Μα ούτε ένας Έλληνας ευρωβουλευτής στην επιτροπή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας;
yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Μα ούτε ένας Έλληνας ευρωβουλευτής στην επιτροπή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε προχθες τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής για τον εντοπισμό των πρακτικών και νομοθετικών ελλείψεων σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην ΕΕ

Ως εδώ καλά. Το ζήτημα της τρομοκρατίας αφορά όλη την Ευρώπη και είναι συνδεδεμένο με ζητήματα έντονου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η διαχείριση της μετανάστευσης, η Ευρωπαϊκή κοινή ασφάλεια και οι ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ κρατών.  
 
Αίσθηση κάνει όμως, πως στην επιτροπή αυτή δεν έχει συμπεριλιφθεί απολύτως κανένας από τους 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές. Αντίθετα, η Κύπρος με 6 Ευρωβουλευτές έχει ένα μέλος της στην επιτροπή.  
 
Είναι αυτό δυνατόν; 
 
Κλείσιμο
Η Ελλάδα είναι μια από τις δύο κύριες πύλες εισόδου μεταναστών από τρίτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την Ιταλία και παράλληλα αποτελεί μια από τις χώρες στις οποίες πρέπει να εστιάσει η ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Ας μην ξεχνάμε πως οι πολύνεκρες επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι οργανώθηκαν εν μέρη στην Αθήνα σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι, από τον 27 χρόνο Βελγικής καταγωγής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος επέστρεψε από τη Συρία. 
   
Η εν λόγο ειδική επιτροπή, θα εξετάσει και θα αξιολογήσει την έκταση της τρομοκρατικής απειλής στο ευρωπαϊκό έδαφος και θα προσδιορίσει τα πιθανά σφάλματα και τις δυσλειτουργίες που κατέστησαν εφικτές τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα κράτη μέλη. 
 
Δεδομένων αυτών, οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα πρέπει να αναλογιστούν αφενός γιατί κανείς τους δεν άδραξε την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια Επιτροπή που εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης σήμερα και αφετέρου για πόσο ακόμη θα δείχνουν προτίμηση σε ήσσονος σημασίας θέματα και εσωτερικής κατανάλωσης ενέργειες που τους εξασφαλίζουν δημοσιότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ