Defense, defense, defense…..ρε παιδιά
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Defense, defense, defense…..ρε παιδιά

Ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό στην πρώτη κιόλας αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ.

 Η ήττα από τον Σπόρτιγκ Λισαβόνας  στο Φάληρο έφερε πιο κοντά το φάσμα του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφοί με Μπάρτσα και Γιούβε στο ίδιο γκρουπ  η μάχη θα δοθεί εκτός απροόπτου με τους Πορτογάλους. Και οι Πορτογάλοι πήραν προβάδισμα στον αγώνα δρόμου για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα.

Πριν την έναρξη  και γνωρίζοντας τα  προβλήματα που υπάρχουν στην αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών, οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο Χάσι θα κατεβάσει την ομάδα με στόχο το μηδέν στην άμυνα. Μόλις ανακοινώθηκε η 11άδα  έκπληκτοι είδαμε ότι ο προπονητής αποφάσισε να ρισκάρει και να βάλει μαζί τον Φορτούνη με τον Μάριν αφήνοντας τον Οφόε μόνο του, στην ουσία, στο κέντρο να προσπαθεί να καλύψει τις τρύπες αφού ανασταλτικά δεν βγαίνει αυτό το σχήμα. Το σύνθημα defense, defense, defense που φωνάζουν οι Αμερικάνοι στο ΝΒΑ θα έπρεπε να ήταν ο κανόνας.

 Ο Ολυμπιακός, ανέβασε τις γραμμές του και  έπαιξε  ψηλά απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις. Χάθηκε το τόπι. Σουρωτήρι η άμυνα. Ήρθε και νωρίς το πρώτο γκολ και έκανε χειρότερη την κατάσταση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χάσι δοκίμασε το δίδυμο Φορτούνη-Μάριν. Όμως δεν του βγήκε τότε, δεν πήρε το μάθημά του και έπεσε στη…λούμπα. «Ε, ρε έρμε Γκόρτζο τι  όνειρο να έβλεπες χθες το βράδυ….» που μονολογούσε και ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος.

Κλείσιμο
Χωρίς βοήθεια στις αλληλοκαλύψεις, χωρίς τρεξίματα, με αργές αντιδράσεις οι φίλαθλοι έτριβαν τα μάτια τους αφού δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Το κάθετο παιχνίδι των ερυθρολεύκων τα είδαμε να το παίζουν μετά το 60’. Οι Πορτογάλοι στο πρώτο ημίχρονο φάνταζαν διαγαλαξιακοί!

Οι Πειραιώτες έκαναν την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο 62’.
Ο Χάσι δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την ομάδα και του το έδειξαν οι Πορτογάλοι. Κατάλαβε το λάθος του με Φορτούν-Μάριν και έκανε αλλαγή τον πρώτο βάζοντας τον Ζντιέλαρ ο οποίος σε ρόλο αμυντικού χαφ μάζεψε αμέσως την ομάδα και έκλεισε τα ανοίγματα. Η είσοδος του Πάρντο  στη συνέχεια έδωσε άλλον αέρα στους Πειραιώτες που κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 στις καθυστερήσεις. Οι εντυπώσεις όμως και η ουσία είχαν χαθεί. 

Τίποτα δεν έχει χαθεί οριστικά όμως ο δρόμος είναι ανηφορικός. Και τώρα οι ερυθρόλευκοι καλούνται να παίξουν στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους που έρχεται από βαριά ήττα με 3-0 την οποία υπέστη στο Καμπ Νου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ