Η Νέα Δημοκρατία υπέρ δραχμής;
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Η Νέα Δημοκρατία υπέρ δραχμής;

Αίλουρος ο Τσίπρας. Αριστούχος στην επικοινωνία.  Στοχευμένη κάθε κίνησή του και κάθε εμφάνισή του. Στοχευμένη, σκηνοθετημένη και εξαιρετικά  οργανωμένη. Τρία τα παραδείγματα   από την τελευταία επικοινωνιακή του «σοδειά».

Το πρώτο ο Στάλιν, ο Σταλινισμός, η Εσθονία, ο ολοκληρωτισμός και ο Χίτλερ.  Προσέξτε μια κρίσιμη «αντίφαση». Εκ πρώτης όψεως αντίφαση.  

Μόλις πριν από ένα χρόνο η  κυβέρνηση, εκπροσωπήθηκε  σε αντίστοιχο φόρουμ στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Σε διεθνή συνάντηση  για την καταδίκη κάθε είδους και μορφής ολοκληρωτισμού. Μια εκπροσώπηση με τριτοκλασάτα στελέχη. Όμως πήγαν. Φέτος αρνήθηκαν να πάνε. Γιατί, λέει, ο Στάλιν έκανε και μερικά «καλά».

Αν  τώρα ανατρέξετε στα σχόλια των πολιτικών «προγόνων» του Τσίπρα και της παρέας του, θα μείνετε με το στόμα ανοικτό. Το τι σούρνανε στον Στάλιν και τον Σταλινισμό, ούτε οι  Δεξιοί, ούτε ο Γεωργιάδης, που λέει ο λόγος, δεν τόλμησαν να τα αρθρώσουν δημοσίως.

Κλείσιμο
Τι άλλαξε; Μα φυσικά η ροή ψηφοφόρων του Τσίπρα προς το ΚΚΕ. Αυτό άλλαξε. Με  την    φιλοσταλινική νοσταλγία, ευελπιστεί  να ανακόψει την  ροή και  να μαντρώσει τα   κομμουνιστικά ψηφουλάκια!

Στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο Στάλιν και τα  συντρόφια του Κρεμλίνου. Το  μόνο  που τον νοιάζει   είναι   οι  ψήφοι. Οργανώνει από τώρα  την προεκλογική του στρατηγική και τακτική. Πράγμα που  σημαίνει ότι   η ημερομηνία  των  εκλογών είναι ανοικτή!

Ετερο παράδειγμα η επίσκεψη στην βιομηχανία «Παπαστράτος» και το όψιμο ενδιαφέρον  για τους επιχειρηματίες και τις επενδύσεις.   Τους «καλούς» επιχειρηματίες. Ολα κι όλα. Πώς αυτό; Μα φυσικά  επειδή έτσι  επιχειρεί  να διεισδύσει στο  γήπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι αυτό. Να διεκδικήσει αξιοπιστία και εγκυρότητα  από  το  δεξιόστροφο και  κεντροδεξιό ακροατήριο. Κάποιες ψήφοι κι  από  εδώ. Είπαμε. Μετά την  δεύτερη  αξιολόγηση άρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές. Όποτε  κι αν γίνουν αυτές. Πριν από την ολοκλήρωση  της τετραετίας, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019!

Τρίτο παράδειγμα η «μεταρρύθμιση  στην  Δημόσια διοίκηση». Η προχθεσινή «βαρυσήμαντη»  ομιλία του. Για δύο  λόγους, Ο πρώτος για να αποδείξει ότι αυτός και μόνο αυτός είναι ο  γνήσιος μεταρρυθμιστής. Ο  πρωθυπουργός της  ευρωπαϊκής κανονικότητας. Επομένως πλαγιοκοπεί την  Δεξιά και  την μεταρρυθμιστή πτέρυγα του Μητσοτάκη. Και ο δεύτερος  για να κλείσει το ματάκι στου δημοσίους υπαλλήλους. Πως  εκείνος και όχι ο Κυριάκος, είναι   εγγυητής της μονιμότητάς τους. Ο Κυριάκος  θα τους διώξει. Ενώ με τον Τσίπρα οι θέσεις  τους θα παραμείνουν σταθερές και ακλόνητες!

Υπάρχει και  τρίτος λόγος.  Οι προσλήψεις. Οσο  θα  πλησιάζουμε προς την  εκλογική αναμέτρηση τόσο ο Τσίπρας θα διορίζει. Αρα  υπάρχει   ελπίδα. Αρα, σου λέει ο απελπισμένος- που πιάνεται «από τα μαλλιά» του- μπορεί κάτι να  γίνει με τον Τσίπρα. Ψεύτης,  ψεύτης αλλά το παιδί μου μπορεί να διοριστεί στο Δημόσιο. Ενώ με τον Κυριάκο  ο  διορισμός  όνειρο απατηλό!

Το μεγαλύτερο  πλεονέκτημα του Τσίπρα  είναι η   αντιπολίτευση  της Νέας Δημοκρατίας. Ο Τσίπρας με τις πρωτοβουλίες, ο Κυριάκος ακολουθεί ασθμαίνων. Μπροστά ο  Αλέξης πίσω ο Κυριάκος. Στη θέση του τελευταίου θα είχα «απολύσει» όλους τους συμβούλους που  χαράζουν την στρατηγική  του κόμματος. 

Για όνομα  του Θεού. Δεν καταλαβαίνετε  ότι είναι  αδιέξοδη αυτή η τακτική; Δηλαδή  τι σόι πολιτική είναι  αυτή; Στάλιν ο Τσίπρας, Στάλιν κι εσείς; Το  στοιχειώδες που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε την ατζέντα.  Δική  σας  η πρωτοβουλία. Ο Τσίπρας να ακολουθεί. Αλλιώτικα στο  τέλος θα μείνετε χωρίς μεταρρυθμιστικό  φύλλο  συκής.  Γιατί αν  ο Τσίπρας υιοθετήσει και  εφαρμόσει μεγάλο μέρος των  δικών σας μεταρρυθμίσεων, τι θα  λέτε στο τέλος  εσείς; Να  φύγουμε από το ευρώ και να πάμε στην δραχμή; Ε;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ