Το οικόπεδο του Μακρόν
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Το οικόπεδο του Μακρόν

Ολα αυτά που λέγονται  για το  φλερτ  Μακρόν με Τσίπρα είναι  ανοησίες.

 Διαρροές  του Μαξίμου  με παραλήπτες  τα συνήθη  χαιβάνια. Η επίσκεψη έχει να κάνει με το «οικόπεδο» Hellas.  Επομένως το ίδιο  θα συνέβαινε  με οποιοδήποτε κόμμα  στην  εξουσία. Με Κυριάκο, με Φώφη, ακόμα και με Καμίνη!

Ο Μακρόν επιχειρεί να  οικοδομήσει, πιο  στέρεα,  την παραδοσιακή  συμμαχία με την Αθήνα. Οχι σε ισότιμη βάση.  Η Ελλάδα είναι πτωχευμένη. Είναι   σχεδόν τριτοκοσμική. Η Ελλάδα  ως δορυφόρος της Γαλλίας. Οπως η Γερμανία έχει  τους δικούς της δορυφόρους. Οπως, ας πούμε,  Πολωνία, Αυστρία!

Ο  Μακρόν  δεν επιχειρεί ρήξη με το Βερολίνο, Ανοησίες. Απλώς  σχεδιάζει  να  ψηλώσει  λίγο το μπόι της Γαλλίας. Επειδή ο Ολάντ το είχε κοντύνει.  Ο Μακρόν  σχεδιάζει  μεγάλες μεταρρυθμίσεις και πολλές  ρήξεις. Με το  συνδικαλιστικό κατεστημένο  της Γαλλίας. Επομένως με τέτοιου είδους δορυφορικές συμμαχίες και με οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η  Γαλλία  θα κοιτάει στα μάτια την Γερμανία!

Η  Γαλλία  έχει ανάγκη την Γερμανία. Και τούμπαλιν  Θα γκρεμιστεί  η Ευρωπαική Ενωση  χωρίς το Παρίσι.  Η Γαλλία είναι η  δημοκρατική,  πολιτιστική  βιτρίνα της Γερμανίας. Και η Γερμανία είναι  το  οικονομικό αποκούμπι της Γαλλίας!

Ο  δεύτερος  στόχος της επίσκεψης είναι επιχειρηματικός και οικονομικός.  Οι  Γάλλοι επιχειρηματίες επιθυμούν να επωφεληθούν από  την ελληνική λιγουρία περί  ξένων επενδύσεων. Αριστα γνωρίζουν ότι όλοι  οι ιθαγενείς πολιτικοί είναι έτοιμη  να κάνουν  τεμενέδες προκειμένουν να ξεπουλήσουν ασημικά και χρυσαφικά. Οτιδήποτε. Επομένως η Ελλάδα είναι,  για μια ακόμα  φορά, οικόπεδο προς πώληση σε  τιμή ευκαιρίας!
Κλείσιμο

Ο Τσίπρας,  επειδή του «έκατσε»  η συγκυρία,  θα μετατρέψει το οποιοδήποτε  ξεπούλημα,  ως  επιτυχία της  δικής του οικονομικής στρατηγικής. Τρίχες. Ουδέποτε παρουσίασε πειστική  οικονομική  στρατηγική εξόδου από την κρίση. Μονίμως αυτοσχεδιάζει. Οτι κάτσει. Το ίδιο  συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ερασιτεχνισμός, η εσωστρέφεια,  η κλειστή ελληνική αγορά, από τα ολιγοπώλια, είναι  τα πιο προσφιλή  σπορ  για κάθε ιθαγενή πολιτικό. Μην  τα ρίχνουμε όλα στον Τσίπρα. Ας πούμε, ποιες οι επενδύσεις επί  κυβερνήσεως Σαμαρά; Ο ΟΠΑΠ; Κι αυτές είναι τρίχες κατσαρές  για τσατσάρες  αφρικανικές!

Και κάτι ακόμα. Η διεθνής συγκυρία ενισχύει  τον γεωστρατηγικό ρόλο  της Αθήνας. Να ευγνωμονούμε  την μεγαλομανία και την «τρέλα»  του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη στιγμή Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, οι  πιο σταθεροί πυλώνες  της Ατλαντικής συμμαχίας σ αυτή την περιοχή των  πάσης φύσεως αποσταθεροποιητικών  «παραγόντων»

Κοντά σε  όλα αυτά και  το  φυσικό αέριο και οι  υδατάνθρακες.  Μην ξεχνάτε ότι  το γεωτρύπανο της   Total, που λειτουργείσε κάποιο από τα θαλάσσια «οικόπεδα»  της Κύπρου, είναι  γαλλικών συνφερόντων. Και μην  ξεχνάτε ότι η   Γαλλίδα υπουργός άμυνας είχε επισκεφθεί το «οικόπεδο»

Με απλά λόγια η επίσκεψη έχει να κάνει, πλήρως, με την διείσδυση  των  γαλλικών συμφερόντων στη χώρα μας και με την ενίσχυση της παραδοσιακής  Γαλλοελληνικής φιλίας.  Δηλαδή η  Γαλλία ως υπερδύναμη, η Ψωροκώστανα ως δορυφόρος

Οσοι και όσες πρόκειται να εξαντλήσουν  την  φλυαρία τους  για τα γαλλικά του Τσίπρα και  την ηλικία της Μπριζίτ, ε όλοι  αυτοί  είναι η  ζωντανή  απόδειξη μιας εντελώς αφρικανικής εικόνας. Ο κατακτητής για το  χρυσάφι και οι ιθαγενείς με τις χάντρες και  τα καθρεφτάκια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ