Διαχρονική σαπίλα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Διαχρονική σαπίλα

Μην  ακούω (και  διαβάζω) ανοησίες.  Τα μεγάλα έργα οδοποιίας, όπως Κορίνθου-Πατρών και Ιονία οδός, άρχιαν  πριν ακόμα ο Τσίπρας χρηστεί αρχηγός του Σύριζα.

Πολύ πιο πριν. Ομως   σταμάτησαν.  Εγώ, ας πούμε,  που  κάθε μήνα πηγαινοερχόμουν Σαββατοκύριακα  στην Πάτρα, ήμουν αναγκασμένος να κάνω σλάλομ  ανάμεσα σε  χιλιάδες «κορίνες»!

Ο  Χρήστος Σπίρτζης  τα ολοκλήρωσε  σε χρόνο  ρεκόρ  για τα ελληνικά  δεδομένα.  Να λέμε και του στραβού το  δίκιο. Αλλιώτικα  κάθε κριτική θα  εκπίπτει  στα έγκατα αφερεγγυότητας, προκατάλειψης και προπαγάνδας  επιπέδου  ΚΚΕ. Οσο για τα διόδια, το ίδιο και ακόμα πιο ακριβότερα  ήταν  επι  των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ας   τις κόψουμε τις σαχλαμάρες!

Και κάτι ακόμα   σχετικά με τις επενδύσεις. Ωραία  συμφωνώ  ότι  μέρος, μεγάλο μέρος,  του Σύριζα βγάζει  σπυράκια στο άκουσμα  των λέξεων «επενδύσεις» και «επιχειρηματίες». Τον  ιδεοληπτικό όσο και να  τον πλένεις το σαπούνι  σου  χαλάς!

Κλείσιμο
Ομως τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Ε; Να θυμήσω δύο τρανταχτά περιστατικά. Το πρώτο  με την περίπτωση του αείμνηστου  μεγαλοεφοπλιστή Βσσίλη Κωνσταντακόπουλου. Που για να καταταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα  υπέστη  τα μύρια όσα.  Από τις μυλόπετρες της  γραφειοκρατίας, από  τον Δήμο  της περιοχής , τους δημότες αλλά και τους  κυβερνητικούς αξιωματούχους,  τόσο    τους πράσινους, όσο και τους γαλάζιους!

Για να ολοκληρωθεί το όνειρο, που σήμερα  αποτελεί   το εφαλτήριο ανάπτυξης ολόκληρης  της περιοχής του νομού Μεσσηνίας, αναγκάστηκε να πάρει χίλιες πεντακόσιες άδειες! Το είχε αποκαλύψει ο ίδιος π, Τ (προ Τσίπρα) Αν είναι  δυνατόν. Να σου  σηκώνονται και να σου πέφτουν οι τρίχες της κεφαλής  σου.  Φανταστείτε τι  θα συνέβαινε  σήμερα, επί Τσίπρα, αν  το ίδιο    έργο   για το Costa Navarino, είχε  φρακάρει από  δασανόμους, αρχαιολόγους, οικολόγους και   δικαστικούς που  για  καταλήξουν σε  τελεσίδικες αποφάσεις πρέπει πρώτα να δουν ελληνίδα  αστροναύτη στο  φεγγάρι!

Το  δεύτερο  μνημειώδες και  εξωφρενικό περιστατικό απροσμέτρητης λατρείας πράσινων και  γαλάζιων πολιτικώνγια επενδύσεις και επιχειρηματίες, , είναι η περίπτωση  Καναδού κεφαλαιούχου  που αποφάσισε να επενδύσει  σε  υδροπλάνα  για  την  γρήγορη μεταφορά πολιτών   στο Ιόνιο.  Στο τέλος, και αφού προηγουμένως έπεφτε από «τοίχο» σε «τοίχο» αναγκάστηκε να τα παρατήσει, χάνοντας μπόλικα  εκατομμύρια!

Ακόμα και ένα τρίτο παράδειγμα, από εκθεση  της Αμερικανικής πρεσβείας  προς την Ουάσινγκτον, με δεκάδες περιπτώσεις υποψήφιων επενδυτών  που ζητούσαν  την   συνδρομή των  Αμερικανών  αξιωματούχων,  γιατί, λέει, όλοι οι διαγωνισμοί εντός Ελλάδας  ήταν σημαδεμένοι!

Αλλωστε είναι γνωστό  ότι   τα μεγάλα έργα οδοποίας και άλλων μεγάλων κατασκευών,  κόβονται  σε φέτες προκειμένου να μην προκηρυχθούν διεθνείς  διαγωνισμοί και  ανάμεσα στους υποψήφιους, διεισδύσει κάποιος  ξένος και «εχθρός»!

Με απλά λόγια  το σύστημα είναι σάπιο Η  γραφειοκρατία είναι αβάσταχτη. Οι δικαστικές αποφάσεις  χρονοβόρες, ίσαμε και δέκα χρόνια, τα τοπικά συμφέροντα ατελείωτα και οι   δημοτικές αρχές, οι περισσότερες,  διεφθαρμένες!

Αν   δεν  καρατομηθεί  το τέρας της γραφειοκρατίας. Αν  το  δικαστικό σύστημα  δεν συγχρονιστεί  με τις σημερινές απαιτήσεις και αν δασονομία, αρχαιολογία και  λοιποί  φορείς  δεν βάλουν μυαλό,  ε τότε οι επενδύσεις θα αποτελούν όνειρο απατηλό. Και με τον Τσίπρα και χωρίς  τον Τσίπρα. Πως θα γίνει αυτό; Αν  το ήξερα θα  είχα γίνει πολιτικός!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ