Η Ζωή
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Η Ζωή

Η Ζωή  των αντιφάσεων. Των ατελείωτων  αντιφάσεων. Η Ζωή  των  δεκαέξι χρόνων 

Η Ζωή, η θυγατέρα  του  στρατηγού. Η Ζωή της πασαρέλας.Η Ζωή  της κινηματογραφικής οθόνης. Ο εύκολος ανήφορος.  Ο θριαμβευτικός «Κατήφορος». Το φρέσκο   κορμί. Το λαχταριστό  κορμί. Το ατίθασο  πνεύμα. Ο πειρασμός. Το δόλωμα. Ο  οργανωμένος εγκέφαλος. Η ταραχή.  Το «φονικό  όπλο». Το σκεπτόμενο «φονικό όπλο»

Η  ελληνική παραλλαγή της Μπριζίτ Μπαρντό. Η  κόλαση και ο παράδεισος μαζί. Η Εύα.  Η  Εύα, ο   φονιάς   της «γατούλας». Η Εύα, ο πονοκέφαλος της Αλίκης. Η Αλίκη  της οικογένειας. Η  Αλίκη το ναζιάρικο «κατοικίδιο» της μεταπολεμικής, μικροαστικής Ελλάδας.  Η Ζωή,  το θηλυκό  για κάθε εποχή.  Η Ζωή του  ευρωπαίου Καραμανλή. Της  εξωστρέφειας. Του παράνομου έρωτα. Των  φαντασιώσεων. Των ανομολόγητων επιθυμιών. Της Ελλάδας των  δύο ταχυτήτων. Είμαι   μαζί  σου.  Είμαι ανεξάρτητη. Είμαι  εδώ. Είμαι εκεί. Είμαι  το ρίσκο. Είμαι το  «τώρα». Είμαι το σήμερα.  Είμαι αυτή  η στιγμή. Είμαι καρφωμένη  στο μυαλό  σου. Είμαι ο  κατακτητής!

Είμαι ο   ερωτικός ιμπεριαλιστής. Κάθε αρσενικής «πατρίδας». Κάθε σπιθαμής. Κάθε κοινωνικής καταγωγής.  Είμαι η  αυταπάτη  σου. Η  ψευδαίσθησή σου. Η  ουτοπία σου. Η προσωρινή Πύρρειος νίκη σου.  Εγώ  διαλέγω. Εσύ ακολουθείς. Εγώ θα μείνω.  Εγώ  θα φύγω. Εγώ θα πάρω. Εγώ θα κερδίσω. Εγώ θα σε στείλω. Εγώ  την καρδιά και το  σώμα σου θα  χειραγωγήσω. Εγώ θα σε «κουρδίσω». Εγώ, προσωρινά, θα σε αποκτήσω!

Κλείσιμο
Η Ζωή  της εικόνας.  Η Ζωή των   βλεμμάτων. Η  Ζωή των    γυμνών  ιδρωμένων σωμάτων. Η Ζωή των μετακινήσεων. Η Ζωή των αποδημητικών ιπτάμενων πλασμάτων. Η Ζωή του Αλέξανδρου. Η Ζωή της αντισυμβατικής συνύπαρξης. Της ανεξάρτητης  σχέσης. Της εξάρτησης αλλά και της απεξάρτησης. Ταυτόχρονα  εξαρτημένη και ενεξάρτητη. Η Ζωή του  δράματος. Του προσωπικού  δράματος, Της  αγωνίας. Του θεάτρου. Της αδιάλειπτης  παρουσίας.  Η Ζωή της πολιτικής!

Η Ζωή της επίθεσης. Της μεταμόρφωσης. Της εμβληματικής παρουσίας. Η   Ζωή  της κρυφής κραυγής. Του  γκράφιτι των  Εξαρχείων «κουφάλα  νεκροθάφτη  δεν  θα πεθάνουμε ποτέ». Τη  μια στιγμή το  πίστευε  την άλλη το κορόιδευε. Το πίστευε επειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο  σπίτι ενός  στρατιωτικού. Το πίστευε επειδή από τον Στρατηγό εκτοξεύτηκε στον Τένεσι  Ουίλιαμς και τον Εντουαρντ Αλμπι. Το κορόιδευε επειδή διαρκώς κρυφάκουγε το  χτύπημα   του Αδη!


Zoe you  beat  them All.  Οπως  θα  έλεγαν και στο  Χόλιγουντ. Ζωή  τους κέρδισες όλους. Τους κατέκτησες όλους. But Zoe   you  can’t beat Time.  Αλλά Ζωή  δεν μπορείς να  νικήσεις τον Χρόνο. Η Ζωή της φθοράς. Η Ζωή  της μονόδρομης πορείας. Η Ζωή  της μοναδικής  δημοκρατικής διαδρομής. Η  Ζωή  του θανάτου. Η Ζωή  δεν είναι αθάνατη. Αλλά  κόβω το σβέρκο μου, τα ίχνη της  θα εξακολουθούν να στοιχειώνουν  τα πιο  ανεξίτηλα και κολασμένα όνειρά μου!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα