Εθνική Ελλάδος: Μεταβατική περίοδος τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Εθνική Ελλάδος: Μεταβατική περίοδος τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Την ύστατη προσπάθεια να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ που οδηγούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μόσχας  το 2018 κάνει απόψε η Εθνική Ελλάδος, εκτός έδρας,  απέναντι στην Κύπρο, ενώ ακολουθεί την Τρίτη και ο αγώνας κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Η αποστολή της είναι  δύσκολη αφού η Κύπρος δεν είναι ευκολοκατάβλητη ομάδα.  Η Κύπρος η οποία στα τέλη Αυγούστου έκανε ένα μεγάλο δώρο στην Ελλάδα. Κέρδισε τη Βοσνία 3-2, όμως η Γαλανόλευκη το πέταξε το δώρο  στα σκουπίδια αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο Φάληρο την Εσθονία (0-0). Δύο πολύτιμοι βαθμοί χαμένοι.  

Θα ήμασταν δύο βαθμούς πάνω από τη Βοσνία αν  είχαμε κερδίσει  τους Εσθονούς και θα κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας. Βέβαια με τα αν δεν πας πουθενά.

 Τώρα θα πρέπει να κερδίσουμε τους Κύπριους και να χάσει βαθμούς η Βοσνία που παίζει εντός έδρας με τους αδιάφορους βαθμολογικά Βέλγους. Η  Βοσνία  έχει έναν βαθμό  περισσότερο από την Ελλάδα. Αν κερδίσει το Βέλγιο τότε οι ελπίδες των Ελλήνων  θα στηριχθούν στην επίσης αδιάφορη Εσθονία που περιμένει τους Βόσνιους τελευταία αγωνιστική στο Ταλίν. 

Η Εθνική του Σκίμπε παίζει το γνωστό κλειστό ποδόσφαιρο. Δύσκολα δέχεται γκολ αλλά και δύσκολα σκοράρει. Η ομάδα σε κάθε περίπτωση έχει βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα σε σχέση με εκείνη που είχε στα προκριματικά για το Euro 2016  όταν έχασε δύο φορές από τα Νησιά Φερόε - δύσκολο να το χωνέψεις και να το πιστέψεις ακόμη και σήμερα. Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο  ακούγεται.

Μία Εθνική της οποίας η πλειοψηφία των παικτών αγωνίζονται στο εξωτερικό. Όλοι οι αμυντικοί και ο βασικός τερματοφύλακας  και όλοι οι επιθετικοί της κερδίζουν το ψωμί τους εκτός  Ελλάδος καθώς και οι τέσσερις από τους 10 κεντρώους. Οι δε πέντε από τους ξενιτεμένους διεθνείς παίζουν στην  Μπουντεσλίγκα.  Παραστάσεις έχουν, εμπειρίες πολλές, και τώρα καλούνται να τα βάλουν κάτω όλα, να κυνηγήσουν το διπλό και μετά έχει ο… Θεός.
Κλείσιμο

Για να καταλήξω και …κάπου, θεωρώ ότι τα προκριματικά αυτά είναι  ένα μεταβατικό στάδιο. Από την απόλυτη διάλυση και το χάος που βιώσαμε στα προκριματικά του Euro 2016 των 24 ομάδων (πήγε  και η κουτσή Μαρία στα τελικά πλην της κουτσής Ελλάδας) στο δρόμο προς την καταξίωση και την επανεμφάνιση  στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Σκίμπε κάνει καλή δουλειά αλλά οι πληγές είναι  βαθιές και η περίοδος ίασης  αναγκαστικά μεγάλη.

Πιστεύω ότι τον Γερμανό θα τον αφήσουν να ριζώσει στην ομάδα γιατί μόνο έτσι θα σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.  Ο,τι και να συμβεί απόψε θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι τα καλύτερα σε σύγκριση με τα προσφάτως… «περασμένα μαύρα χάλια» έρχονται στο άμεσο μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ