Τι σημαίνει commitment στα ελληνικά;
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Τι σημαίνει commitment στα ελληνικά;

Για πολλούς – μα πάρα πολλούς- συμπατριώτες μας ο διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2017 που οργανώνεται από ένα δίκτυο 18 πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Κύπρο και έγινε φέτος για 10η συνεχή χρονιά πιθανότατα να μη λέει τίποτα...

Μπροστά στον Ντάνο, το ζεύγος των νεόνυμφων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ηριάννα (άνευ άλλων στοιχείων ταυτότητας) και τις κατεβασμένες βιτρίνες της Ερμού... τι να μετρήσει ένας διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας! Και ας αφορά νέους φοιτητές, επιστήμονες και ερευνητές. Με λίγα λόγια, το μέλλον αυτής της έρημης χώρας!

Ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης – ένας από τους πιο δραστήριους καθηγητές, από τους πρωτεργάτες Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τα τεκταινόμενα του διαγωνισμού. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσα με την βοήθεια συνεργατών του συγκράτησα κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία και κάνει την διαφορά. Την μεγάλη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους και την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων – πάνω κάτω μεταξύ 5 και 10 ομάδες που θα διακριθούν στην τελική φάση του ερχόμενου Οκτωβρίου- θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν περαιτέρω υποστήριξη στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και να αξιολογηθούν από τα νέα εξειδικευμένα (innovation-window) funds που θα λειτουργήσουν από 1/1/2018 στο πλαίσιο του EquiFund.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι ο συντονιστής ενός από αυτά τα funds. Η επωνυμία του Unifund. To fund των πανεπιστημίων εν ολίγοις που έχει την κραταιά στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων όπως η Εθνική Τράπεζα, ο Ομιλος ΟΤΕ, το Ίδρυμα Ωνάση, ο όμιλος Realize-Viva.

Η συγκρότηση του συγκεκριμένου fund είναι από μόνη της μια πολύ θετική εξέλιξη για τον κόσμο των πανεπιστημίων και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Άλλωστε, στον διαγωνιςμό με τις εκατοντάδες συμμετοχές δόθηκε μεγάλη σημασία στην επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων (πχ. πατέντες, spin-offs). Σε αυτό το σκέλος συμμετείχαν 23 ισχυρές ερευνητικές ομάδες και προβλέπεται στην συνέχεια του διαγωνισμού να ακολουθήσει διακριτή διαδικασία, με βάση και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer).

Τα δεδομένα και οι προϋποθέσεις για αλλαγή σε αυτήν την χώρα υπάρχουν. Πολιτικοί και πολιτικές χρειάζονται. Κυρίως πολιτικοί που να αντιλαμβάνονται το τι σημαίνει commitment στα ελληνικά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ