Σαν τον ψευτοθόδωρο
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Σαν τον ψευτοθόδωρο

Εκεί που  σταματάει η λογική, μάλλον αρχίζει ο Τσίπρας και η παρέα του. Αυτό φυσικά δεν θα ήταν άξιο σχολιασμού και προσοχής,, αν ο συγκεκριμένος δεν ήταν πρωθυπουργός και η παρέα του υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

Στην προχθεσινή του συνέντευξη στον  Guardian, o Ελληνας πρωθυπουργός παρουσίασε ένα πραγματικά ακλόνητο επιχείρημα. “Πολλοί πολίτες μπορεί να μας θεωρούν ψεύτες αλλά κανείς κλέφτες γιατί δεν βάλαμε το δάχτυλο στο μέλι...” Με άλλα λόγια, παραδέχεται πως έχει φλομώσει στο ψέμα ένα ολόκληρο λαό αλλά αυτό είναι πταίσμα κατά την άποψη του και ανάξιο συζήτησης γιατί δεν  είναι και κλέφτης!  Λες κι αν αυτός και η παρέα του ήταν, θα το ομολογούσε σε μια συνέντευξη όπως έκανε για το ψεύτης.

Ειλικρινά με ξεπερνά αυτή η κυνική αυθάδεια . Όταν αυτοί οι άνθρωποι, έχουν προσθέσει μέσα σε 2,5 χρόνια, τόσα δεινά στη χώρα και στους πολίτες, βγαίνουν με τόσο θράσος και τέτοια άνεση σαν να πρόκειται  για το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο, να ομολογούν ότι είχαν αυταπάτες και  πως  είπαν ψέμματα στο λαό λόγω ..απειρίας και λάθος εκτιμήσεων της κατάστασης.

Να υποθέσουμε  πως τώρα που έμαθαν και απέκτησαν πείρα στο κεφάλι του κασίδη δεν μας λένε πια ψέματα; Πολύ αμφιβάλλω καθώς όταν μια παρέα από τις σχολικές καταλήψεις, τους τσαμπουκάδες στα πανεπιστήμια και στα πεζοδρόμια και την ανέξοδη μπουρδολογία σ' ενα μικρό κόμμα της αριστεράς, καταφέρνει να αναρριχηθεί και να καταλάβει  την εξουσία της χώρας, στηριγμένη πάνω σε ψέμματα, αυτά έχουν γίνει, δευτέρα φύσις. Το χειρότερο δε γι αυτούς είναι πως ακόμα κι αν τους ξεφύγει καμιά αλήθεια κανείς πλέον δεν θα πιστέψει.
Τελευταίο παράδειγμα η περίφημη έξοδος στις αγορές. Βγήκαν με τα περίφημα non papers  λες  και τρέμουν τις επίσημες ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου, και θριαμβολογούσαν για το πόσο επιτυχής ήταν η έκδοση του ομολόγου.
Κλείσιμο

 Όταν όμως οι ειδικοί που ξέρουν να μετρούν  και να συγκρίνουν, βγήκαν και μας είπαν πως θα το πληρώσουμε ακριβότερα απ' ότι το ομόλογο Σαμαρά, δεν βρήκαν να πουν κουβέντα. Όταν ο Σόιμπλε διεμήνυσε πως το κλειδί δεν είναι αυτή η απόλυτη ελεγχόμενη και προστατευμένη έξοδος στις αγορές αλλά το πόσο γρήγορα θα κλείσει κι αν κλείσει η τρίτη αξιολόγηση που ξεκινά τον Σεπτέμβριο και πάλι έκαναν πως δεν άκουσαν, συνεπαρμένοι από τα νταούλια και τους ζουρνάδες των αγορών! Όπως κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε με όσα βγάζει στη φόρα στο βιβλίο του ο Βαρουφάκης. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και καμιά διάψευση για όσα υποστηρίζει το  πρώην κυβερνητικό asset. Προφανώς γιατί ο ψεύτης δεν μπορεί να κατηγορήσει άλλον ως  μεγαλύτερο ψεύτη, τη στιγμή μάλιστα που αυτός ισχυρίζεται πως έχει τα πάντα μαγνητοφωνημένα. Και το ερώτημα για όλους εμάς, είναι  τελικά με αυτούς τους τύπους που τελειώνει το ψέμα και που αρχίζει η αλήθεια με την οποία έχουν πάρει διαζύγιο παιδιόθεν;

Αλλά όπως είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν :  “Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.”

Οι δε μέθοδοι δημιουργίας συνεχώς  εχθρών συνήθως φέρνουν τα εντελώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να καταφέρεις να στρέψεις τους πάντες εναντίον σου όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση της αριστεράς που οχυρωμένη πίσω από τους 153 βουλευτές, δίνει την ύστατη μάχη παραμονής στην εξουσία με όλα τα μέσα,  θεμιτά και αθέμιτα, θεσμικά και παραθεσμικά, κρατικά και παρακρατικά, αδιαφορώντας για το κακό που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν στη χώρα και στους πολίτες , ακόμα και σε αυτούς που είχαν την αυταπάτη πως αυτοί είναι καλύτεροι από τους άλλους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ