Η Ελλάδα καίγεται μα καρφί δεν τους καίγεται...
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Η Ελλάδα καίγεται μα καρφί δεν τους καίγεται...

Στις τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έκανε κάθε μέρα δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας την καταστροφή, ως "έγκλημα διαρκείας που έκανε στάχτες και το δικομματικό μοντέλο προστασίας των δασών με τις ψηφοθηρικές παροχές σε βάρος του περιβάλλοντος".

Αυτές τις ημέρες, ήρθε δυστυχώς η ώρα να καταλάβει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, πως άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη. Και μάλιστα με μια βασική διαφορά: Πως οι σημερινοί είναι και άφαντοι...

Καιγεται και παλι η Αττικη, αλλα ο πρωθυπουργος ειναι αφαντος. Παρων ειναι μονο στο twitter. Αφαντος ειναι ο αρμοδιος υπουργος Προστασιας του Πολιτη Νικος Τοσκας, η περιφερειαρχης Αττικης Ρενα Δουρου, κι ολοι οι αλλοι που τοσα χρονια στην αντιπολιτευση κουνουσαν το δαχτυλο στους κυβερνωντες, οταν τολμουσε κανεις να ψελλισει πως οταν φουντωσει η φωτια και φυσαει πολυ, μονο τις πρωτες ωρες μπορεις κατι να προλαβεις.

Κανεις δεν υποστηριζει πως εχει αμεσες ευθυνες ο ιδιος ο πρωθυπουργος επειδη καηκε φετος η Μανη, τα Κυθηρα, η Ζακυνθος κι η Αττικη. Αλλα εχει ευθυνη που δεν εχει ακομα ξηλωσει τον ανεκδιηγητο υπουργο του, ο οποιος, μηνες τωρα που η πυροσβεστικη του μιλουσε για μετρα αντιπυρικης προστασιας, εκεινος τους απαντουσε με απειλες και ψευτομαγκιες, αλλα και με κατι φιλοδοξα σχεδια για ηλεκτρονικο συντονισμο των πυροσβεστικων οχηματων και για εποπτεια των δασων μεσω drones. Εχει ευθυνη ο κ. Τσιπρας, που δεν εχει ακομα τραβηξει το αυτι της Δουρου για την πληρη ανυπαρξια της περιφερειας Αττικης στην αντιπυρικη προστασια της πρωτευουσας.

Κλείσιμο
"Ασε υπουργε μου τα drones και τις ...διαστημικες υπηρεσιες και κοιταξε να παρουμε κανενα ανταλλακτικο για τα οχηματα και να νοικιασουμε κανενα αεροπλανο" ελεγαν στον Τοσκα οι επιτελεις της πυροσβεστικης, αλλα εκεινος τους ελεγε θεωριες.

Διοτι στη θεωρια, οι ΣΥΡΙΖΑοι ειναι αχτυπητοι. Αλλα κι οι κανονες στη πυρκαγια ειναι αμειλικτοι. Την φωτια μπορεις να την προλαβεις μονο αν την αντιμετωπισεις στην αρχη. Και για την προλαβεις στην αρχη, θα πρεπει να διασφαλισεις τα αναγκαια μεσα νωρις, κι οχι να αναλωνεσαι μονο σε επικοινωνιακες επισκεψεις στη βαση των πυροσβεστικων αεροσκαφων αλα μπρατσετα με τον πρωθυπουργο και να κανεις αστειακια, χωρις να ακους τι σου λενε οι πυροσβεστες.

Ειπαμε: Τα ιδια εκαναν κι οι προηγουμενοι. Αλλα εκεινοι τουλαχιστον οταν ξεσπαγαν οι πυρκαγιες το καλοκαιρι, διεκοπταν τις διακοπες τους κι ετρεχαν επι τοπου μηπως και σωσουν κατι την τελευταια στιγμη. Μπορει να ηταν αστοχα αυτα που ελεγε ο Πολυδωρας για τον στρατηγο Ανεμο και τις "ασυμμετρες απειλες" αλλα ειχε το θαρρος να τα πει μπροστα στη καμερα, εχοντας πισω του τα αποκαϊδια.

Ενω οι σημερινοι -πλην της Δουρου που τουλαχιστον πηγε στις φωτιες- παραμενουν κρυμμενοι και κανουν τις ιδιες δηλωσεις απο το twitter. Κι ορισμενοι απο αυτους, δεν μπηκαν καν στον κοπο να διακοψουν τα μπανια του δεκαπενταυγουστου, γιατι παριστανουν οτι νοιαζονται, αλλα στην πραγματικοτητα δεν νοιαζονται. Η μαλλον νοιαζονται μονο για την προστασια του προφιλ τους και γι αυτο κρυβονται. 

Μπορει η Ελλαδα να καιγεται, αλλα των ιδιων ουτε καρφι δεν τους καιγεται. Θα βγει και παλι κανενας εξυπνακιας και θα πει καμια χοντραδα τυπου Κοντονη και Πολακη για "οργανωμενα σχεδια και για τη μανια της φυσης οπου ο ανθρωπος δεν μπορει να κανει τιποτα". 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ