Ερωτικά ξεκινήματα, και είσοδος του Δία στον Σκορπιό
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Ερωτικά ξεκινήματα, και είσοδος του Δία στον Σκορπιό

Η “θερμή” σύνοδος Αφροδίτης-Άρη σηματοδοτεί μια περίοδο νέων δεσμών και συνεργασιών. Πολλές καθυστερήσεις κι αναποδιές ωστόσο. Παράλληλα, τον Οκτώβριο έχουμε το σημαντικό αστρολογικό γεγονός της εισόδου του Δία στον Σκορπιό.

Με μια πολύ καλή κι ενδυναμωτική όψη ξεκινά ο Οκτώβριος, με το τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα που κορυφώνεται την 1η του μήνα, το οποίο αυτή την εποχή προσφέρει αίσθημα αναγέννησης, τονώνει πολύ την δημιουργικότητα και τη ζωτικότητα, ενώ ευνοεί τα ξεκινήματα, ειδικά μάλιστα επαγγελματικά και υγείας. 

Η επίσης θετική όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 3/10, δυναμώνει κι αναγεννά δεσμούς και συνεργασίες, ενώ μας φέρνει σε επαφή με ανθρώπους με τους ίδιους σκοπούς και θέλω. Παράλληλα, η όψη αυτή προσφέρει ενίσχυση οικονομική.

Κλείσιμο
Η Αφροδίτη συναντιέται με τον Άρη με ακρίβεια στις 5/10, μια σύνοδος που αυτή την εποχή φέρνει νέους έρωτες αλλά και συνεργάτες στη ζωή μας – ένας νέος κύκλος ξεκινά για τις σχέσεις. Βέβαια κάνει το κλίμα αρκετά εριστικό στις σχέσεις, και χρειάζεται προσοχή στην επικριτικότητα, στον εγωισμό και την ανυπομονησία. Την ίδια μέρα κορυφώνεται και η επιρροή της πανσελήνου στον Κριό, η οποία και αυτή μας ωθεί σε ξεκινήματα και δράσεις αυτή την εποχή, όχι χωρίς βιασύνες, συγκρούσεις και άγχος ωστόσο.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή στον Ζυγό στις 8/10, κάνει εκείνες τις μέρες το κλίμα ιδιαίτερα επικοινωνιακό και κοινωνικό, με πολλές συναντήσεις, γνωριμίες, συζητήσεις, ιδέες. Την ίδια μέρα ωστόσο κορυφώνεται η δύσκολη για τις σχέσεις όψη Αφροδίτης-Κρόνου, η οποία δοκιμάζει δεσμούς και συνεργασίες, αυξάνει τις σκληρές κι απορριπτικές συμπεριφορές αλλά και τον συντηρητισμό. Αίσθημα μοναξιάς. Επίσης “στεγνώνει” και τα οικονομικά τις μέρες εκείνες. 

Τα τετράγωνα του Ερμή και του Ήλιου με τον Πλούτωνα που κορυφώνονται 9/10 και 10/10 αντίστοιχα, εφιστούν την προσοχή σε εμμονές, ίντριγκες, καταθλιπτικές σκέψεις, συνωμοσίες. Υπαρξιακές αγωνίες. Επικοινωνιακά μπλακ-άουτ. Χρειάζονται βάθος οι όψεις αυτές για να αντιμετωπιστούν. Καλές ωστόσο για έρευνα. Αποκάλυψη μυστικών.

Το πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός της εισόδου του ευεργέτη Δία στον Σκορπιό στις 10/10, θα προσφέρει τόνωση οικονομική κι επενδυτική έως το Νοέμβριο του 2018, μια περίοδος όπου θα διευκολυνθούν οικονομικές ρυθμίσεις και θέματα κληρονομικά, φορολογικά, ασφαλειών, δανείων κλπ. Αυτό δε σημαίνει ότι βγαίνουμε απ’ τη κρίση και τη περίοδο λιτότητας, που θα είμαστε μέχρι το 2024 λόγω του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αλλά τουλάχιστον θα γίνουν ορισμένες διευκολύνσεις. Επίσης ο Δίας στον Σκορπιό θα τονώσει τη σεξουαλικότητα. Ακόμα, θα ευνοήσει καθετί ερευνητικό, όπως και θέματα ψυχαναλυτικά, βιολογίας και εσωτερικής αναζήτησης. Ο Δίας στον Σκορπιό θα φέρει βάθος στη γνώση και καλύτερη εσωτερική κατανόηση. Ευκαιρία να αναλάβουμε τον έλεγχο της ζωής και των παθών μας. Διαστάσεις ωστόσο παίρνουν θέματα εγκληματικότητας, ενώ ίσως “αναδειχθούν” άτομα του υποκόσμου.

Το δυσμενές τετράγωνο Άρη-Κρόνου που κορυφώνεται στις 11/10, είναι μια απ’ τις πιο δύσκολες αστρολογικές επιρροές, καθώς προκαλεί πολλά εμπόδια, καθυστερήσεις, “ατυχίες”, αναποδιές, ατυχήματα και αρκετή σωματική καταπόνηση, οπότε χρειάζεται προσοχή. Δοκιμάζονται οι αντοχές μας αυτή την εποχή, μέχρι τα μέσα του μήνα. Κακό timing. Επαναλαμβανόμενα λάθη.


elenastra@hotmail.com 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα