers και άλλες σχετικές με τον κλάδο θέσεις».

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση το παράθυρο άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό σε πείσμα των καιρών αλλά και του πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας που αρνείται να παραδεχθεί ότι πάσχει από ένα ιδιότυπο «αυτισμό»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα