Στο διχασμένο τους μυαλό...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Στο διχασμένο τους μυαλό...

Πρέπει να το παραδεχτούμε: Αυτή η κυβέρνηση ξέρει να διχάζει. Ό,τι και να έχει κάνει από το 2015 μέχρι σήμερα έχει διχάσει την κοινωνία. Από τους γερμανοτσολιάδες (πριν την πρώτη νίκη) μέχρι την κλήρωση για τη σημαία (αυτό το καλοκαίρι) έχουν μεσολαβήσει δύο μνημόνια, νέοι φόροι και περικοπές σε κοινωνικό κράτος, μισθούς και συντάξεις, αλλά στο facebook οι Έλληνες μαλώνουν για το αν ένας μέτριος μαθητής έχει δικαίωμα να κρατά τη σημαία. 

Σε μία πρωτοφανή επίδειξη βλακείας από ορισμένους, που θέλουν να το παίξουν έξυπνοι και εναλλακτικοί. Ορισμένοι, μάλιστα, κάνουν παραπομπές σε αγώνες και θυσίες (πχ, «δεν χύνουν μόνο οι άριστοι το αίμα τους για την πατρίδα»), θυσίες που σε άλλες περιπτώσεις οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει «άσκοπες» και... «ταξικές»! Και τους αγώνες... ιμπεριαλιστικούς. Με τσιτάτα του τύπου... «γιατί να πεθάνω εγώ για τον πλούσιο». Όπως έγραφαν το καλοκαίρι του 2015 «τι να τις κάνουμε τις τράπεζες, δεν έχουμε καταθέσεις». 

Προς φίλους στο facebook: Όχι άλλο κάρβουνο! 

Και από όσους υποστηρίζουν τους άριστους και από όσους υποστηρίζουν την κλήρωση το ζητάω. Δε γίνεται σε αυτή τη χώρα όλα τα πράγματα να καταλήγουν σε αντιπαράθεση τύπου «Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός». Το αν θα γίνονται παρελάσεις, τι μορφή θα έχουν και το ποιος/ποια θα κρατά τη σημαία είναι θέμα συζήτησης με βάση τα θέλω της κάθε κοινωνίας. Τις ιστορικές της καταβολές και τους στόχους της για το μέλλον. Σοβαρής συζήτησης στη Βουλή, τα ΜΜΕ, σε συνέδρια και στα κοινωνικά δίκτυα.

Κλείσιμο
Και στον κατάλληλο χρόνο: Όχι όταν βρέχει μνημόνια.

Η πρακτική της κυβέρνησης είναι μια κακή επιλογή που έχει λογική μόνο για την ίδια. Βάζει φωτιά για να κρύψει τη «ληστεία», φωνάζει λύκος για να δικαιολογήσει τις απώλειες που η ίδια προκάλεσε στο κοπάδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αντιπολιτεύεται σύμβολα και θεσμούς (τη σημαία, τη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ) χωρίς σχέδιο και στόχο για τη χώρα. Κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή, όταν επέλεξε ως συνοδό στο ταξίδι της εξουσίας το κόμμα των ΑΝΕΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανιστεί ως αντιεξουσιαστής στην εξουσία (που έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου) την ώρα που όλες του οι πολιτικές ακολουθούν το δόγμα «εξουσία για την εξουσία». Τι να θυμηθεί κανείς; Το «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν»; Το «κερδίσαμε τις εκλογές, αλλά όχι το κράτος και την εξουσία»; Οι άνθρωποι το λένε ανοιχτά. Καλό θα είναι λοιπόν όλοι όσοι δεν έχουν συμφέρον ή απωθημένα να κλείσουν για λίγο τα κοινωνικά δίκτυα και να κάτσουν να σκεφτούν: Πού πάμε; Πού μας οδηγούν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK