Ο Ποσειδώνας δήμαρχος
kammenos_dimitris

Δημήτρης Καμμένος

Ο Ποσειδώνας δήμαρχος

Η Κασσιόπεια τόλμησε να παινευτεί για την ομορφιά της και να συναγωνιστεί τις Νηρηίδες, καυχήθηκε μάλιστα ότι ήταν η ωραιότερη απ' όλες. 

Αυτό προκάλεσε την οργή των Νηρηίδων, αλλά και του Ποσειδώνα που τις συμμερίστηκε. Για τιμωρία πλημμύρισε τη χώρα και έστειλε ένα κήτος που τη ρήμαζε.

Ο δήμαρχος κ. Νικολούζος ως σύγχρονος ΠΟΣΕΙΔΩΝ, επαναλαμβάνει την καταστρoφή της Κασσιόπηςεξαιτίας της δεδηλωμένης ομορφιάς της μετά την επένδυση ;

Για μια ακόμα φορά μπαίνει φρένο σε μια στρατηγικής σημασίας επένδυση για τη χώρα μας, αυτή τη φορά η προωθούμενη επένδυση ανάπτυξης τουριστικού θερέτρου, με ξενοδοχείο πέντε αστέρων, εξοχικών κατοικιών και μαρίνας, ύψους 100 εκ. ευρώ στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας από την αμερικανικών συμφερόντων NCHCapital, η οποία έχει πλειοδοτήσει σε σχετικό διαγωνισμό παραχώρησης εκμετάλλευσης που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ ήδη από το 2013. Παρ’όλα αυτά, η τελευταία καλείται να αντιπαρέλθει την αντίδραση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και για τα αυτονόητα. 

Κλείσιμο
Όταν οι εργαζόμενοι της εταιρείας επιχείρησαν να προβούν σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις στο ακίνητο, βρέθηκαν ενώπιον δυναμικών κινητοποιήσεων από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρωτοστατούντος του δημάρχου κ. Νικολούζου, που εναντιώνονται επικαλούμενοι λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Σημειώνεται πως η εν λόγω επένδυση έχει λάβει τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει εγκρίνει θετικά τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς επίσης και το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του ακινήτου, έχοντας παράλληλα απορρίψει σειρά προσφυγών.  
Εκπρόσωποι των επενδυτών προειδοποιούν πως, αν τα προβλήματα συνεχιστούν, επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους. 

Η εν λόγω τουριστική ανάπτυξη υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής και 500 ετησίως, πέραν της ενίσχυσης των εσόδων από τον τουρισμό λόγω προσέλκυσης επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων. 

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να είμαστε πολέμιοι κάθε πρωτοβουλίας ιδιωτικών επενδύσεων που στόχο έχει να δώσει ανάσα ανάπτυξης. Τέτοιου είδους αποφάσεις δυναμιτίζουν την  προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδύσεις. Σε ένα ήδη εξαιρετικά ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον, υπονομεύουν την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας και δημιουργούν νέους ανέργους. 

Ταυτόχρονα στέλνουμε λάθος μηνύματα δημιουργώντας ένα εχθρικό η απρόβλεπτο- αυτό είναι χειρότερο! - περιβάλλον αλλά και θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησής μας η οποία βρίσκεται στην κρίσιμη καμπή εξόδου από την αυστηρή επιτήρηση των δανειστών.

Παρακαλώ τους τοπικούς άρχοντες να επανεξετάσουν τις συνέπειες των ενεργειών τους και να επιτρέψουν την ομαλή εξέλιξη αυτής επένδυσης που χρειάζεται το νησί και η Πατρίδα μας,

 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ !

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ είτε το θέλετε είτε όχι.

Δημήτρης  Κ. Καμμένος
Αντιπρόεδρος της Βουλής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK