Η οικονομία- ζόμπι και η ιδεολογική βλακεία του Σύριζα
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Η οικονομία- ζόμπι και η ιδεολογική βλακεία του Σύριζα

Όσες φωτογραφίες κι αν βγάλει ο Τσίπας, με το βλέμμα του ηγέτη που κοιτά με αγωνία τα καμμένα, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομία- ζόμπι που έχει δημιουργήσει. 

Άργησε ο έγκλειστος του Μαξίμου να επαναφέρει την οικονομία και τώρα θα πληρώσει τα επίχαιρα των επιλογών του. Ενώ περίμεναν ανάπτυξη 2,7% για το 2017, η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 1,5% , άντε 1,8% εξαιτίας της κεκτημένης ταχύτητας του Τουρισμού. Ίσα που πηγαίνει το καράβι, αν δεν υπήρχε ο Τουρισμός. 

 Για την διαφορά που προκύπτει, η μισή θα καλυφθεί με μέτρα, και η μισή με συγκράτηση δαπανών. Γιατί, όμως, η οικονομία απέκτησε χαρακτηριστικά ζόμπι ; Το ποιός πληρώνεται στην Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.  Ας πάμε στο Δημόσιο τομέα.

 Για παράδειγμα. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας θα λάβουν μπόνους για να τελειώσουν τις διαδικασίες 63 χιλ. συντάξεων. Μπόνους θα λάβουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα δεχθούν να αξιολογηθούν. Ποιοι δεν θα πληρωθούν ; Οι πυροσβέστες ( Μόνιμοι, εποχικοί, πενταετείς) που κατέγραψαν υπερωρίες και εργάστηκαν με αυτοθυσία δεν θα λάβουν μπόνους. Η διακυβέρνηση συνοθύλευμα Σύριζα – ΑΝΕΛ δήλωσε διά του Τσίπρα, ότι, “ Είμαστε ευγνώμονες”. Η ευγνωμοσύνη δεν θα διαρκέσει για πολύ και θα αντιμετωπίσει την οργή. Ο ήρωας του Στάρ Τρέκ Εμίνιαρ – Τσίπρας ( σ.σ κατά τον Βαρουφάκη ) άργησε και παρά την “έξοδο” στις αγορές, μοιράζει βοηθήματα, μπόνους, επιδόματα. Οι τράπεζες, όμως, αντί να εκκινήσουν την οικονομία με δάνεια ασχολούνται με τις κατασχέσεις λογαριασμών και τα NPLS. 

Κλείσιμο
Όσο περισσότερο ο Τσίπρας αργεί και δεν δημιουργεί  συνθήκες ανάπτυξης, μειώνοντας το δημόσιο και δίνοντας ευκαιρίες για επενδύσεις, τόσο περισσότερο η οικονομία και οι επιχειρήσεις θα μοιάζουν με ζόμπι.         

Ούτε ο Μαδούρο δεν θα εκπονούσε τέτοια οικονομική πολιτική  ζόμπι. Να κατάσχεις καθημερινά 1000 λογαριασμούς από ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν και από την άλλη πλευρά αυτοί που δέχονται υψηλότατα βοηθήματα ( Βλέπε λ.χ ασφαλιστικό ταμείο στην Αγροτική Τράπεζα ) να απαιτούν τροπολογία για να  μην πληρώσουν φόρους. Αν αυτό δεν είναι οικονομία- ζόμπι, τι ακριβώς θα είναι ;

Κι όλα αυτά πριν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί.   
 Το γελοίο της υπόθεσης  είναι ότι, οι σύμβουλοι του Τσίπρα ντύνουν την πολιτική – ζόμπι με  ιδεολογικές βλακείες  μιλώντας για “κοινωνικό διπολισμό.” που αντικατέστησε τον δικομματισμό. ( Α. Κοτσακάς)

Όπως λέει, από τη μια πλευρά είναι “η ελιτ, το λούμπεν προλεταριάτο, η ηγεμονεύουσα τάξη που χάνει τα προνόμια”και από τη άλλη αυτοί που ενδιαφέρονται για το κοινωνικό κράτος, την Δημοκρατία, τα κοινωνικά δικαιώματα. Τι να απαντήσεις, όμως, σ έναν που γαλουχήθηκε μέσα σ ότι χειρότερο ανέδειξε αυτή η χώρα τα τελευταία χρόνια ; Στην ιδεολογική βλακεία, δεν μπορείς να απαντήσεις. Άλλωστε ο Λεμπέσης τους έχει απαντήσει επαρκώς.    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK