Πανάξιος ο Κουρουμπλής
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πανάξιος ο Κουρουμπλής

Ποτέ δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αυτό δεν είναι είδηση. Αυτό είναι εθισμός. Είναι αναλγησία. Είναι αρχομανία. Είναι φιλοτομαρισμός. Είναι σουλτανισμός. Είναι καρεκλομανία. Είναι αθεράπευτη νεοελληνική επιδημία!

Και γιατί, άλλωστε, να παραιτηθεί; Σάμπως είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος τροχονόμος της Ναυτιλίας που διαχειρίζεται την πλεύση τέτοιων σάπιων πλεούμενων τοξικών βομβών; Ο,τι έκαναν οι προκάτοχοί του, το ίδιο και αυτός. Γιατί, σου λέει, εγώ και όχι οι άλλοι; Τι είμαι; Ο σάκος του τσιπρέικου μποξ; Αυτή τη δουλειά την κάνει καλύτερα ο Καρανίκας. Οχι εγώ. Πριτς! Σας γελάσανε!

Παραιτείται εκείνος που έχει συναίσθηση των ευθυνών του. Παραιτείται εκείνος που έχει επίγνωση των υπουργικών αρμοδιοτήτων του. Παραιτείται εκείνος που αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του. Παραιτείται εκείνος που διατηρεί κάποια σχέση με την αυτογνωσία και τη συνείδησή του. Παραιτείται εκείνος που η σκέψη του είναι κατειλημμένη από την κοινή λογική. Παραιτείται εκείνος που είναι διακλαδωμένος με την ντροπή. Παραιτείται εκείνος που βρίσκεται σε καθημερινή διαμάχη με το εγώ του και το προσωπικό του συμφέρον. Παραιτείται ο κανονικός. Ποτέ ο Νεοέλλην πολιτικός!

Αλλά να ξέρεις και εσύ ότι ούτε εγώ πρόκειται να παραιτηθώ από τη βαθιά, ριζωμένη πεποίθησή μου ότι ηδονίζεσαι από τον υπουργικό θώκο και όλο σου το είναι, ολόκληρη την ύπαρξή σου, ρυθμίζει και καθορίζει!

Ούτε εγώ πρόκειται να παραιτηθώ από τη μόνιμη καχυποψία μου. Πως δηλαδή τα καθημερινά ενδιαφέροντά σου αρχίζουν και τελειώνουν με την επικοινωνία, τη μικροπολιτική, το παρασκήνιο, την πελατεία σου και την αγωνία σου. Για τη διατήρηση των υπουργικών προνομίων σου!

Ούτε εγώ πρόκειται να παραιτηθώ από τη θεμελιωμένη γνώμη μου. Από τόσα αλλεπάλληλα περιστατικά των προκατόχων σου, αλλά και των σημερινών συντρόφων σου. Πως πάνω απ’ όλα, πάνω από την πατρίδα, τους πολίτες, την οικολογία, πάνω από κάθε νομιμότητα και κανονικότητα. Πάνω από θεούς, θεσμούς, κανόνες και πάνω από την υπεράσπιση και περιφρούρηση των συμφερόντων του τόπου και των φτωχών. Πάνω απ’ όλα ίπταται αλαζονικά, αφασικά και ξεδιάντροπα το κόμμα σου, το μέλλον σου, η καρέκλα σου και το προσωπικό, ιδιοτελές συμφέρον σου!
Κλείσιμο

Ούτε εγώ πρόκειται να παραιτηθώ από μια βεβαιότητα. Που δημιουργήθηκε και εμπεδώθηκε χρόνια τώρα από τόσα εφιαλτικά περιστατικά και άλλα τόσα πάσης φύσεως εγκλήματα. Οτι δηλαδή, όπως οι προηγούμενοι, έτσι και εσύ. Στα παλαιότερα των υποδημάτων σου η οικολογική γενοκτονία που προκάλεσαν η καθυστέρηση, η μνημειώδης αδιαφορία σου και η επικοινωνιακή αερολογία σου. Στα παλαιότερα των υποδημάτων σου η βαριά τουριστική βιομηχανία. Στα παλαιότερα των υποδημάτων σου η πετρελαιοκηλίδα. Στα παλαιότερα των υποδημάτων σου η τοξική βόμβα. Εσύ να ’σαι καλά και για τα υπόλοιπα φταίνε ο άνεμος και τα θαλάσσια ρεύματα!

Αν υπήρχε ίχνος δικαιοσύνης σ’ αυτόν τον τόπο, ένα πράγμα θα είχε γίνει. Θα σε είχε μετεγκαταστήσει πλησίον της πιο μολυσμένης παραλίας της Σαλαμίνας. Τα παράθυρα κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου να παραμένουν ανοιχτά ώστε να οσφραίνεσαι τα «αρώματα» που έσπειραν παντού ο άνεμος και τα θαλάσσια ρεύματα. Να είσαι αναγκασμένος να κολυμπάς παρέα με τόνους μαζούτ. Και εξερχόμενος, ως τολμηρός λουόμενος, να καταβροχθίζεις φρεσκότατο ψαράκι αλιευμένο από την ίδια την τοξική περιοχή! 

Σε μια τέτοια περίπτωση, ούτε εγώ, ούτε άλλος κανείς θα ζητούσε από εσένα να παραιτηθείς. Τότε, πανάξιος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ