Ο κ. Κώστας καταργεί τους εγωισμούς και στέλνει τους μαθητές για ποτό
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Ο κ. Κώστας καταργεί τους εγωισμούς και στέλνει τους μαθητές για ποτό

Ο κ. Κώστας, υπουργός Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (ή υπουργός Ποτών και Σεξ των Μαθητών) μας εξήγησε σε μακροσκελή συνέντευξή του ότι: η αριστεία καλλιεργεί τον εγωισμό και ότι ο εγωισμός δεν είναι ανεκτός παρά μόνο στο πλαίσιο μιας ομάδας ή μιας συλλογικότητας και μόνο ως εγωισμός της ομάδας και της συλλογικότητας!

Η θεωρία αυτή δεν είναι καινούργια. Τη διατύπωσε για πρώτη φορά ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο πρώτος υπουργός Ψυχαγωγίας και Διασκέδασης των Μαθητών. Δυστυχώς όμως γι΄ αυτόν, η απουσία εγωισμού να αριστεύσει στο υπουργείο του, τον καταβαράθρωσε. Εξέπεσε τόσο από το πρώτο όσο κι από το δεύτερο υπουργείο όπου τον έστειλαν για παρηγοριά και μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει «γιατί;» τον έστειλε στα έδρανα της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας! Μια για να τον χειροκροτεί όταν μιλά μ΄ εκείνο το μισομάγκικο και μισοκακόμοιρο ύφος. Επίσης, για να ψηφίζει ρουσφετολογικά και άλλα νομοσχέδια που ούτε έχει διαβάσει ούτε ξέρει ποιον ωφελούν! Εξάλλου, και τη σύζυγό του χωρίς αριστεία και διαγωνισμό την… τακτοποίησε! 

Ο κ. Κώστας, όμως, δεν πρόκειται να την πατήσει σαν τον Αριστείδη κι ας λέει τις ίδιες ανοησίες. Ο κ. Κώστας έχει σχέδιο και ξέρει τις συνέπειες των λόγων και των έργων του. Τα τελευταία βέβαια δεν τα έχουμε δει ακόμη. Επειδή μόλις εκφωνηθούν εγκαταλείπονται για χάρη νέων σχεδίων –χειρότερα - που κι αυτά εγκαταλείπονται και πάει λέγοντας. Ιδού οι συνέπειες της θεωρίας του κ. Κώστα - όταν εφαρμοστεί: 

Χωρίς εγωισμό, οι μαθητές δεν θα επιδιώκουν να αριστεύσουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και για τις «ευγενείς» σχολές και τμήματα: Ιατρική, Πολυτεχνείο κλπ. Χωρίς ανταγωνισμό, λοιπόν, οι «βάσεις» θα πέσουν στο «Μηδέν»! Οπότε οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα καταργηθούν και οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνονται με κλήρωση -  ακόμη και στις «ευγενείς» σχολές και τμήματα. Με το ίδιο σύστημα – δια κληρώσεως – θα περνούν οι φοιτητές και τα έτη και θα παίρνουν και το πτυχίο τους. 

Κλείσιμο
Το σύστημα, βέβαια, μπορεί να προβλέψει κι ένα ποσοστό αποτυχίας – ας πούμε 10% ή 20%. 
Αλλά και στο λαχείο δεν αποτυχαίνουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι και κερδίζει μόνο ένας; Γενικά, όμως, το σύστημα να παίρνουν πτυχίο με κλήρωση είναι πιο δίκαιο. Έτσι θα γλιτώνουν και το χαρτζιλίκι τους οι 106 φοιτητές που αγόρασαν την ίδια εργασία, τα κορόιδα, για να την υποβάλουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα το ξαναπούμε: Η τύχη και η κλήρωση είναι πιο δίκαιη απ΄ τον ανταγωνισμό και την αριστεία…

Εξάλλου, αυτό ήθελε εξαρχής ο κ. Κώστας: να καταργήσει τις εξετάσεις που είναι και ο λόγος του ανταγωνισμού. Μην ακούτε που λέει για διπλές εξετάσεις στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Αυτά τα λέει για να ξεγελάσει την αντίδραση. Για να μην καταλάβουν τα μεγαλοφυή του σχέδια για τη διασκέδαση των μαθητών και τα ματαιώσουν. 

Διότι τι θα κάνουν οι μαθητές όταν τελειώσουν το Λύκειο και δεν έχουν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις; Θα ξεχυθούν ελεύθεροι και χωρίς βάσανα στα νησιά και στις ακτές για κολύμπι και διασκέδαση. Και τα βράδια θα τραβάνε κατευθείαν στα μπαράκια και τα ουζερί, για ποτά και γνωριμίες που στη συνέχεια θα οδηγούν στην αμμουδιά για σεξ στο φεγγαρόφωτο. Ιδού το ολοκληρωμένο το σχέδιο του κ. Κώστα…

Έτσι η χώρα θα γεμίσει γιατρούς, οδοντίατρους, μηχανικούς, μηχανολόγους, ναυπηγούς, τεχνολόγους, αρχιτέκτονες, φυσικούς, μαθηματικούς, χημικούς, φιλολόγους, οικονομολόγους κλπ. δια…. κληρώσεως! Κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή για να επιστρέψουμε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας με τα «σινάφια» του Τζ. Γκάλμπρεϊθ (βοηθού του Γιάνη Βαρουφάκη), στη «Σοβιετία» του Π. Πολάκη ή στη δημοκρατία και τον σοσιαλισμό αλά …ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! 
Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη δημόσια διοίκηση. Η κυβέρνηση θα ορίζει κάθε φορά πόσους δημοσίους υπαλλήλους θέλει και αυτοί θα διορίζονται δια κληρώσεως από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό. Το σύστημα υπάρχει στον ΟΠΑΠ, στα λαχεία, στο υπουργείο Οικονομικών που θα κληρώνει χιλιάρικα για τους φορολογούμενους! Έτσι θα καταργηθεί το ΑΣΕΠ και οι διαγωνισμοί του. Επίσης θα καταργηθεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται, επειδή δεν το επιτρέπει η …ΑΔΕΔΥ! Επίσης θα καταργηθούν και τα ρουσφέτια! Η κληρωτίδα είναι πιο τίμια από τους πολιτικάντηδες και τα κομματόσκυλα. 

Τέλος, το σύστημα της εκλογής δια κληρώσεως θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην πολιτική. Στη δημοκρατία ο λαός εκλέγει κόμματα, βουλευτές, κυβερνήσεις στη βάση της «αριστείας» που προκύπτει απ΄ τον ανταγωνισμό των εγωισμών και την εξουσιομανία των πολιτικών. ΄Η από τις υποσχέσεις τους: «Εμείς θα διορίσουμε περισσότερους», ή «Εμείς θα σας δώσουμε περισσότερες επιδοτήσεις»! 

Το να εκλέγονται οι βουλευτές με κλήρωση και όχι με ψηφοφορία είναι πιο τίμιο, πιο δίκαιο και πιο οικονομικό! Διότι καταργεί αυτομάτως τα ρουσφέτια, τα επιδόματα στους …τυφλούς τερματοφύλακες και τους εγκύους παπάδες καθώς και τις παράνομες επιχορηγήσεις αγροτών αλά Χατζηγάκη. Εξάλλου, είναι σίγουρο ότι οι 300 που θα εκλεγούν με την κλήρωση θα είναι πιο λογικοί απ΄ αυτούς που εκλέγονται με ψηφοφορία επειδή υπόσχονται ότι θα κάνουν θαύματα που δεν έχουν κάνει ούτε ο Παστίτσιος, ούτε η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω….

Αν εκλέγαμε Πρωθυπουργό και υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς με κλήρωση θα γλιτώναμε ένα σωρό έξοδα. Πρώτα-πρώτα θα γλιτώναμε από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Μετά από τα ιδιαίτερα πολιτικά γραφεία των υπουργών και υφυπουργών και τα ρέστα. Το πολύ-πολύ κάθε υπουργός και υφυπουργός θα διόριζε τους συγγενείς και τους φίλους του. Όπως έκανε ο Ν. Παπάς για τον μπαμπά του κι ο Βύρων Πολύδωρας για την κόρη του, παλιότερα. Αλλά θα γλιτώναμε τους 35.000 που μονιμοποίησε ο Προκόπης Παυλόπουλος και τους 30.000 που θέλει να μονιμοποιήσει ο Πάνος Σκουρλέτης. Γενικά θα γλιτώναμε τους 400.000 που διόρισε ο Αντρέας Παπανδρέου και τους άλλους 400.000 που διόρισε ο Κωστάκης Καραμανλής…

Κυρίως, όμως, θα γλιτώσουμε από τον Γαβρόγλου, Μπαλτά, Φλαμπουράρη και τα άλλα παιδιά με τα κουβαδάκια. Πόσους τέτοιους, γαμώτο, να έχει η Ελλάδα; Και πόσες πιθανότητες έχουν να πετύχουν στην κλήρωση; Ελάχιστες. Και είναι πιο δημοκρατικό και πιο σοσιαλιστικό!... 
…..Αρα συμφέρει! Και γλιτώνουμε κι από τη φλυαρία τους…

*Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ