PROTOTHEMA

Blogs

Ο «δρόμος» του Κυριάκου

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Κάθε σύγκριση είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Ή πιο σωστά, δεν υπάρχει καν περιθώριο σύγκρισης.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την παρουσία του στη ΔΕΘ για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε πως ως «βασιλιάς» είναι …γυμνός. Τάζει πράγματα που γνωρίζει πως δεν μπορεί να τηρήσει, διατρανώνει πως βγαίνουμε από τα Μνημόνια αν και ξέρει πως το 2019 έρχεται μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές, αποκρύπτοντας δεσμεύσεις επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060 και ποινές σε αντίθετη περίπτωση. Κι αυτά δεν τα λέω εγώ. Ο Τσακαλώτος διαρκώς κάνει διαρροές, διαχωρίζοντας τη θέση του από το επικοινωνιακό πάρτι του πρωθυπουργού. Για να μην πάμε παραπέρα καθώς το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας ήταν που μιλούσε για το πόσο φιλεπενδυτικός είναι και στις 12 Σεπτέμβρη τον διέψευδε η Ελντοράντο ανακοινώνοντας αποεπένδυση.


Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σοβαρότητα και σχέδιο, έδειξε με τη δική του ΔΕΘ ένα δρόμο διαφορετικό. Μια στρατηγική εξόδου από τα βάρη των όσων η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας φόρτωσε, με διαπραγμάτευση μείωσης  των πρωτογενών πλεονασμάτων (άρα και των βαρών που πληρώνουμε) η οποία θα βασίζεται όμως σε απτά αποτελέσματα κι όχι σε τυφλές συγκρούσεις με τους δανειστές. Σε νίκες και σε εναλλακτικές πολιτικές που δεν θα επιβαρύνουν άλλο φορολογικά τον μέσο Έλληνα αλλά αντιθέτως θα περνούν δια της εξυγίανσης πάγιων παθογενειών του Κράτους μας.

Δεν θα σταθώ στις εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων ή στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάζει με φειδώ και μέτρο κι εκτιμώ πως έχει κοστολογήσει απόλυτα τα όσα λέει, σε αντίθεση με τους Βοναπάρτες της Κουμουνδούρου που όταν τους ακούς να υπόσχονται, κρατάς ομπρέλα γνωρίζοντας τη σχέση αξιοπιστίας και αλήθειας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα μείνω στο ότι όταν ένας συνετός πολιτικός μιλά, οφείλουμε να τον ακούσουμε κι ας μην ανήκουν όλοι  στον πολιτικό του χώρο. Οφείλουν η «κοινωνία» και ο «λαός» - δύο έννοιες που κατά κόρον χρησιμοποίησε εύστοχα ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ - να κατανοήσουν πως ήλθε η ώρα μιας «λογικής διαπραγμάτευσης» κι ενός συνετού σχεδίου εξόδου από τα όσα παράλογα μας φόρτωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα και όσοι δεν συμφωνούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναγνωρίζουν πως πολλά άλλαξαν μετά το Σαββατοκύριακο που πέρασε.  Είδαμε έναν πολιτικό αρχηγό που οπωσδήποτε δεν τον χαρακτηρίζει ο λαϊκισμός και οι υποσχέσεις, να προδιαγράφει τον μοναδικό εφικτό δρόμο. Αυτόν της ανάπτυξης και της ελάφρυνσης όλων εκείνων που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξόντωσαν. Της υπό εξαφάνιση μεσαίας τάξης.

Και η μεγάλη αξία αυτού του «δρόμου», η μεγάλη σημασία του Μητσοτάκειου «my way» είναι πως ο φορέας αυτών των μηνυμάτων ανακούφισης και περάσματος στη νέα εποχή είναι ένας πολιτικός αρχηγός με απέχθεια στο ψέμα. Ένας μοντέρνος πολιτικός της αντίπερα όχθης, που ζυγίζει λόγια και υποσχέσεις και δεν αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα. Που γνωρίζει τα περιθώρια της Ευρώπης και που επιθυμεί να την επαναπροσεγγίσει έχοντας προηγουμένως στη φαρέτρα του μια σειρά σοβαρών μεταρρυθμιστικών επιτυχιών εντός Ελλάδος κι όχι επιδεικνύοντας ένα εθνικολαϊκιστικό …γιούργια και τον τσαμπουκά όσων έχουν άγνοια για το πώς η Ευρώπη αντιδρά και κινείται σε τέτοια θέματα.  

Κακά τα ψέματα. Η αισιοδοξία που απέπνεε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα όσα επικοινωνιακά και άγαρμπα τάζει ο κατά συρροή λαϊκιστής Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώτος προδιαγράφει ένα δρόμο εφικτών στόχων και ζυγισμένων αποτελεσμάτων. Ο δεύτερος κινείται στη λογική «και γεφύρια θα σας φτιάξουμε…» αν και όλοι γνωρίζουμε πως ουδέν θα πράξει λόγω της γνωστής ανικανότητας της κυβέρνησης τους. Ανικανότητα που πιστοποιήθηκε πλέον και με …ISO όταν οι δήθεν οικολόγοι καταδίκασαν στον Σαρωνικό σε μια άνευ προηγουμένου μόλυνση.

 Όμως και οι πολίτες έχει έλθει η ώρα να σταθμίσουν. Να ζυγίσουν αν για μια ακόμη φορά θα πατήσουν την μπανανόφλουδα των εύκολων υποσχέσεων ή αν θα επενδύσουν σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα τους βγάλει από την κρίση μια και καλή.


Τονυ19/09/201723:00

Αδερφέ εσύ είσαι δημοσιογράφος.ουτε οπαδός ούτε εκπρόσωπος τύπου της νέας δημοκρατίας.χαλαρωσε λίγο .

Απάντηση
γιο19/09/201721:53

Δύο ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν για μια ακομα φορά τα κοροιδα. |Ας ελπίζουμε ότι θα τσιμπίουν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Οο για τον αρθρογράφο λέει ψέματα και προσπαθεί να προωθήσει τον Κούλη. Εξηγούμε γιατί λέει ψέματα ο Κούλης. Πρώτα απο όλα θα πρέπει να έχει πλεόνασμα μεγαλύτερο απο τον Τσίπρα . Για να κλανει φοροελαφρύνσεις θα πρέπει βρει ακόμα περισσότερα χρήματα και αυτό είοναι αδύνατο γιατί. α) Ο Φετινός προυπολογιμός περιέχει 1,5 δις απο την Fraport συν την δόη για ΟΠΑΠ. (νομίζω 300 εκ περίπου) . Ο Επόμενος προυπολογιμός δεν θα έχει αυτά τα έσοδα και επιπλέον δεν θα έχει και τα έσοδα που προσέφεραν οι ΟΠαπ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ Β) εΠΙΠΛΈΟΝ θα πρέπει να έχει μεγαλύτυερο πλεόνασμα γ) Μέχρι τώρα χρήματα που είχαμε απο ΟΠΑΠ και αεροδρόμια πέφταν στην αγορά έξοδα και αυτά έφερναν μεγαλύτερα έοδα το κράτος με την σειρά τους. δ) Απο το 2019 θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε το swap Σημίτη (νομίζω 22 δις) άρα θα επιβαρυνόμαστε κάθε χρόνο επιπλέον δις ε) Σήμερα δίνουμε 5,5 δις μόνο για τους τόκους μόνο του 22% του χρέους. Απο το 2019 θα πρέπει να δίνουμε περισότερα και απο το 2022 θα πρέπει να ξεχρεώνουμε τους τόκους για το 100% του χρέους συν τα χρεολύσια . Πάνω απο 30δις το χρόνο.!!!!!!!! στ) Τα έσοδα απο φορολογία θα μειωθούν γιατί απλά δεν υπάρχει χρήμα ε) Οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν σαν αποτέλεσμα όσα χρήματα βγάζουν οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις να βγαίνουν έξω και 'αρα λιγότερα χρήματα θα πέφτουν στην αγορά , άρα μικροτεροι τζίροι άρα μικρότερα φορολογικά έσοδα κλπ κλπ κλπ Θα μπορούσαν να πω δεκάδες αλλους λόγους αλλά αυτοί φτάνουν. Απλά ο Κούλης ψάχνει για ηλίθιους και όταν πάρει την εξουσία θα λέει δεν μπορώ , φταίει ο Τίπρας κλπ

Απάντηση
GEORGIA.19/09/201719:32

Εγώ φοβάμαι πολύ κύριε Μαρκόπουλε ότι ο Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει εναντίον του Μητσοτάκη, τον κρυφό παρακρατικό στρατό του.Αυτόν τον στρατό που τον αποτελούν οι γνωστοί άγνωστοι αναρχικοί, οι αντεξουσιαστές και οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες.Είναι τόσο βρώμικος και ύπουλος ο Τσίπρας που βλέποντας να χάνει την εξουσία θα βγάλει όλη αυτή την αλητεία στους δρόμους για να τα ξανακάψουν όλα.Οδηγός τους το ολοκαύτωμα της Αθήνας το Γενάρη του 2008, η ΜΑΡΦΙΝ με τους τέσσερις νεκρούς το 2010, οι φωτιές και το πλιάτσικο των καταστημάτων των μικρομεσαίων το 2012, το 2014, το 2015 και το καθημερινό κάψιμο του κέντρου της Αθήνας από την καλυπτόμενη από τον Τόσκα σέχτα των Εξαρχείων.Η οργάνωση ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ, το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ έχει και αυτός ρόλο να παίξει.Να τραμπουκίσει και να καταστρέωει όσα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα βάλουν κατά του πολιτικού πτώματος Αλέξη Τσίπρα.Από την Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να ξεκινήσει την κάθαρση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άν θέλει τελικά να κυβερνήσει.Ή Αστυνομία του Τόσκα κατάντησε να είναι η Αστυνομία που προστατεύει τον αναρχικό, τον αντεξουσιαστή και τον Ισλαμιστή λαθρομετανάστη.Καλό αγωνα κύριε Μαρκόπουλε.

Απάντηση
MARINA.19/09/201719:06

Κύριε Μαρκόπουλε γειά σας.Δεν υπάρχει άλλη λέξη από αυτή που θα χρησιμοποιήσω και συγνώμη κιόλας, αλλά ο Τσίπρας τα έχει γ@μήσει όλα.Δεν είναι απλά μέτριος.Είναι ανίκανος και άθλιος.Ένας τραγικός ανθέλληνας και προδότης Πρωθυπουργός.Τι θα αφήσει αυτός ο αχρείος παρακαταθήκη αύριο στους Έλληνες;Σε αυτούς σίγουρα αφήνει μηνμόνια, χρέη και λαθρομετανάστες.Στα παιδιά του τον Ερνέστο με το επαναστικό όνομα τι θα αφήσει; Σίγουρα αφήνει θλιβερή παρακαταθήκη, ότι ο πατέρας του μαζί με τον εθνολαικιστή συνεργάτη του τον Καμμένο, ήταν οι πιό προδότες Έλληνες πολιτικοί της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.Δύο πιόνια των ξένων δανειστών.Αφήνουν τα δύο ανδρείκελα της Μέρκελ κληρονομιά στην Ελλάδα μνημόνια στο διηνεκές, χρέη και Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.Σίγουρα έφεραν επενδυτές,ο Τσίπρας και ο Καμμένος.Αυτούς τους λαθραίους Πακιστανούς που με τα επικίνδυνα και παράνομα τρίκυκλά τους σαρώνουν όλους τους κάδους των Δήμων κλέβοντας το χαρτί της ανακύκλωσης.Έφερε και μισθούς των 100 Ευρώ το μήνα ο Τσίπρας για τους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας.Όσο για την απόδοση της σύνταξης στους νέους Έλληνες συνταξιούχους, καθυστερούν τόσο πολύ να την βγάλουν που περιμένουν πρώτα να πεθάνουν οι δικαιούχου προκειμένου να καταλήξει και αυτή ατόφια στα χέρια των ξένων δανειστών και τοκογλύφων.Κοινώς ο Τσίπρας όσο μένει μας παίρνει μέτρα για το φέρετρο.Μόνη λύση να τον θάψουμε εμείς όλοι πολιτικά και εκλογικά.Δεν αξίζει στην Ελλάδα αυτός ο Εθνοπροδότης.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία