Ολυμπιακός και ΑΕΚ σε καλοκαιρινές δοκιμασίες
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ολυμπιακός και ΑΕΚ σε καλοκαιρινές δοκιμασίες

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ για Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες έπαιξαν φιλικό χθες μπροστά στους φιλάθλους τους και ζέσταναν τις μηχανές τους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έφεραν ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης. Ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Οι μεταγραφές έχουν γίνει , λείπουν κάποιες πινελιές, υπάρχει καλό κλίμα, ο προπονητής δείχνει ότι ξέρει που βαδίζει και απομένει να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους. Είναι θέμα χρόνου.

Ο κόουτς των ερυθρολεύκων δοκίμασε 20 παίκτες γιατί θέλει να κάνει ένα ξεκαθάρισμα όσο αφορά τους παίκτες που θα δηλωθούν στην λίστα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Ολυμπιακός είχε κινητικότητα, πίεσε ψηλά από την αρχή, αλλά δέχθηκε γκολ στην αντεπίθεση. Το δέσιμο της άμυνας είναι το ζητούμενο, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται. Οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λίγκ στην καρδιά του καλοκαιριού είναι ειδικών συνθηκών.

Οι παίκτες καλούνται να τον βρουν το κατάλληλο ρυθμό υπό την πίεση του χρόνου. Το ζητούμενο είναι η πρόκριση κόντρα στην Παρτίζαν στις διπλές αναμετρήσεις με την πρώτη εκτός έδρας για τους Πειραιώτες την προσεχή Τρίτη. Το θέαμα σε αυτή τη χρονική περίοδο μπορεί να περιμένει.

Κλείσιμο
Πάντως χθες έγιναν ωραίοι συνδυασμοί. Ο Χάσι έχει δείξει ότι σε παιχνίδια που η σκοπιμότητα κυριαρχεί είναι καλός. Ο στόχος του είναι να βάλει τον Ολυμπιακό στους χρυσοφόρους ομίλους και μετά θα συζητήσουμε για όλα τα υπόλοιπα. Στους φιλάθλους του Ολυμπιακού υπάρχει αισιοδοξία και μόνο με τη σύγκριση που κάνουν με την περσινή κατάσταση της ομάδας, η οποία θύμιζε πιο πολύ μπουλούκι χωρίς προσανατολισμό.
Η ΑΕΚ που έχει να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά, επέστρεψε στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από την περιπέτειά της στις μικρές κατηγορίες και θέλει από τον προθάλαμο να μπορέσει να μπει στην κυρίως σάλα της διοργάνωσης. Δεν είναι εύκολο όμως όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και όχι στις αναλύσεις.

Στο φιλικό κόντρα στην Γάνδη στο ΟΑΚΑ οι κιτρινόμαυροι είχαν καλή απόδοση κατά διαστήματα, ειδικά στην αρχή και στο τέλος του αγώνα. Έγιναν λάθη τα οποία οφείλονται στην κούραση από την προετοιμασία και σε λάθη συγχρονισμού. Ο Χιμένεθ ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες πρέπει να βάλουν περισσότερο καρδιά στο παιχνίδι τους αφού οι Ρώσοι, τους οποίους θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Τρίτη, έχουν καλύτερο ρυθμό ως ομάδα. Στα υπέρ της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι η Γάνδη μία ποιοτική ομάδα δεν μπόρεσε να της κάνει ευκαιρίες, καθαρές φάσεις για να πετύχει γκολ.
Σε γενικές γραμμές υπάρχει αισιοδοξία για τις δύο ομάδες που θα δοκιμαστούν στο Τσάμπιονς Λίγκ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ