Θέλουν και βιβλία τα παλιόπαιδα...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Θέλουν και βιβλία τα παλιόπαιδα...

Ειλικρινά χθες δεν μπορούσα να επιλέξω τι θα έγραφα για το σημερινό blog.

 Για τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής που πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ ή για τα παλιόπαιδα που θέλουν και βιβλία για να κάνουν καριέρα και να πάθουν χολέρα;

Για την ακρίβεια, το ένα θέμα με οδήγησε στο άλλο. Από το πρωί μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι εκδότες έκοψαν την πίστωση στο υπουργείο Παιδείας και αποφάσισαν να μην μοιράσουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Και είπα να δω τα δελτία ειδήσεων για να μαζέψω υλικό για το άρθρο. 

Ανοίγω το πρώτο κανάλι: Λεμπιδάκης, Κουρδιστάν, τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Ισπανία, ένα τραγικό γεγονός στη Βραζιλία, η σύλληψη ενός ιμάμη στις Βρυξέλλες και ένα μικρό σερί εσωτερικών ειδήσεων για την... υποχώρηση της ανεργίας, μια νέα ρύθμιση στις οφειλές που ΘΑ έρθει και ένα «μπράβο» στο κράτος  για την αποκάλυψη ενός καταχραστή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Κλείσιμο
Συνεχίζω στο δεύτερο: Λεμπιδάκης, αλλαγή φύλου, γρίπη Αρμαγεδών που θα έρθει τον χειμώνα, εισβολή του Ρουβίκωνα στην εφορία του Ψυχικού, ναυάγιο Αντικυθήρων, Ερντογάν, προκαλεί το ψευδοκράτος, γαλάζια ερωτηματολόγια, θύελλα στη Γαλλία κοκ. 

Σε όλο τον κόσμο γίνεται χαμός, αλλά εδώ είμαστε μια όαση ασφάλειας και ευημερίας. Δεν έχουν βιβλία οι φοιτητές, κόπηκαν οι συντάξεις για να εξασφαλίσει «πλεόνασμα» η κυβέρνηση, αλλά κοιτάτε και τι γίνεται γύρω μας. 

Σπάνια γράφω άρθρα για τη δημοσιογραφία. Πιστεύω ότι για εμάς πρέπει να γράφουν οι αναγνώστες, οι τηλεθεατές, οι ακροατές και εμείς να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλουν να μας πουν. 

Δε ζητώ από κανέναν να πάει ενάντια στις απόψεις και τα συμφέροντά του. Από τη στιγμή που βάζει την υπογραφή του δεν έχω θέμα. Πρέπει, όμως, στοιχειωδώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Γιατί ένα πρόβλημα είναι τα «fake news», άλλο πρόβλημα είναι το «no news» και άλλο το... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. 

Ελπίζω να το στρίψουμε πριν να είναι αργά, ελπίζω να πάρουν και τα παιδιά τα βιβλία τους.

ΥΓ. Έχω μία απορία: γιατί τα βιβλία ψυχολογίας που αγόρασα (στο πλαίσιο της απαραίτητης διεύρυνσης των γνωστικών πεδίων) έκαναν από 12 έως 25 ευρώ και κάτι πανεπιστημιακά (σ.σ. έχουν γραφτεί για να διανεμηθούν ως δωρεάν συγγράμματα) που βρήκα ξεπερνούσαν τα 100; Ξέρει κανείς; 

Σημ. Και των 25 ευρώ πανεπιστημιακό ήταν... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα