Bravo Colonelo
Λέανδρος Ρακιντζής

Λέανδρος Ρακιντζής

Bravo Colonelo

Στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο των χαρακωμάτων γίνονταν έφοδοι πεζικού με επικεφαλής αξιωματικούς για την κατάληψη των εχθρικών θέσεων. 

Στο μέτωπο μεταξύ Ιταλίας και Αυστροουγγαρίας στο Τρεντίνο διατάχθηκε ένα ιταλικό σύνταγμα να επιτεθεί κατά των αυστριακών θέσεων. Ο Ιταλός συνταγματάρχης, που ηγείτο της επιθέσεως βγήκε πρώτος απ’ τα χαρακώματα κρατώντας το πιστόλι του και έτρεχε εναντίον του εχθρού φωνάζοντας Avanti για να τον ακολουθήσουν οι στρατιώτες του, αλλά αυτοί έμειναν στα χαρακώματα και τον επευφημούσαν φωνάζοντας Bravo Colonelo.

Το θέαμα ήταν τραγικά ηρωϊκό και ταυτόχρονα γελοίο, ένας μεσήλικας αξιωματικός να τρέχει σε ώρα μάχης μόνος του στη νεκρή ζώνη επιτιθέμενος εναντίον των εχθρών φωνάζοντας Avanti  υπό τις ζητωκραυγές των στρατιωτών του. Η φράση Bravo Colonelo έμεινε έκτοτε διεθνώς παρομοιώδης.

Έγινε επιθεώρηση, επαναλαμβάνεται ειρωνικά και σηματοδοτεί μία απέλπιδα προσπάθεια κάποιου χωρίς πιθανότητα επιτυχίας, κάτι σαν τον Δον Κιχώτη, όπου κάποιοι τον ζητωκραυγάζουν χωρίς να μετέχουν στη προσπάθεια και μάλιστα ειρωνικά.

Κλείσιμο
Σήμερα στη χώρα μας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα 4/5 περίπου των πολιτών είναι αντίθετοι στη κυβέρνηση, απογοητευμένοι, γιατί δεν εκπληρώθηκαν οι απατηλές υποσχέσεις, ούτε οι φρούδες ελπίδες για όσους τις πίστεψαν και όλοι λένε, ότι χρειαζόμαστε ένα χαρισματικό ηγέτη, που τραβώντας μπροστά θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και τη μιζέρια και αφήνοντας πίσω την παλαιοκομματική νοοτροπία και μεθοδεύσεις θα χαράξει καινούργια πολιτική και θα κάνει τις απαραίτητες δομές σ’ όλους τους τομείς του δημοσίου, θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, που θα πιστέψουν σ’ ένα κράτος φερέγγυο και αποτελεσματικό και έτσι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας, ώστε να επέλθει επιτέλους η πολυπόθετη οικονομική ανάπτυξη.

Όλοι αυτοί, που προσδοκούν την έλευση του Μεσσία, κι αν ακόμη βρεθεί κάποιος, που θα έχει τις προϋποθέσεις και τις ικανότητες για να εξελιχθεί σε χαρισματικό ηγέτη, δέσμιοι των μικροσυμφερόντων τους, των ιδεοληψιών τους, των κοινωνικών complex τους και των καταβολών τους και ακόμη της ζήλειας τους, θα παρακολουθούν από ασφαλή απόσταση τον μοναχικό δρόμο του ηγέτη, που θα αγωνίζεται για την εξουσία, δεν θα μετέχουν στον αγώνα του, αλλά στην καλύτερη περίπτωση, διασκεδάζοντας με τη λάσπη, που θα του ρίχνουν οι συνήθεις αργυρώνητοι κεκράχτες, θα φωνάζουν από την άνεση του καναπέ τους Bravo Colonelo ή το αντίστοιχο και την Κυριακή των εκλογών, θα απέχουν και δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, γιατί να μην χάσουν την Κυριακή τους, αλλά με την αιτιολογία, ότι έχουν σιχαθεί τους πολιτικούς.

Πρέπει να γίνει απ’ όλους μας κατανοητό για να μην αναλισκόμεθα  σε άσκοπες συζητήσεις και τρέφουμε αυταπάτες, ότι οι εποχές για μοναχικούς ήρωες σε δημοκρατικούς πολιτικούς αγώνες με όπλο τον διάλογο και το επιχείρημα παρήλθαν και το μόνο που έχει πιθανότητα επιτυχίας είναι τα οργανωμένα πολιτικά κινήματα, που εάν έχουν την τύχη να έχουν επικεφαλής χαρισματικό ηγέτη, τόσο καλύτερα!

Τα κινήματα αυτά με την βοήθεια της τεχνολογίας πρέπει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια να ασκήσουν πολιτικό έργο, ικανό για την καταπολέμηση του λαϊκισμού.

Προσοχή όμως ή ειλικρίνεια δεν θα πρέπει να εμφανίζεται, ως αφ’ υψηλού, γιατί θα γίνουν προσπάθειες γελοιοποιήσεως, αλλά να είναι πηγαία ώστε να πείθει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ