Και ο Ρέτσος θέλει τον... Γερμανό του
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Και ο Ρέτσος θέλει τον... Γερμανό του

Tη μεταγραφική μπάνκα στον αέρα ετοιμάζεται να τινάξει ο Ολυμπιακός και ο Παναγιώτης Ρέτσος. 

Η Λεβερκούζεν-”απσιρίνες” θέλει τον παίκτη διακαώς και ανεβάζει συνεχώς την προσφορά της η οποία πλέον αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος βγήκε από τις ερυθρόλευκες Ακαδημίες, πέρσι. Τον πίστεψε ο Μπέντο, τότε προπονητής των Πειραιωτών και του έδωσε την ευκαιρία. Και εκείνος όχι μόνο την άρπαξε από τα μαλλιά, όχι μόνο καθιερώθηκε στην 11άδα των πρωταθλητών Ελλάδος αλλά θα φέρει στα ταμεία ένα τεράστιο ποσό για Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Στο σημείο αυτό αρχίζει η διελκυστίνδα επιχειρημάτων για το αν θα πρέπει να δοθεί ο παίκτης τώρα ή του χρόνου. Ακούγονται απόψεις του στυλ “να μείνει άλλον έναν χρόνο στο Λιμάνι γιατί αν φύγει τώρα θα καεί στο απαιτητικό γερμανικό πρωτάθλημα”. Άλλοι τονίζουν ότι ο Ολυμπιακός θα αποδυναμωθεί στη θέση αυτή του στόπερ και ότι δεν είναι δυνατόν μόλις βγάζει έναν καλό παίκτη να τον πουλάει γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα φτιάξει ομάδα.
Το θέμα βέβαια είναι ότι καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να πει όχι σε μια τέτοια προσφορά. Τουλάχιστον όχι εύκολα. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το σερί πώλησης παικτών του οποίους αναδεικνύει εκείνος και μετά γίνονται περιζήτητοι στην Ευρώπη. Είναι ένα επίτευγμα αυτό για ελληνική ομάδα και οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να αλλάξουν ρότα. Ήταν ένας στόχος που επετεύχθη.

Παλιά θαυμάζαμε την Πόρτο, τον Άγιαξ και άλλες ομάδες που έβγαζαν ποδοσφαιριστές και τους πουλούσαν. Κάναμε λόγο για το επίπεδο οργάνωσής τους, κυρίως στις Ακαδημίες, και σιχτιρίζαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί είναι...”χύμα”. Και φθάσαμε στο σημείο μία ελληνική ομάδα να εξάγει ποδοσφαιριστές. Και τώρα που έγινε η αρχή, κατακρίνουμε. “Παράλογόοοο”.

Όσο για τον ίδιο τον παίκτη, το να μείνει άλλον έναν χρόνο στον Πειραιά μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. Υπάρχει το ρητό στη βράση κολλάει το σίδερο αλλά και το όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Διαλέγεις και παίρνεις.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους οι Γερμανοί δεν είναι...χθεσινοί. Τα έχουν λάβει όλα αυτά υπόψη τους και για αυτό δίνουν 16 εκατομμύρια. Πιστεύουν στον παίκτη και είναι σίγουρο ότι θα τον βελτιώσουν. Δεν θα τον αποκτήσουν για να τον κάψουν μέσα σε λίγους μήνες.
Ίσως και ο Ρέτσος να θέλει τον...Γερμανό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ