Η Σχολή Βαρουφάκη κι ο βωμός της Ιφιγένειας
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Η Σχολή Βαρουφάκη κι ο βωμός της Ιφιγένειας

Υπάρχουν ορισμένοι πολιτικοί, που δεν μιλούν με τη λογική.

Δεν τους νοιάζει αν συμφωνεί η κοινωνία με αυτά που λένε. Το μόνο που τους νοιάζει, είναι να είναι ευχαριστημένος ο αρχηγός τους. Διότι εκείνος μοιράζει τις καρέκλες και τα πόστα. Και θεωρούν οτι με το να εμφανίζονται “βασιλικότεροι του Βασιλέως” έχουν τη θεσούλα τους διασφαλισμένη.

Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί. Και δεν θα μπορούσαν να λείπουν κι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ο φανατισμός κι ο κομματικός πατριωτισμός βρίσκεται πολύ ψηλά στα κριτήρια επιλογής των στελεχών, αλλά και των υπουργών.

Πρώτος διδάξας ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Με τις θεωρίες του και τα σηκωμένα δάχτυλα στον Σόιμπλε, κατόρθωσε να κερδίσει την εύνοια του Αλέξη Τσίπρα και να μεταβληθεί από τηλεσχολιαστή σε κορυφαίο υπουργό μέσα σε λίγους μήνες.

Κλείσιμο
Ακολούθησαν μια σειρά από μιμητές του Βαρουφάκη που έκαναν καριέρα με τη προκλητικότητά τους.

Γιάννης Μπαλάφας, Παύλος Πολάκης και τώρα τελευταία μπήκε στο χορό κι ο Κώστας Γαβρόγλου.

Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε σχολή η προκλητικότητα. Όσο πιο προκλητικός γίνεται κάποιος τόσο πιο ψηλά ανεβαίνουν οι πολιτικές μετοχές του. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν όσοι το κάνουν...

Τελευταίος φαίνεται πως στη “Σχολή Βαρουφάκη” προσχώρησε κι ο Σταύρος Κοντονής που μέσα στο καλοκαίρι καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ξεπεράσει όλους τους άλλους.

Πρώτα επιτέθηκε στους δικαστές, επειδή δεν αποφυλάκισαν την Ηριάννα όπως είχε διατάξει με δηλώσεις του, αλλά κι επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας τόλμησε να κηρύξει παράνομο τον έλεγχο φορολογικών υποθέσεων πέραν της δεκαετίας.

Στη συνέχεια μίλησε για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, όταν οι πυρκαγιές έπληξαν και την εκλογική του περιφέρεια.

Για να καταλήξει στην περίφημη δήλωση “αμνηστίας” των κομμουνιστικών καθεστώτων που έχει εξοργίσει ακόμη και τους κυβερνητικούς εταίρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και γι αυτό ανταγωνίζονται διάφοροι σύντροφοί του, ποιος θα τον υπερασπιστεί με μεγαλύτερο πάθος.

Ιδού λοιπόν γιατί ακούμε τελευταία όλες αυτές τις ανοησίες, πότε για την Ελληνική σημαία και πότε για τον Στάλιν.

Διότι υπουργοί και βουλευτές έχουν ξεκινήσει έναν ανταγωνισμό κομματικού πατριωτισμού, επειδή διαβάζουν στις εφημερίδες πως πλησιάζει ανασχηματισμός.

Επειδή πιστεύουν, πως όσο η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ “βαράνε” έναν υπουργό, τόσο πιο ισχυρός και ακλόνητος γίνεται.

Επειδή ο πρωθυπουργός και η ηγετική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν χωνεύουν την αντιπολίτευση και τα “συστημικά” ΜΜΕ.

“Χτυπούν τα κόμματα κι οι εφημερίδες τον Γαβρόγλου; Ε, δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε” σκέφτεται ο Γαβρόγλου, πως θα σκέφτεται ο Τσίπρας.

“Βαράνε τα κανάλια τον Κοντονή; Ε. Δεν μπορούμε να αγγίξουμε τον Κοντονή” σκέφτεται ο Κοντονής.

Μόνο που τους διαφεύγει μια βασική λεπτομέρεια: Αν κάποτε γίνει ανασχηματισμός, αυτός που θα φαγωθεί πρώτος, θα είναι αυτός που θα έχει εξοργίσει περισσότερο την κοινή γνώμη. Έτσι σκέφτονται οι πρωθυπουργοί κι όταν σχεδιάζουν ανασχηματισμό. Ξεκινούν πρώτα από την “Ιφιγένεια” που θα θυσιάσουν, για να εξευμενίσουν την κοινωνία.

Κι ενώ έπαιζαν στον τελικό ο Πολλάκης με τον Γαβρόγλου, μπήκε στην διεκδίκηση του βωμού κι ο Κοντονής...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ