Όλοι στρατοδικείο
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Όλοι στρατοδικείο

Ατελείωτη η κοριοβαρουφακειάδα. Ατελείωτη και ανελέητη. Ατελείωτη με τις πάσης φύσεως λεπτομέρειες. Που είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν κι άλλες.

Και ανελέητη με χαρακτηρισμούς διαπόμπευσης, επιπέδου σούργελου στον διεθνή Τύπο, του είδους «ανεπρόκοπος ο Τσίπρας». Εκ του «προκομμένου» Yanis. Είπε ο γάιδαρος τον άλλον γάιδαρο κεφάλα!

Το αφήγημα του καλοκαιριού. Το σκάνδαλο της παρασκηνιακής συνωμοσίας. Το πιο γαργαλιστικό πολιτικό θρίλερ των τελευταίων ετών. Με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Με αρχηγό και καρπαζοεισπράκτορα τον Αλέξη. Και με κομπάρσους όλα τα εκλεκτά μέλη της παρέας!
Επομένως, συμφωνώ και πλειοδοτώ με την προτροπή του «προκομμένου» Yanis Varoufakis. Φυσικά να ψηφιστεί και να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή. Και όλοι οι ένοχοι να καταλήξουν σε Εδικό Δικαστήριο. Καλύτερα σε Στρατοδικείο!

Επομένως, να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή και στη συνέχεια Ειδικό Δικαστήριο και για τον Γιώργο Παπανδρέου. Που έστειλε τη Σωρρακώσταινα, αδιάβαστη, στη θανάσιμη αγκαλιά της τρόικας. Και που στη συνέχεια σχεδίαζε να οργανώσει δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Ευρωζώνης προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και πολλών σεισμικών δονήσεων στη σχέση μας με τις αγορές.
Κλείσιμο

Το ίδιο να συμβεί και για τον Κωστάκη Καραμανλή. Που κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του κατάφερε να διπλασιάσει το χρέος. Από 170 στα 320 δισεκατομμύρια. Το ίδιο να συμβεί και με την «εγκληματική» καθυστέρηση του Γιώργου Αλογοσκούφη. Που ενώ το σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες, εκείνος -του Χάρβαρντ μάλιστα- με πρόσχημα την απογραφή ροκάνιζε χρόνο πετώντας την μπάλα στις εξέδρες. Το ίδιο και με εκείνους που με τη βοήθεια του blanco «διόρθωναν» τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας!

Σε Ειδικό Δικαστήριο και ο Κώστας Σημίτης. Οχι μόνο για τη μεγαλοπρεπή φούσκα του Χρηματιστηρίου, αλλά επειδή εγκατέλειψε τα αποθεματικά της χώρας στις βουλιμικές ορέξεις του Ακη Τσοχατζόπουλου και πολλών άλλων. Αντε να μην ανοίξω το στόμα μου!
Σε Ειδικό Δικαστήριο και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Που εν μια νυκτί κατάφερε το ακατόρθωτο: να διοριστούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι στο Δημόσιο. Το ίδιο και με τους κομμουνιστές του Περισσού. Που οι «πρόγονοί» τους αποφάσισαν τον εμφύλιο πόλεμο του 1946 και έτσι κατάφεραν να στείλουν στον τάφο πάνω από 60.000 πολίτες και ταυτόχρονα να μετατρέψουν την Ελλάδα σε κρανίου τόπο!

Εμεινε κανείς; Φυσικά. Ο Ζαχαριάδης, ο Παπάγος, ο «εθνάρχης» Κώστας Καραμανλής και ο «αποστάτης» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δυστυχώς, άπαντες νεκροί!

Οσο πιο πίσω τόσο περισσότερους «εγκληματίες» συναντάω και καταδικάζω. Δεν υπάρχει ούτε μισός πρωτοκλασάτος πολιτικός που να είναι αθώος σε αυτό το έγκλημα. Το οικονομικό και διαχρονικό. Ασε εκείνους τους αγρότες που κατασπατάλησαν πλήθος επιδοτήσεων σε τζιπάρες, στριπτιζάδικα και Ρωσίδες. Να ανοίξουν τα κιτάπια, να αναρτηθούν ονόματα και χρηματικά ποσά επιδοτήσεων και να εξεταστεί η πορεία του χρήματος. Πόσα πήρες, τι τα έκανες, πού τα έφαγες. Φέρ’ τα πίσω, αλλιώτικα διαπόμπευση, δήμευση περιουσίας και φυλακή!

Αν δηλαδή καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας, και καλά κάνουμε, το επιτελείο των «συντρόφων» που συνωμοτούσαν για την έξοδο από την Ευρωζώνη και την καταστροφή, τότε πόσες ροπαλιές και καταδίκες πρέπει να πέσουν στις κεφαλές όλων αυτών των πολιτικών που μας έχουν καταδικάσει διά βίου στην εξορία φτωχοποίησης, απελπισίας, τρόμου και ενίοτε αυτοκτονίας; Ουδείς αθώος. Είναι χαϊβάνι εκείνος που πιστεύει ότι η πολιτική αποτελείται από καλούς, κακούς και άσχημους. Και είναι χαϊβάνι επειδή μπερδεύει την πολιτική με το θρυλικό σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ