PROTOTHEMA

Blogs

Όταν ο Στάλιν… «σώζει» αντιπολίτευση και κυβέρνηση

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Αυτά παθαίνει όποιος δεν ξέρει ή δεν έχει τον τρόπο να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση: να καταφεύγει στον ιστορικό αναθεωρητισμό, να αναμοχλεύει μία συζήτηση ακραίων, εθνικιστικών και άλλων αντιδραστικών κύκλων της Ευρώπης, να ταυτίζει τον Τσίπρα με τον… Στάλιν και τον ΣΥΡΙΖΑ με το… ΚΚΣΕ, μπας και στριμώξει κάπως τη σημερινή κυβέρνηση.

Την οποία την ίδια ώρα κατηγορεί ως ακραία μνημονιακή και κατά βάθος… ζηλεύει, σκεφτόμενος «μας πώς τα καταφέρνει και κάνει όσα θα θέλαμε εμείς, χωρίς να γκρεμοτσακίζεται ακόμα, όπως είχαμε πάθει εμείς;»!


Η προσπάθεια να αναχθεί μία σαχλαμάρα των Εσθονών σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα είναι αστεία, αλλά και δηλωτική της ανυπαρξίας σοβαρής αντιπολίτευσης στη χώρα.

Όποιος παίρνει σοβαρά τους Εσθονούς, που θυμήθηκαν λέει ένα ψήφισμα της ευρωβουλής πριν οκτώ χρόνια - και στο οποίο ουδείς είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία - και στήνουν ένα συνέδριο εξισωτισμού του ναζισμού με τον  κομμουνισμό (δηλαδή τον υπαρκτό σοσιαλισμό) και το κάνει σημαία κατά της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει, τότε έχει μεγάλο πρόβλημα.

Κατ’ αρχάς να επισημανθεί ότι εκείνο το ψήφισμα το είχε καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και είχε αρνηθεί ψήφο η ΝΔ.

Δεύτερο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ναζισμό. Όχι απλώς για ιδεολογικούς λόγους. Αλλά πρωτίστως γιατί ο ναζισμός προκάλεσε τον μεγαλύτερο και καταστροφικότερο πόλεμο της ανθρωπότητας. Μπορεί κανείς να επικρίνει όσο θέλει τη Σοβιετική Ένωση – και κυρίως τη σταλινική περίοδο. Αλλά αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πώς αντιμετωπίζει και οφείλει να αντιμετωπίζει παντοτινά η ανθρωπότητα τον ναζισμό και ό,τι προκάλεσε. Ούτε κανείς μπορεί αν αγνοεί ότι η Σοβιετική Ένωση πλήρωσε ακριβά την αποφασιστική της αντίσταση στον ναζισμό και βοήθησε καθοριστικά στη συντριβή του – εκτός κι αν λυπούνται γι’ αυτό κάποιοι.

Λένε, «είναι διεθνής απομονωτισμός» η απουσία μας. Ναι, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Μας έχουν περί πολλού και θα πάθουμε τίποτα αν δεν πάμε. Αστειότητες.

Το πραγματικό σύγχρονο, επίκαιρο ερώτημα είναι εάν ο κομμουνισμός είναι εκείνος που προκαλεί πρόβλημα ή το πώς κατάντησε η Ευρώπη. Και προφανώς είναι το δεύτερο. Όσοι κόπτονται μήπως ο Τσίπρας είναι… μετενσάρκωση του… Στάλιν ας κοιτάζουν και λίγο τον προβληματισμό που αναπτύσσεται τελευταία, σχετικά με την αρνητική επίπτωση των υπέρογκων γερμανικών πλεονασμάτων στην ενωμένη Ευρώπη. Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τη μετατροπή της Ευρώπης σε Γερμανική; Κι ας αφήσουν τα υπόλοιπα στους ιστορικούς κάθε πλευράς.

Βέβαια τους βλέπει έτσι αχαμνούς πολιτικά και τους… παίζει και ο Τσίπρας. Ο οποίος άλλο που δεν θέλει να τον λένε… αριστερό, κομμουνιστή, μπολσεβίκο και τέτοια διάφορα – του φτιάχνουν την ψυχολογία. Και μάλιστα ακριβώς την ώρα που κάνει όσα δεν κατάφερε να κάνουν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και τη δημόσια περιουσία να ξεπουλήσει και τις δημόσιες δαπάνες να μειώσει και το ασφαλιστικό να πετσοκόψει και τα φορολογικά βάρη να αυξήσει και θεόρατα πρωτογενή πλεονάσματα να φέρει. Και κοινωνικές αντιδράσεις μεγάλες να μην έχει – γενικώς το όνειρο κάθε δεξιάς κυβέρνησης!

Τι κάνει λοιπόν ο Τσίπρας; Όταν βλέπει κάποιο θέμα αποπροσανατολιστικό, που λέμε, το κάνει μείζονα πολιτική υπόθεση και προκαλεί την αντιπολίτευση. Η οποία πέφτει στην παγίδα και στήνει καβγάδες για δευτερεύοντα θέματα (από τη σημαία και το άσυλο μέχρι την Εσθονία). Θέματα που στην καλύτερη περίπτωση για την αντιπολίτευση, απλώς της δίνουν αφορμές για να λέει κάτι και να περνάει η ώρα και στη χειρότερη εκθέτουν το συντηρητικό και αναχρονιστικό πρόσωπό της.

Πλακώνονται λοιπόν για το Στάλιν για να μην φανεί πολύ ότι στο μεταξύ περνάνε τα μνημονιακά μέτρα σαν τα καραβάκια το καλοκαίρι στο Αιγαίο…

eriaki23/08/201722:23

Κι όμως το θέμα της μη συμμετοχής της Ελλάδας στο συνέδριο αυτό είναι τεράστιας σημασίας!! Και δεν έχει αναδειχθεί όσο θα έπρεπε και οπως θα έπρεπε από κανέναν! Διότι αποδείχθηκε τελικά ότι έχουμε κομμουνιστική κυβέρνηση, όχι ότι δεν το ξέραμε βέβαια, αλλά τώρα έπεσαν οι μάσκες! Οι πολίτες τρομοκρατούμαστε καθημερινά από υπουργούς, βουλευτές και πολιτικά στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε δημοκρατία, ελευθερία λόγου και το κυριότερο δεν ξέρουμε αν θα έχουμε στο μέλλον και εκλογές!! Αν αυτό δεν είναι δικτατορία τότε τι είναι; Αν ετίθετο η περιπτωση κομμουνιστικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα πριν 7-8 χρόνια όλοι θα γελάγαμε! Τώρα όμως τι κάνουμε; Κλαίμε!

Απάντηση
Παντως για το ναζισμο...23/08/201721:34

Βρεθηκαν καμποσες χιλιαδες (φανατικοι) να πολεμησουν μεχρις εσχατων οταν οι σοβιετικοι πολιορκουσαν το βερολινο και ολα ειχαν ηδη χαθει, πολλοι μάλιστα μη γερμανοι των βαφεν ες ες. Για τον κομμουνισμο οταν κατερεε το '89, βρεθηκε κανεις να ριξει καμια ντουφεκια να τον υπερασπιστει;

Απάντηση
ΚΥΠΡΙΟΣ23/08/201720:44

Αν ο διάβολος είχε πρόσωπο ήταν σίγουρα σοσιαλιστικό. Εθνικό ή διεθνιστικό δεν έχει σημασία, αφού το αποτέλεσμα μετρά. Ολόκληροι λαοί μαρτύρησαν για να σπουδάζει δωρεάν ο κάθε ΚΚες ή για να αποκτήσουν ζωτικό χώρο οι ομογάλακτοι του θείου της Μελίνας σας... Τον Σεπτέμβρη του 1939 η ΣΕ εισέβαλε στην Πολωνία και την μοιράστηκε με τη Γερμανία. Η εισβολή στην Πολωνία θεωρείται ως η απαρχή του ΒΠΠ. Οι Αγγλογάλλοι κήρυξαν πόλεμο στη Γερμανία δύο μέρες μετά την εισβολή της 1ης Σεπτεμβρίου, και παρέλειψαν να το κάνουν -για λόγους που κάποτε πρέπει να εξηγήσουν- κατά των Σοβιετικών που 2 βδομάδες μετά επίσης εισέβαλαν και κατέκτησαν τη μισή Πολωνία, όπως συμφώνησαν σαν σήμερα Μολότοφ και Ρίμπεντροπ. Κατά τα άλλα προηγήθηκε στη Σ.Ε. ο λιμός των Ουκρανών και ακολούθησαν εισβολές σε Φινλανδία και Βαλτικές δημοκρατίες. Σαν ΣΗΜΕΡΑ συμφωνήθηκαν οι εισβολές, και τα θύματα δεν το ξέχασαν- εξ ου και επελέγη η σημερινή μέρα για να τιμήσουμε τους νεκρούς των δύο συμμαχικών ολοκληρωτισμών, των δύο μορφών εφαρμοσμένου σοσιαλισμού δηλαδή. Με βάση τον αριθμό θυμάτων οι κομμουνιστές σκότωσαν, βίασαν, έστειλαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, δίωκαν με βάση φυλετικά κριτήρια ΠΟΛΥ περισσότερους απ ότι οι ναζί, με μόνο "ελαφρυντικό" ότι οι ναζί έδρασαν ουσιαστικά από 1942 ως 1945 (η προηγούμενη τους δράση αφορούσε κυρίως διώξεις πολιτών τους, άρ δεν μπορούσαν να σκοτώσουν και τόσους), ενώ οι κομμουνιστές από το 1917 μέχρι σήμερα (και μόνο με βάση την αναλογία καθ έτος τους αναλογούν λιγότεροι νεκροί -δημιουργική στατιστική φυσικά). Οι αριστεροί ακόμα δεν μετανοήσατε, και θα ξαναεγκληματήσετε προφανώς. Την άλλη φορά ΟΜΩΣ δε θα σας δοθούν χάρη, συντάξεις και αξιώματα (το λάθος των εθνικιστών που ενώ σας τσάκισαν στο Γράμμο σας τα παραχώρησαν, επειδή αγαπούν τους Έλληνες και σας θεώρησαν ως τέτοιους)...

Απάντηση
Ρε γιαννη23/08/201718:37

Οταν η ελλαδα μπηκε στην,τοτε , ΕΟΚ αγαπητε γιαννη αποδεχτεικε καποια πραγματα. Ψαξτο λιγο και θα δεις τι σχεση εχει η προτροπη των εσθονων ( οι βλακειες τους) με αυτα που υπεγραψες. Και θυμισου: την υπογραφη σου και την .... να προσεχεις που την βαζεις, η τοτε εβλεπες μονο τα πακετα ντελορ, πασοκε μου; Γραφεις: "με την αρνητική επίπτωση των υπέρογκων γερμανικών πλεονασμάτων στην ενωμένη Ευρώπη"... και σε ρωτω: τι ακριβως πιστευεις οτι πρεπει να γινει; 1) να βομβαρδισουμε την φρανκφουρτη και το μοναχο; 2) να απαγορευθει (απο ποιον; τον νταουλιερη;) στους γερμανους να παραγουν 3) οι γερμανοι να υποχρεωθουν να εγκαταλειψουν την προκοπη τους ωστε να ερθουν στο δικο μας επιπεδο; ( 30 εκατομ. Στο δημοσιο στην ξαπλα, ... καπως ετσι η 4) κανοντας ενα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ το οποιο θα το κερδισεις με 62+% και θα αποχαιρετισεις τας ευρωπας χτυπωντας στο συνταγμα τα νταουλια να χορευουν τσιφτετελουχτεν οι γερμαναραδες; δεν εχεις ουτε φιλοσοφια ουτε καν ιδεολογια ουτε τιποτα. Εισαι απλως ενας πασοκος. Τα κουμουνιστικα αστα για τους κκεδες, αυτοι ξερουν καλυτερα.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία